Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ha nem léteznek démonok,...

Ha nem léteznek démonok, szellemek, akkor ez hogy van, miért van?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy alapjábanvéve nem hiszek az ilyenekben, de nem találok a problémára logikus magyarázatot. Ebben kérnék ötleteket.

Tehát vannak ezek a hallucinogén anyagok. Ezek állítólag tudattágítók is. Nagyon sk olyan hírt olvastam már, hogy valaki beszedett ilyeneket és teljesen elveszítette a fejét és olyat csinált, amit másképp nem tett volna: megölt valakit. És rettentően kegyetlen módon sokszor. ilyenkor a gyilkos azt mondja, hogy látta, ahogy megszállta a démon vagy szellem az áldozatát és minden erejével azon volt hgy elpusztítsa a lényt. Én ezt nem értem. Állítólag a hallucinogén anyagoktól a tudatalattiból kerülnek felszínre dolgok. De hogy kerülnek a tudatalattiba ezek a lények? főleg mondjuk akkor ha nem is hisznek bennük? mi lehet erre a magyarázat?

2014. jan. 24. 22:59
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
ki beszélt az álmokról? igen, azok is onnan jönnek. És? hogy jön ez ide?
2014. jan. 25. 12:42
 12/23 anonim ***** válasza:
egyetemen tanultam amiről beszélsz. :D hova nézzek utána? vizsgáztam ebből :D
2014. jan. 25. 12:42
 13/23 anonim ***** válasza:
" fent említett neurotranszmitterek és receptor rendszerek közül a GABA-erg idegsejtek a központi idegrendszer fő gátló rendszerét képviselik, míg a glutamát a központi idegrendszer fő izgató anyaga. E két rendszer egyensúlyának felborulása, aktivitásának eltérései állhatnak a megvonáskor gyakran észlelt görcsaktivitás növekedésének hátterében, míg a katekolaminoknak nevezett biokémiai anyagok rendszerének (noradrenalin, dopamin) zavara okozhatja az olyan tüneteket mint például nyugtalanság, zavartság, hallucinációk, a vegetatív idegrendszer labilitása. "
2014. jan. 25. 12:43
 14/23 A kérdező kommentje:
NEM A DROGOKRÓL BESZÉLEK. tudatTÁGÍTÓKRÓL. mint pl az LSD.
 15/23 anonim ***** válasza:

"A hallucináció vagy érzékcsalódás olyan hamis érzékelés, amely azonosítható külső inger nélkül jön létre. Az érzékelés minden fajtáját érintheti: vannak hallási, látási, ízlelési, szaglási és tapintási hallucinációk.

A hallucináció megkülönböztetendő az illúziótól, ami valós külső inger eredménye és az elalvás, illetve felébredés előtt átélt hypnagog, illetve hypnopompikus élménytől. Léteznek pszeudo-hallucinációk is, amelyek azért nem valódi hallucinációk, mert az érzékelő tudja, hogy nem valós inger hozta létre az érzékelést, hanem a saját tudata.

A skizofrénia betegségben szenvedők számára a hallucináció jellemzően negatív élmény. Hallucinációt a lelki betegségeken kívül az alkohol és egyéb pszichoaktív szerek fogyasztása, a cukorbetegség, egyéb betegségek és a szervezet kimerültsége, legyengültsége is okozhat. A hallucináció - bármi is legyen a kiváltó oka - pszichotikus tünetként értékelendő, hiszen megfosztja az egyént a környezet helyes érzékelésétől, a beteg elveszíti kapcsolatát a valósággal."

16/23 A kérdező kommentje:
én értelek, és nem írsz hülyeségeket, egyetértek azokkal amit írsz. csak hogy nem a kérdésre válaszolsz, mert teljesen más dolgokról írsz mint ami engem érdekel :D
2014. jan. 25. 12:44
 17/23 anonim ***** válasza:
ez a különbségtétel drog és tudattágító között nem tudományos. aki képzelődik az képzelődik. mindegy, hogy látnokzsályától vagy cukorbetegségtől :)
2014. jan. 25. 12:44
 18/23 A kérdező kommentje:
régebben mégis legális volt a tudattágító és használták terapeuták. Míg drogokat nem.
2014. jan. 25. 12:47
 19/23 anonim ***** válasza:
nem volt legális. néhány USA alkalmazást meg feldmár andris kamugépet ne nevezz legálisnak. még a marcsi sem legélus az usa és a világ nagyobb részén. lsd-t pedig minimálisan használtak Európában. kokaint, amfetamint egy ideig igen. azt a 40es években vehettél könnyen
2014. jan. 25. 12:51
 20/23 A kérdező kommentje:
Akkor miért létezhettek LSD terapeuták? Illegálisan dolgoztak? Amúgy rátapintottál, most épp Feldmár könyvet olvasok :)
2014. jan. 25. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!