Mi a véleményetek az ismeretterjesztő csatornákon látható szellemtörténetekről és szellemvadászós műsorokról?
Elsősorban az ID Investigation Discovery-n látható Szellemlaborra, Állati kísértetekre, Szellemjárásra gondolok.
Ez ugyan nem valláskritikai kérdés, viszont ez az a kategória, amit a szkeptikusan gondolkodók jelentős része előszeretettel látogat, s mivel elsősorban az ő válaszaik érdekelnek, ide írtam ki a kérdésem.
Szeretném hangsúlyozni, hogy nem érdekelnek a szellemek feltételezésének abszurditását bizonyító érvek, sem pedig a bennük hívők érvei, esetleges személyes élményei.
A kérdésem kizárólag az említett műsorokkal kapcsolatos véleményekre vonatkozik.
A válaszokat előre is köszönöm!
Ezt mégis hogy kell érteni?
Ismeretlen szellemvadászok produkcióit fogja értékelni?
Ő egyébként melyik figura a Szellemlabor csapatából?
A Ghost Adventures-ből, Zek-ről van szó.
Az előző bejegyzésemben elfelejtettem berakni linket.
Erről a műsorról van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=sHfAzpUslzE
Olyan helyeket látogatnak meg ahol már jártak és biztosan tudják, hogy erős paranormális jelenségeket lehet tapasztalni.
Majd mind a két csapatnak ugyan olyan felszereléseket adnak és azokkal kell szellem jelenségek után kutatniuk.
Hogy lehetne már versenyeztetni a szellemvadászatot?
Ezek a (jelenségek) nem parancsra működnek, nem kényszeríthetünk egy szellemet arra, hogy jelenjen meg és azt tegye ami akarunk, csak mert mi így akarjuk.
A "szkeptikus" zsűrik elmondják, hogy elsősorban a csapatmunkát nézik, de a jelenségek alapján döntik el, hogy melyik a jobb csapat.
Maga a műsor tetszik. (bár itt is szerintem elég sok minden kamu)
A Ghost Adventures szereplői, leírták a blogukban, hogy nem egyszer fordult elő, hogy egy ilyen szellemvadászat után a magánéletben is követték és zaklatták a szellemek.
Az egyikőjüknek ráment a házassága is.
És ennek ellenére az egész úgy van beállítva, mintha ez egy biztonságos hétvégi szórakozás lenne, amin bárki részt vehet.
És ahogy itt ezen a Gyik-on is olvasgattam sok kérdezőben pont ez a kép alakul ki bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!