Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Kiskori félelem legyőzése. Na...

Kiskori félelem legyőzése. Na de hogyan? (többi lent)

Figyelt kérdés

Mondhatjuk szerencsének, mondhatjuk csapásnak is, de történetesen nekem két bátyám van, a kisebbik is 8 évvel idősebb nálam. (16/L)

Gondolom innentől már tudjátok a sztorit, folyton, folyton de tényleg folyton ijesztgettek és hülye dolgokat meséltek természetfeletti lényekről, de persze nem tündérekről, ami a rendes témája lenne egy 3-4 éves kislánynak, hanem szörnyű lényekről, videókat is mutattak, végignéztem velük több horror filmet is, ami megmaradt az a Sziklák szeme.

És azóta egyre jobban kijön bennem ez az egész trauma, amit ugye akkor még fel sem fogtam normálisan, de most már este is alig tudok elaludni, folyton azt érzem, hogy figyel valami, és mire elalszok már nyáron folyik rólam a víz, annyira ideges vagyok. Bár ritkán van rémálmom, de ha van, akkor biztos valami ilyen lénnyel, és borzalmas.

Ez van, és sehogy sem tudok tőle megszabadulni, még akkor sem, ha lefekvés előtt valami vígjátékot vagy animációt nézek, folyamatosan menekülök a sötéttől és már elegem van belőle, nem akarok többé félni.

Valaki segítsen, hogy tudnék ettől megszabadulni?

Most új lesz a szobám, új bútorok, minden új lesz, lehet, hogy az segít egy kicsit, minden megváltozik, egyszerű lesz, nem lehet elbújni sehol, nem lesznek zeg-zugok sem.

2014. júl. 3. 10:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha csak ennyi a baj akkor a terápia sztem 1xű:

Keresd elő ugyanazokat a filmeket amiket akkor néztél és nézd meg őket hang nélkül úgy hogy közben megőrzöd a jelenlétedet azaz nem éled bele magadat és közben tudatosítod (felismered) hogy ez csak egy film és itt a jelenben nincs mitől félni. Csináld ezt addig amíg a félelmek el nem múlnak de a hangot feltétlenül vedd le róla!

Erős a gyanúm egyébként hogy más félelmek is vannak még ott gyerekkorból amiken dolgozni kell...

2014. júl. 3. 11:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja és terápiázás előtt lazulj el, menj el futni egyet, vegyél egy forró fürdőt, vagy szaunázz ami neked a leghatékonyabb...
2014. júl. 3. 11:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Egészség -> mentális egészség témakörbe kellett volna.

Ha ennyi idősen még mindig kísért, akkor - akár segítséggel - ideje lenne szembeszállni a félelmeddel, fokozatosan szoktatnod magad, racionalizálnod a dolgot. Esetleg próbáld valakivel tényleg újranézni, fényes nappal, olyan személlyel, aki nem ijedős és akiben megbízol (és nem él vele vissza), és keres neked jeleneteket a forgatásról, hogy hogy néz ki az egész a kulisszák mögött. Nyilván fokozatosan fog menni.

Sajnos nem mindig jön össze, pár kiskori trauma (nem horror és ijesztgetés, az lenne a könnyebb eset) belém is örökre belém égett, pedig harmincas vagyok, persze sokat javult magától is, a témához "szoktatás" is hasznomra vált, de nem mindig működik, pl. ha felkészületlenül ér a szóban forgó látvány (fóbiám alakult ki).

2014. júl. 3. 11:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Nincs mitől félned, habár érthető a félelmed. Ha esetleg néz is valami, bár a te esetedben valószínűbb, hogy csak képzeled, ne félj, nem fog bántani ha eddig sem tette.

Légy erős és egyszerűen le fogod ezt vetkőzni!

2014. júl. 3. 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Írd a keresőbe Joyce Mayer-t az ő tanitásai közt jó választ találhatsz a Yotub-on beszél is.
2014. júl. 3. 14:19
 6/7 anonim válasza:

Szia. Megyek melléd és megnyugtatlak, aztán elalszol a karjaim között. :3

18/F

2014. júl. 4. 21:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Segítséget kért,nem pofátlanságot.
2014. júl. 6. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!