Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hisznek sokan a szellemekbe?

Hisznek sokan a szellemekbe?

Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 19:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én nem!

Mielőtt megkérdezi valaki hogy akkor mért találta már erre a kérdésre!

Azért mert ide szoktam jönni nevetni az ezotéria kérdéseken!

2010. nov. 26. 13:50
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem hiszek bennük. Lehet, hogy van lélek, ami halálunkkor távozik a testünkbôl, de az tuti, hogy nem lehet látni és az is biztos, hogy nem bántanak, meg nem lépnek velünk kapcsolatba, mert nincs tudatuk. A tudat, az emlékek mind-mind kémia, ami addig van, amíg van agytevékenység. Lehet kicsit túl reális vagyok, de régen hittem bennük, aztán rájöttem, hogy amit annak véltem az nem az volt.
2010. nov. 27. 00:03
 13/17 anonim ***** válasza:
nem kell bantani azokat akik hisznek bennuk, sem azokat akik nem. egyebkent szerintem se hit kerdese. Mindenki masban hisz, amit el kell fogadni. En szemely szerint hiszek bennuk. De En leginkabb ugy gondolom, hogy sok koze van a kotodeshez, ezt hivjak kotodes-elmeletnek es az olyan helyekhez, ahol vmi rossz, negativ tortent. Ez lenyomatkent megmaradhat a kornyezetben...errol lehetne sokat meselni...
2010. nov. 27. 16:29
 14/17 anonim ***** válasza:
énis baromsáhnak hittem és röhögtem mind azokon akik váltig állították,h léteznek.Meghát úgyvoltam vele ha vannak se lépnek velünk úgysem kapcsolatban.amig... énis át nem éltem egy két különös dolgot és nem láttam dolgokat.de tényleg... úgyis csak akkor hiszed el ha saját magad tapasztalod addig meg... úgyis...
2010. nov. 28. 16:46
 15/17 anonim válasza:

Hozzám hetente 2x jön a szellem, egész jófej...

Nem nem hiszek benne nincs időm rá!

2010. nov. 30. 22:22
 16/17 anonim ***** válasza:

Erősen szkeptikus vagyok. Nem hiszem el, hogy vannak szellemek, illetve képtelen vagyok elhinni, hogy ne lennének.

Valaki azt írta, hogy van lélek, mert vannak lelki problémáink. Bár nem ma válaszoltál a kérdésre, remélem olvasod ezt, és válaszolni fogsz: Mit nevezel lelki bajnak? Szerelem, trauma, szorongás, az elmebaj legkülönfélébb megnyilvánulásai? Mind megmagyarázható fizikai valójában, mi történik, ha hatnak rád, ha hatást váltasz ki.

Ettől függetlenül még a gépet irányíthatja a lélek, de azok alkatrészeibe, és annak meghibásodásaiba ne magyarázzuk már bele a lélek jelenlétét.

Egy gyors példa, ami megtörtént, talál a Google is hallott róla: egy embernek pedofil hajlamai voltak. Egyszerűen vágyott a legkisebb generációval való szexuális együttlétekre, de még sem tette meg, mert harcolt ez ellen. A lelke nem engedte, mert ha saját szabadságával mások szabadságát korlátozza, akkor az a karmába egy csúnya nagy büdös fekete pont? (elnézést a kifejezésért, kitört belőlem az állat) Kiderült, hogy tumora van, ami nyomta az agyát, és amikor eltávolították, megszűnt minden sötét és ármányos vágy. Fogadd el, mi pusztán kémiai folyamatok összessége vagyunk, és nincs rossz, vagy jó, csak más összetételben jelenlévő elemek a képletben. S, mint említettem a kezelő még mindig lehet a lélek.

A másik oldalnak csak annyit tudok írni; hogy miért vagytok ennyire biztosak? Tény, hogy az emberfeletti dolgokba, a nem ismert jelenségekbe a történelem során, és napjainkba is belemagyaráztunk mindenféle szamárságot. Viszont el kell fogadni, hogy ha ez valóban igaz, akkor ez se ebben, se a következő életünkben nem fog bennünk tudatosulni, nem fogunk objektív választ kapni rá. Maximum a kettő között kacaghat egy jót a lélek ön-önmaga földi racionális "meggyőződésein". Vannak természetesen objektivitásra hajazó közvetett bizonyítékok, meggyőző esetek, amire rá is lehetne bólintani, hiszen többet, részletesebbet előbb említett úgy sem kapunk.

Mindenki döntse el miben hisz, hinni lehet, de mivel semmit nem tudunk, így kijelenteni nem szabad, illetve felelőtlenség.

ui.: lehet, hogy valakik tudnak mindent, csak nem akarják elárulni, mert a gazdasági hierarchia tetején vannak, és ha kiderülne valami a halál utáni eseményekről, akkor az tömeges öngyilkossági hullámhoz vezetne. Persze ez már erős science fiction, elég nagy butaságnak hangzik. Gyanítom, hogy minden az, amit ide most leírtam, vagy mégsem.

A lényeg, hogy kételkedek mindenben, és bárki bármit mond; ez a legobjektívabb életfelfogás.

2010. dec. 29. 01:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Néhol ejtettem helyesírási hibákat, elnézést értük!
2010. dec. 29. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!