Mit tudtok a táltosokról, miért fontosak a magyarság számára?
Amit hallottam: táltosok gyakran születtek valami "extra"dologgal pl. hat lábujj, kézujj stb.
Zöld szemük volt, gyógyítók és varázslók voltak, jól ismerték a gyógynövényeket, nagy tudásuk volt.
Ma már nincs és nem lehet azzá válni, ( a táltos iskola csak kamu szerintem) táltosnak mindenképpen születni kellett. Még azt is hallottam hogy képesek voltak jó és rossz átkot szórni az emberre.
pont hogy magasabb rangú :D
Egyébként vannak táltos ismerőseim ( én is úgy vélem, hogy nem lehet manapság megtanulni, annyi minden elveszett), ők meglepő dolgokra képesek.
Deehogyis, a sámán magyar megfelelője a táltos !
Bár a sámán többet tud magyar rokonánál, mert többfajta ajzószerrel rendelkezik és több gyógynövény van arra.
Egyébként az a képmutató hazug ember akinek a nevét nem méltó a számra sem venni és utánozza a táltosokat egy nagy csaló és már leleplezték évekkel ezelőtt, amikor egy hölgyet félrekezelte jó pénzért és beperelte.
Ha a téma érdekel, az alábbi könyvet tudom ajánlani:
Hoppál Mihály: Sámánok Eurázsiában
Nagyon érdekes, néprajzi könyv.
Egyébiránt a mágia világában minél több rítus, és eszköz kell egy hatás eléréséhez, annál kevesebb a mágiaűző saját hatalma, tehetsége, tehát pont a kevés eszközzel való munka bizonyítja, hogy többet tudtak, mint a legtöbb sámán :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!