Mostanában többször észleltem, hogy amikor egyedül vagyok a lakásban, mintha megérintene valaki, de nincs ott senki. Mit jelenthet, mitől van ez a fura érzés, észlelés?
Figyelt kérdés
Pl. Mosogatás közben, egyszercsak érzem, hogy a lábamhoz hozzáér valami. De nincs ott semmi és senki.2024. máj. 31. 15:04
2/9 anonim válasza:
Semmi, csak megint kitaláltál egy kérdést.
4/9 anonim válasza:
Ez számos racionális magyarázatra vezethető vissza, akár fiziológiai, akár pszichológiai eredetre. Nem feltétlen ezoterika.
Az idegek "túlműködhetnek", és olyan jeleket küldenek az agyba, amelyeket érintésként értelmez.
A bőr az olyan apró ingereket, mint a légnyomás, a hőmérséklet változása vagy akár az apró szőrszálak mozgása, az agy érintésként értelmezheti félre.
A stressz, a szorongás és a fokozott éberségi állapotok érzékenyebbé tehetik a szervezetet a kisebb ingerekre. Ilyen állapotokban az agy a normális testi érzéseket valami jelentősebbnek, például érintésnek értelmezheti félre.
Az agy néha belső jelek hatására, külső ingerek nélkül is képes érintésérzetet generálni.
Ez kapásból 4 racionális magyarázat
5/9 A kérdező kommentje:
#4 Nagyon érthetően, részletesen leírta a választ és nagyon találó. Így van, ez magyarázat arra, amit időnként érzek. Köszönöm a választ.
2024. máj. 31. 20:30
6/9 Darius- válasza:
Használj füstölőt vagy fehér mágiát. Ha utána már nem tapasztalod, szellemek voltak.
7/9 anonim válasza:
Az agy aktivitása tréfál meg, téves jeleket észlelsz. Vagy szellemek. Ez a kettő lehet.
8/9 anonim válasza:
Vizsgáltasd ki magad, mert komoly betegség jele is lehet.
9/9 Tatyó válasza:
Nekem akkor van ilyen, mikor véletlenszerűen néha összehúzódik egy izmom a lábamba pl, mintha valaki finoman megnyomná picit néha itt ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!