Mi lehetett ez?
Igen, alvásparalízist szoktak társítani ehhez a jelenséghez.
Én ezt úgy éltem meg, hogy tudtam, hogy alszom, azt is tudtam, hogy hol vagyok a fizikai térben. És ott volt a lény. Szerettem volna tovább aludni, de nem tudtam, hogy ez a lény csak a pszichés vagy asztrál, vagy mittudjamén milyen térben van jelen, vagy kajak tényleg bejött valaki a szobába.
Ha tudom, hogy nincs jelen fizikailag, akkor alszok tovább mert aludni jó :)
De így, hogy nem tudtam, pánikolva próbáltam felébredni.
Könnyű mindenre azt mondani, hogy ez csak álom, ez csak hallucináció stb. Gondolom vannak olyanok, akik tudatosabbak a hasonló jelenségekben, vagy megközelítik a személyiség/elme/tudat működési szintjén, vagy más létsíkok lényeit vélik bennük látni.
Nem szeretem az egyoldalú megközelítéseket, hogy csak így lehet igaz vagy csak úgy.
Dr. Máté Gábor pl. mondott valami olyat, hogy ayahuasca szertartás alatt ő a zavarodott emberben gyerekkori sérüléseket lát, ugyanannál az embernél a tradicionális sámán zavaró szellemi entitásokat lát. Ugyanaz a dolog teljesen máshogy látszik különböző, fejlettségi/kultúrális/társadalmi/hitrendszeri stb. nézőpontokból.
Ez a csaj pl. halottak szellemét véli látni:
https://www.youtube.com/watch?v=z-veuv6e3CE
A Zen meg igyekszik meghaladni az elme káprázatát:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!