Ezek a lények szerepelnek valamilyen fantasyban vagy más hasonló műben? Remélem nagyon azonosak sincsenek velük.
Tehát a leírás: az embertől kicsit alacsonyabb és kecsesebb lények. Vékony karok és lábak, maga a láb 3 ujjban, míg a kéz 4 ujjban végződik. A bőr főleg szarupikkelyes világos barna vagy már aranysárga színben. Ritkábban sötétbarna.
Szemek sötétek, sötétkék, barna, ritkán sárga, vagy szürke. Állkapocs kicsit kiugró, zápfogakkal.
Tollak nőnek ki a felkarból és a fej 2 oldalán is a homloknál, szintén főleg sötetebb színekben, ugynúgy csak esztétikai célt szolgálnak, mint nálunk a haj.
A testhőmérsékletük pedig jóval az emberé fölött kb 41 fok. Tojást raknak és maguk melegítik.
Pont ez a melegebb testhőmérsékletnek köszönhetően élnek egymást kiegészítve, békésen a szintén magas thőmérsékletű sárkány rokonaikkal.
Az emberek azt hiszik róluk, hogy kegyetlen, emberevő népek, hideg vérrel.
Kicsit nem mondom a reptoidok is ihlettek. A pontos leírás még nincs meg, ezért a rajzokon is dolgoznom kell. Főleg a megülni való sárkányokon.
Van még pár lény a tarsolyomba, de ez az első, aminek mint a biológiájával mint a történetével lassan végzek.
Az a kérdésem, természefeletti lényként elmegy vagy nem elég varázslatos?
* A nevükön sokat gondolkoztam: eszembe jutott az, hogy Sárkányurak, de ez eléggé tucat és béna szerintem, meg olyan, mintha uralkodnának felettük, pedig itt náluk tényleg a harmónia a természettel lenne a cél.
Viszont jó lenne valami "magyar" vagy könnyen használható is.
Oké. :D Köszi, akkor örülök, hogy vannak/lesznek olyanok is akiknek tetszik.
Bár látom most magából a leírásból kihagytam még néhány dolgot, mert nem figyeltem. :D Nem baj.
Az nem baj. Nem akarok valami hű de extrát és extrémet. :D
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!