"Lucifer", "Sátán" egy "tisztafajú atlantiszit" jelent valójában?
Gondolok itt egy "keveredés előtti" létállapotú, a mai emberhez képest "emberfeletti" lényre,
akinek még erőteljes mágikus ismeretei és képességei vannak.
(A "keveredés" miatt romlottak le a képességei.)
Az ő világában még nem létezett a "Szent Biblia".
A "Szent Bibliában" valójában ővele (=az ő történetével) foglalkoznak,
a végletekig elferdítve (?) és elfedve, átalakítva, átértelmezve
a jelentéseket.
Az ő emlékét akarják kitörölni a fejekből.
Szia,
Egy olyan kérdésem lenne hogy tudsz-e valamit a ennek Sa Ta Na Ma mantrának az eredetéről mert én semmit sem találok róla, mindenhol csak írják hogy van ilyen is. Engem érdekelne bővebben hogy valójában mikortól használatos ez a mantra, mert ha jól tudom ez a kundalini jógának nevezett dolog eléggé új keletű XX. század elején lett kialakítva, ez eredeti Ind formája a laja jóga. Mivel külön jóga irányzat gondolom számos eltérés van az ősi Laja jóga és a Kundalini jóga között. Én meg hogy őszinte legyek nem igazán rajongok ezekért az új-keletű dolgokért.Pont ezért érdekelne hogy tudsz-e valamit erről?A laja jóga- Sa Ta Na Ma kombinációval nem találok valami sok találatot google-ban, nem tudom hogy abban mennyire használatos. Másrészt úgy tudom hogy a különböző jóga iskolák a gyakorlatokon kívül elég sok más feladatot is rónak a jógira. És ha jól tudom Indiában csak az lehet jógi akit egy guru kiválasztott és alkalmasnak ítélt a feladatra. Kifejezetten veszélyes lehet olyan emberek számára akik nem rátermettek minden téren, viszont ezt senki nem tudja saját maga eldönteni. Az esetleges káros hatások pedig akár csak jóval később jelentkezhetnek. Ne értsd félre nem azért írok hogy kioktassalak -mert nem vagyok szakértő és nem is jógázok pont a fent említettek miatt. Csak úgy látom hogy te is értesz valamit a dologhoz, vagy esetleg foglalkozol is vele. Ezért érdekelne a véleményed, meg persze hogy a mantráról van-e valami információd. Úgy tudom a sátánisták körében eléggé elterjedt dolog a jóga.
„pl a szabadkőművességben Lucifer a fény princípiumot jelképezi Sátán pedig az ellentétét, egyik se rossz, egyik se létezne a másik nélkül.“
-ez a lényeg, kedves Zoboleh. Bal-kéz és jobb-kéz : Jákin és Boáz.
„ laja jóga- Sa Ta Na Ma kombináció“
-ez csak egy „modern cucc“ - úgy találták ki... ha már a zsidóknak névkultuszuk van, legyen egy a náciknak is.
SA TA NA MA
Satya-Nama - Satan-Ama
Ama = méreg
Satya-Nama = SAT -YAH -NAMA = „a Szentnek a neve“ = „az Igaznak a neve“ = a Valóságnak a Neve“
SATA : ez egy nyelvi butítás, kihagyták belőle az Y-t.
......
Az összes közül a szcientológia lenne az egyik legkomolyabb és leghasználhatóbb, de még születése előtt ki lett nyírva.
Ez a nagy igazság.
Szcientológiai dolgokkal tényleg rendbe lehetne hozni (=fel lehetne hozni) az embereket,
de hát kinek az érdeke az ilyesmi??????????
Itt, ezen az ostoba Földön lobbik vannak, melyek egymás ellen küzdenek, de az EMBER ellen mindig összefognak és mindannyian - egymással való küzdelmeik közben -
vállvetve küzdenek az EMBER ellen.
Ezeknek a lobbiknak az EMBER a legfőbb ellensége.
Ha csak modern cucc lenne, nem lenne telis tele a keleti pogány világ ezekkel az anagrammákkal.
Köszi, hogy leírtad a bal és jobb kezes dolgot, mintha én nem ugyanazt írtam volna le.
Ezek az állítólagos túltengő Sátánra utaló anagrammák mind csak belemagyarázások... Mint ahogy láthatjuk a Satya-Nama-nál is.
Ez nem magyarázat hogy nem lenne tele... Hol van tele? Érvelni kell. Ez viszont semmi amit leírtál.
Az hogy valaki mit bohóckodik a szavakkal az megint csak nem érv. A kedvencem ezek közül ez az:
iSTeN-SáTáN
És amúgy már nem is tudom mit akarnak ezzel megmagyarázni, szerintem ők maguk sem tudják, de úgy írják le mintha legalábbis a sátán az az ősi magyar nyelvben egyáltalán létezett volna...
Esetleg Ördög. Akarom mondani öRDöG.
A Sátán meg amúgy is érthetetlen hogy jön a szanszkrit nyelvhez. Héber eredetű szó.
A hinduizmusban (tudom hogy nem pontos meghatározás ez a szó, még mielőtt bele lenne kötve) nem is találkozol ilyen alakkal. Esetleg Dévá-val,Ászurával,Ishvárá-val, és Brahman-nal...
Mert te aztán gyönyörűen kifejtetted, hogy a "Satya" miatt belemagyarázás, hogy rengeteg Sátánra utaló anagramma van.
