Szerintetek a tündérek vagy az angyalok nagyobb rangúak?
Figyelt kérdés
2023. okt. 1. 22:58
2/15 anonim válasza:
Ezotériába tedd fel az ilyen kérdést...
3/15 anonim válasza:
Az angyalok. A tündérek azaz az elfek/sellok termeszti lények. Az angyalok meg szellemi. Mind e mellett ok vannak a mennybe az isten körül, és nem tündérekrol beszél a biblia. De csak kicsiket kene bele olvasni a mitológiába…
5/15 anonim válasza:
Nem pontosan tudom mi az a tündér, de szerintem az angyal nagyobb. Az angyalok közel vannak az ötödik dimenzióhoz. Egy tündér, ha jól tudom, azt a szinte semmit, amit gondolok, akkor fizikai lények. Hasonló, mint az ember, harmadik dimenziós elme és leckék, csak fejlettebb. Ami semmit sem jelent, mi az egyik legfejletlenebbek vagyunk bolygó szinten.
6/15 anonim válasza:
Az angyalok, mert ők a mannyekben élnek. Közvetlen mennyi Urunk, Jézus és Jahve mellől kerülnek ide. Míg a tündérek itt élnek velünk. Lehet egy korhatt fába vagy tóba laknak szerencsétlenek
7/15 anonim válasza:
Én tündér vagyok és lombházban lakok. Ha zavarnak az emberek néha elvarázsolom őket.
8/15 anonim válasza:
Én egy tündér vagyok jó nagy ronda f@sszal!
9/15 anonim válasza:
Robert Kirk folklorista A manók, tündérek és tündérek titkos közössége (1682) című művében azt állította, hogy a tündérek “a halottak”, vagy “az emberek és az angyalok közötti átmeneti lények”. Ez az elgondolás különösen a kelta mondavilágban kiemelkedő. 1887-ben Lady Jane Wilde a következőt írta az ír hiedelemről:
“a tündérek a bukott angyalok, akiket az Úristen taszított le a mennyből bűnös gőgjük miatt… és az ördög tudást és hatalmat ad nekik, és a földre küldi őket, ahol sok gonoszságot művelnek”.
Ezek alapján nyilván az angyalok. Nem is tudom, honnan jött az az elképzelés, hogy a tündérek pozitívak.
10/15 anonim válasza:
8-as, te kobold vagy, a tündéreknek szép van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!