Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Létezhetnek e energia alapú...

Létezhetnek e energia alapú élőlények?

Figyelt kérdés

2012. nov. 21. 23:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
köszönöm azért a kérdésre válaszolók válaszát is
2012. nov. 22. 00:19
 12/21 Malats ***** válasza:
Nem,ez jobb. Az alkohollal nem vagyok megbékélve. De visszavonom, neked nem ajánlom ezt. Végleg elhagynád az íráskészséged.
2012. nov. 22. 00:24
 13/21 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem nem nagyon, vagyis nehéz elképzelni hogy ne szén alapú élet legyen, de ki tudja. Érted ha valami e energia alapu az mar robot es az nem előlény. De eleve azt a fogalmat nehezen tudják a tudósok is behatárolni hogy élőlény... Amúgy simán mehetett volna a kérdés a tudomány kategóriába, ott lehet h értelmesebb komolyabb válaszokat kapsz.
2012. nov. 22. 05:59
 14/21 anonim ***** válasza:

A guargumi és a műanyagok is szervesek :D Annak pedig, hogy miért szén alapúnak gondoljuk az életet, megvan az oka, mégpedig az, hogy egyedül a szén képes akár sok ezer atomnyi molekulákat alkotni. Legalábbis az egyszerűbb elemek közül, mert hiába lenne mondjuk a 130. elem is hasonló, ha nincs belőle. A szén hamar elő tud állni a csillagokból.

Azt meg, hogy milyen lenne egy energiaalapú életforma, elképzelni sem tudjuk jelenleg, tudtommal ötlet sincs rá.

2012. nov. 22. 09:54
 15/21 anonim ***** válasza:
0/10
2012. nov. 22. 12:54
 16/21 anonim ***** válasza:
Nos, anno 2000 körül már nem tudom a pontos dátumot, az egyik magasan fekvő tóban találtak egy olyan élőlényt, aki szén helyett szilíciumon élt. Egy másik tóban megint máson táplálkozó élőlényt találtak. De, az ember olyan komplikált biológiai "gépezet" amely szén alapú, hogy ezen kívül a tudósok régen, nem tudtak mást elképzelni, mivel a Földön a legtöbb élőlény szén alapú és ebből van a legtöbb az ember szervezetében. Ezért a fentebb említett felfedezés, annyira meghökkentette a tudományt, hogy most már a tudósok sem biztosak abban, hogy csak szén alapú életforma jöhet létre. Ezen kívül, a tudomány már olyan szinten áll, hogy meg van magyarázva miből lesz az anyag, és az anyagból mi lesz. De minden rendszer működéséhez kell energia, inkább az volna a helyesebb kérdés, hogy létezhet e, más energia forrásra épülő szerves "gépezet" a szén alapú élőlényeken kívül? Mivel az egész alkalmazkodás és persze egy megfelelő élő közeg meglétét feltételezi, persze mindez materiális közegben, a válasz, igen. Létezhet szénen kívüli életforma. Lehet nem túl egyértelmű az írásom, de a lényeget meglehet érteni.
2012. nov. 22. 15:01
 17/21 anonim ***** válasza:
A trollok is azok.
2012. nov. 23. 16:33
 18/21 Malats ***** válasza:
16-os: a szilíciumos felfedezésnél is kiderült hogy csak részben igaz, és ugyanúgy életképtelen szén nélkül.
2012. nov. 23. 16:39
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
Én sör nélkül vagyok életképtelen.
2012. nov. 23. 16:53
 20/21 anonim válasza:
igen ... a strigulák ... a striguklák ilyen mitológiai p*csák
2012. dec. 1. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!