Ha nem léteznek démonok, szellemek, akkor ez hogy van, miért van?
Előre leszögezem, hogy alapjábanvéve nem hiszek az ilyenekben, de nem találok a problémára logikus magyarázatot. Ebben kérnék ötleteket.
Tehát vannak ezek a hallucinogén anyagok. Ezek állítólag tudattágítók is. Nagyon sk olyan hírt olvastam már, hogy valaki beszedett ilyeneket és teljesen elveszítette a fejét és olyat csinált, amit másképp nem tett volna: megölt valakit. És rettentően kegyetlen módon sokszor. ilyenkor a gyilkos azt mondja, hogy látta, ahogy megszállta a démon vagy szellem az áldozatát és minden erejével azon volt hgy elpusztítsa a lényt. Én ezt nem értem. Állítólag a hallucinogén anyagoktól a tudatalattiból kerülnek felszínre dolgok. De hogy kerülnek a tudatalattiba ezek a lények? főleg mondjuk akkor ha nem is hisznek bennük? mi lehet erre a magyarázat?
"A hallucináció vagy érzékcsalódás olyan hamis érzékelés, amely azonosítható külső inger nélkül jön létre. Az érzékelés minden fajtáját érintheti: vannak hallási, látási, ízlelési, szaglási és tapintási hallucinációk.
A hallucináció megkülönböztetendő az illúziótól, ami valós külső inger eredménye és az elalvás, illetve felébredés előtt átélt hypnagog, illetve hypnopompikus élménytől. Léteznek pszeudo-hallucinációk is, amelyek azért nem valódi hallucinációk, mert az érzékelő tudja, hogy nem valós inger hozta létre az érzékelést, hanem a saját tudata.
A skizofrénia betegségben szenvedők számára a hallucináció jellemzően negatív élmény. Hallucinációt a lelki betegségeken kívül az alkohol és egyéb pszichoaktív szerek fogyasztása, a cukorbetegség, egyéb betegségek és a szervezet kimerültsége, legyengültsége is okozhat. A hallucináció - bármi is legyen a kiváltó oka - pszichotikus tünetként értékelendő, hiszen megfosztja az egyént a környezet helyes érzékelésétől, a beteg elveszíti kapcsolatát a valósággal."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!