Szóval a Sátán héber eredetű szó. Rendben. Evvel a logikával az éle fája, és a kígyó héber eredetű jelkép. Ja, hogy nem? Sátán héberül teljesen mást jelent, mint szanszkritül. Ahogyan a keresztényeknek mást jelent a kereszt, mint a pogányoknak. Az, hogy ki kitől lopta el nem igazán szorul magyarázatra.
Senki nem köt bele, de tényleg nem hinduizmus a megfelelő fogalom, hanem a sanatan dharma.
A Satana nevű város is csak úgy van, nem is kell vele foglalkozni. Se Shaitan-nal (másik nevén Tawusé Melek, akinek érdekes módon a kígyó a jelképe a páva mellett)
Ha már ennyi entitást felsoroltál, akkor nem értem miért hagytad ki Sanat Kumurát (akinek szintén a kígyó a jelképe)
Had ne kelljen már nekem egy egész listát írni, nézz utána.
Mit kellett volna kifejtenem? Éppen megtették már előttem.
Igen héber eredetű. Mint ahogy a ló magyar szó.
Nem tudok róla hogy a szanszkritban bármi olyat jelentene a satan szó, mint ami a te sátánoddal összefüggésbe hozható.
Mint ahogy nálunk van Kiss vezetéknév, de ennek ettől még semmi köze az angol kiss szóhoz. Javíts ki ha tévedek.
Igen a Satana nevű város is csak úgy van. Ahogy nézem a satyayani szóból alakult ki a város neve. Szóval valóban csak úgy van. Miért történt ott valami érdekes, esetleg valami különleges hely lenne? Én nem tudok róla, de más sem.33.000-ren lakják szóval még csak nem is város, hanem falu. De ezt figyeld! Lettországban találtam egy Indra nevű települést. Ez sem lehet véletlen ugye? Biztos a Védákban szereplő Indra-hoz van köze!
Melek Taus és a yezidik? Ugye tudsz róla hogy a mostani vallásuk egy katyvasz, ami az iszlám a zoroasztrizmus és a vallásalapító -egyébként szúfi muszlim- Adi ibn Muszafír látomásainak a keveredése, semmit több?
Nem tudok róla egyébként hogy Shaitánnak is neveznék ez a Telek Maust, de ha így van akkor valószínűleg az iszlám behatásnak köszönhető ahol az arab nyel áll a központban. Arabul a sátán majdnem ugyanúgy van mint héberül... sájtán.
És mi van ezzel a Szanat Kumarával? A 4 Kumara testvér egyike, akik Brahma fiai, megkapták a bölcsességet Brahmától, a tudást, a Puránákat. Ezeket tanították Náradának, aki továbbadta őket a Vjászának, akitől eredeztetik a 18 nagy Puránát.
Mi köze neki a sátánhoz? Még csak szerepkörére sem fogható rá...
Tessék itt a 4 kumara testvér
Amúgy még az is megkérdőjelezhető hogy nem csak szimbolikusak...
Hogy honnan jött hogy kígyó a jelképük én ugyan nem tudom. Biztos a Teozófiából vagy valami hasonló hülyeségből jön.
A másik 3 testvérének a neve Szánáká,Szánátáná,Szánándáná... Ezek is a sátán nevének anagrammái?
A szanszkrittal jól lehet szórakozni ilyen téren mert rendkívül sok benne az á hang, ha ez véletlen s,vagy sz-el párosul... Na akkor már TUTI sátán anagrammája!!!
Amúgy hisztek amiben akartok, de nem értem miért kell alaptalanul más vallásokat belekevernetek. Elhiszem hogy az nagyon hatásos, ha olyan ősi és fejlett hitrendszert tudtok felmutatni magatok mellett mint a hinduizmus(*) de ettől még nem lesz sok köze a ti hitrendszereteknek meg ennek egymáshoz. Akkor sem ha összebohóckodtok valamit a szavakkal.
Azért ha megkérdeznél akár egy saivát akár egy vaisnavát, akár egy shaktát arról hogy ő ugyan egyetért-e ti hitelveitekkel akkor kétlem hogy igent kapnál válaszul...
Senki nem kever semmibe semmilyen vallást.
A Sátánizmus egy gyűjtőfogalom az eredeti vallásokra.
Persze ha vetted volna a fáradtságot és minimálisan utánaolvastál volna az egésznek, akkor evidens lenne.
A hinduizmusnak nevezett kotyvalék, ami gyakorlatilag kiszínezett buddhizmus, közel sem egyezik meg eredeti pogány szellemiséggel, úgy hogy nem igazán hatna meg a véleményük.
Nekem mindegy hogy ezt magyarázzátok bele. Lényegében csak alátámasztottad amit mondtam, csak még szélsőségesebben megfogalmazva.
Aki csak kicsit, akár teljesen minimálisan is jártas az ősi vallásokban az mind felismeri ezt a rengeteg téves tanítást. A sok ellentmondást...
Az utóbbi hozzászólásodat olvasva, pedig úgy gondolom, hogy te is jobban tennéd ha kicsit belemerülnél a témába.
Részemről ennyi,bár megtehetném, nem hiszem hogy haszna lenne a hosszas vitáknak veled.Senki sem tudja megváltoztatni a véleményedet, csak te magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!