Igaz, hogy Azazel egy emberi nőt vett el feleségül, vagy csak kitaláció és mi az ő pontos története?
Szerintem a válaszok alapján inkább csak kitaláció az egész. Vannak filmek, melyek megemlítik, de ...semmi több!
Azért köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Azazel nevét nagyon sokáig titkolták. Majdnem minden nyelvű bibliában titkosítva van a neve "scapegoat"-ra ami bűnbakot jelent. Áron két bakot áldozott fel az egyiket az úrnak a másikat pedig "bűnbaknak" vagyis Azazel-nek.
Az érdekesség az az hogy Azazelnek is bakot kellett áldozniuk mintha valami istenség lenne. Énok könyve szerint Azazel egy bukott angyal, aki egyike volt azoknak, akik Noé korában szexuális viszonyt létesítettek a földi nőkkel. Énok könyve Azazelt teszi felelőssé azért is, hogy megmutatta az embereknek hogyan kell fegyvereket és kozmetikumokat készíteni. Magyarul ő taszította romlásba az emberiséget azzal hogy tudást adott neki a fegyverek és kozmetikumok készítéséhez.
Sokan emlegetik őt egy lapon Sátánnal és Luciferrel.
Hármójuknak semmi közük egymáshoz.
Lucifer (fényhozó) volt a legelső és egyben legerősebb angyal
Azazel (bűnös,bűnbak) volt a legerősebb bukott angyal
és Satanel (Sátán) őt több kultúra is úgy emlegeti mint egy furcsa lény aki le ereszkedett közénk és fekete mágiát terjesztett a földön, más kultúrák szerint az istenek minket rabszolgáknak teremtettek de Satanel aki egy istenség volt meg elégelte ezt és más isteneket köztük Azazelt is maga mellé állított hogy meg küzdjenek a teremtő istenekkel, bár a csatát elvesztettek a hatalmas túl erő miatt ettől kezdve ők Démonoknak nevezték magukat mert nem akartak egy fajból származni a teremtőkkel. A biblia csak úgy emlegeti sátánt mint az emberek szívében lakozó sötétséget.
Remélem kielégítő választ tudtam nyújtani ^_^
Krogtipeng!
Kicsit másabb választ kaptam, de sokkal hihetőbbet, mint amit olvastam eddig róla. Nekem azok hihetetlennek tűntek.
Nagyon szépen köszönöm!
LeaCasanova!
Nagyon szépen köszönöm neked is! :)
Nem biztos, hogy kitaláció. AzázÉL a Földre lezuhant csillag (Koch-Ba ~ Koba, KB, KV).
Vannak erre utaló mítoszok (a zsidóknál).
Lehetséges, hogy ezek elég érdekes dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!