Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Unokahugom 6 éves, lehet,...

Unokahugom 6 éves, lehet, hogy lát valamit amit mi nem? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Gyakran látom, hogy magában beszél a nap bármely szakaszában. Először nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mert miért ne lehetne egy képzeletbeli barátja? Gondolom én, mindenkinek volt. De pár napja szörnyen összeveszett az apjával, és berohant a szobájába, ahol elkezdett sírni, majd félhangosan beszélni(az üres szobában), hogy 'köszönöm, tényleg sokat segítettél.... most menj le és szólj apának, hogy ne velem veszekedjen.. hagyj békén!!'

Lehet, hogy itt is a képzeletbeli barátjához beszélt, vagy állhat más dolog a háttérben?

2013. júl. 3. 19:58
1 2
 11/17 anonim válasza:
100%

A 4 éves lányom is beszél magában sót játszik is egy általa képzelt alakhoz, de én nem tulajdonítok neki jelentőséget, én is ilyen voltam.

Tényleg sokat kell vele foglalkozni, beszélgetni , meghallgatni bármilyen zagyvaságot is említ, komolyan kell venni őket, el kell érni hogy a szülőkhöz forduljanak ha bármi kérdésük, gondjuk van, bízhatnak bennük és meghallgatják őket!

Ha az ezo -vonalra terelem a dolgot, akkor mi van ha szellemmel beszélget? Szerintem a gyerekek egészséges fejlődéshez az kell hogy ha esetleg vannak ilyenek természetesnek fogják fel, ne tartsák különleges dolognak meg füleljenek-figyeljenek rá, annyi legyen nekik mint egy szekrény a szobában vagy a szoba pókja aki ezer éve ott van.

Talán akkor hirtelen el is múlik?

Én is láttam a gyerekek szobájában készült képen elég durva dolgot, de eszembe nem jut foglalkozni ezzel és ők is imádnak a szobájukban lenni, semmiféle hasonló dolgokról nem számoltak be.

Szóval ha van is ilyen hozzáállás és kezelés kérdése mennyire befolyásolja az életünket. (szerintem nem kéne befolyásolnia egyáltalán)

Bocs, nem tudtam kihagyni az egyik válaszoló általi kifejezést:

Szeptikus= mérgező, fertőző

Szkeptikus= hitetlen

Bocs :-)

2013. júl. 3. 21:06
 12/17 anonim ***** válasza:
21%

Hát nem éppen.

Szkeptikus = körbenéző, megfontoló.

De magát a fogalmat kétféleképpen is lehet értelmezni:

Filozófiai szkepticizmus: filozófiai iskola, amely kritikusan vizsgálja, hogy az érzékek által közvetített valóság és a szerzett tudás mennyiben feleltethető meg egyáltalán a valóságnak, illetve lehet-e bárki is birtokában a tökéletes igazságnak.

Tudományos szkepticizmus: tudományos vagy gyakorlati állásfoglalás, amelyben valaki az olyan állítások valóságosságát kérdőjelezi meg, amelyek nincsenek a tudományos módszer szerint igazolva.

(forrás: Wikipédia)

Szerintem mindkét ágazatához értelmes emberek tartoznak.

névte2en

2013. júl. 3. 21:19
 13/17 anonim válasza:
39%

21:19-es

Köszönöm hogy konkrétan leírtad mit jelent ez a szó.

Bár azért ilyen filozófia mélységekben a köznyelv ritkán használja szerintem, inkább a pongyolán fogalmazott hitetlenséget, bizonyítatlanságot ért alatta.

Az viszont biztos hogy szeptikus nem egyenlő a szkeptikussal.

ők távolabbi rokonok jóval mint a hitetlen és az általad írtak.

A 11-es voltam.

2013. júl. 3. 21:48
 14/17 A kérdező kommentje:

Huhú, ennyi komment pár óra alatt. Szóval, akik bunkóznak meg ilyenek, keressenek más topic-ot, köszönöm!

Akik normális választ adtak, nekik is köszönöm! Régebben előfordult már ilyen, de akkor 4 éves volt, akkor azt mondta, hogy egy menyasszonnyal beszélget, de ne tulajdonítottam neki jelentőséget, mert amikor további kérdéseket tettem fel, akkor arra nem adott egy felnőtt ember számára normális magyarázatot, ha értitek.

A másik: a gyerekkel foglalkoznak, szeretik a szülei. Meghallgatják, taníttatják, beszélgetnek vele, foglalkoznak vele, talán többet is mint kéne. Ne ítélj, egyetlen kérdésből!

És még valami. Megkérdeztem, hogy kivel beszél, de nem válaszolt semmit, csak mosolygott. Mindig ezt csinálja. A szülei nem tudnak róla, ők erősen Istenfélők, meg alapvetően ha bedurcizik, nem követik a szobájába. Én is csak véletlenül hallottam meg.

2013. júl. 3. 22:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Amúgy bocsánat, elírtam.
2013. júl. 4. 00:28
 16/17 anonim ***** válasza:
#11-es: Sajnos igazad van. Ahogy a materialista szót is rosszul használják sokan, mert a köznyelvi értelmére gondolnak, nem pedig a filozófiaira. Pedig azok, akik itt magukat tényleg szkeptikusnak vagy materialistának nevezik, ezt mindig a filozófiai értelemben gondolják...
2013. júl. 4. 09:15
 17/17 anonim ***** válasza:
De sok itt a szeptikus! :D
2013. júl. 4. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!