Szerintetek Vámpírok léteznek?
Ezt találtam a neten. Alátámasztani nem tudja létezésüket,de legalább ír róluk egy két infót!
A klasszikus értelemben vett vérszívó vámpír:
A klasszikus variáció szerint a vámpírok sírjukból kikelt holtak, bőrük sápadt, nagy szemfogaik vannak, sok esetben csúnya, gyakorlatilag gondolkozni képtelen, járkáló élőhalottak (zombik), de többségében földöntúli szépséggel, csáberővel felruházott emberszerű alakok.
Olyan éjszakai lények, akik nem mehetnek ki a fényre, az éjszaka leple alatt tevékenykednek, és vagy csak úgy mehetnek be egy házban, ha bekopognak és behívják őket (ld.: a Görög mitológiában), vagy a különleges képességeikkel képesek akárhová bejutni, bár megszentelt földre (templomok, kápolnák) többnyire nem. Koporsókban alszanak, félnek a napfénytől, a feszülettől, fokhagymától és a szentelt víztől, legyőzésükhöz karót kell döfni a szívükbe, le kell vágni a fejüket és el kell égetni őket.
Kilétükkel többnyire tisztában van a környezetük, de rettegnek tőlük, ezért tehetetlenül tűrik jelenlétüket. Ilyen történetekben általában valamilyen vidéki kastélyban élő, halhatatlan (hiszen már egyszer meghaltak) várurakról van szó (ld.: Nosferatu; Vlad Tepes/Drakula-históriakör; Báthory-legenda), akik képesek befolyásolni mások akaratát, hipnotizálni az embereket, ha úgy tetszik. Általában emberfeletti képességeik vannak: erő, alakváltás, köddé válás, repülés, az állatok és más lények feletti uralom. Áldozatuk a harapásuktól többnyire maga is vámpírrá válik, kikelve sírjából, ahova azért temetik, mert előbb belehal a harapásba. Néhol ehhez előbb teljesen ki kell szívniuk áldozatuk vérét, és megint máshol inniuk kell a vámpír véréből is. Van, hogy áldozatukat egy-egy vérszívás alkalmával nem ölik meg, hanem visszajárnak hozzá egyfajta síron túli szeretőként.
Aki a porfíriában szenved, az is vámpírnak számítható. Mivel a vágyuk a vér iránt kevesebb, mint a vámpiroknak, ezért ők csak akkor isznak, amikor lehetőségük akad. Nem fedik fel kilétüket. A genetikájuk külső hatásra gyenge, azaz az utóduk nem mindig hasonlít rájuk, ezért belülről lesznek egyformák. Az utóduk is félvérnek számít és ők is szeretik a vért. A bőrük nem mindig fog nekik fájni a napon a gyerekeknek, de a szülőnek pedig igen. AZ is lehet hogy később fognak előjönni a tünetek, de ha nem fáj a bőrük a napon, akkor is lehetnek vámpírok az utódok és ugyanúgy szeretik a vért.
Most,hogy mondod erről már én is láttam filmet is és ők állítólag tényleg szívesen isznak vért,ebből a nagyon degenerált betegségben.
De biztos nem hallhatatlanok:)
Most láttam a Google-ba hogy Magyarországon még Országos Porphyria Közpint is van.
Mindenesetre,aki ebben szenved,az valószínűleg nem fogja elmesélni,mert teljesen hülyének néznék.
Kérdező:
"poénkodni szeretnének azok keressenek egy másik topikot"
ezt a kérdést hogy lehet komolyan venni???
te nem a választ várod hanem a megerősítést! Régóta foglalkozol vele, és nem tudsz dűlőre jutni, hinni szeretnél bennük, de józan eszed azt mondja nincsenek és nem is létezhetnek.
Most igenlő választ vársz, hogy ez eloszoljon benned.
Ez a kérdést legalább 100 feltették előtted, még ugyanennyien akartak azzá válni. Vki komolyan kérdi, vki unatkozik, de a valódi válasz a kérdésre, nincs bizonyíték a létük mellett, inkább érveket lehet felhozni miért nincsenek.
Így egyetlen helyes válasz létezik: NEM LÉTEZNEK, amíg erre ellentétes bizonyítékot nem lelsz vagy mutatsz fel.
Utolsó, tied a pont. Én is elakadtam azon, hogy egy ilyen bugyuta, minden ép észnek ellentmondó kérdésre hogy a ménkübe lehet poénkodás nélkül felelni?
Kérdező? Szerinted elképzelhető az, hogy a vámpírok támadását el lehetne titkolni a nyilvánosság elől? Láttál már átharapott torokkal sétálni valakit? Vagy meghal az áldozat? Mit írnak a kórboncnokok a lapjára? Szóval hülyeséget kérdezel.
a filmek kitaláltak,mivel minden filmben más tulajdonságaik vannak, az meg a másik, hogy nem igazán lehet valóság alapja, mvel (ha léteznek is) senki nem tud róluk
minden előfordulhat, de szerintem ez nem túl valószínű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!