A törpe növésű emberek ősei törpék voltak?
Figyelt kérdés
Ma is óriási vita tárgya tudósok közt a törpék létezése. Sokan úgy hiszik, hogy a törpék egy mára kihalt, alacsony növésű humanoid faj képviselői voltak. Számos régészeti lelet bizonyítja egykori létezésüket. Egyelőre nem tudni, mi állhat a kihalásuk mögött, de a törpék DNS-e ma is megtalálható az emberiségben. Ők a törpe növésű emberek. Ez bizonyítja, hogy az emberek és a törpék párosodtak egymással.2023. jan. 17. 16:22
11/13 A kérdező kommentje:
Nem is mitikus értelemben beszélek róluk, hanem egy alacsony humanoid fajként, ami a mítoszok alapjait adta.
2023. febr. 8. 18:27
12/13 anonim válasza:
A törpék valóban léteznek, de nem úgy, ahogy az ősmitológiákban ábrázolják őket. A "törpék" fogalmát ma az alacsony növésű emberekre használjuk. Az ősmitológiákban a törpék ábrázolása gyakran misztikus, különös lényekként jelenik meg, amelyeknek mágikus erőik vannak, és amelyeknek gyakran részt vesznek a mitológiai történetekben. Az ilyen ábrázolások azonban valószínűleg egy adott kultúra vagy nép ősi hitrendszerének, vallási gyakorlatainak, vagy az adott társadalom szokásainak a megjelenítését jelentik.
13/13 anonim válasza:
A 10-nek köszönöm, mert régóta érdekelt engem, hogy az indonézek átlagmagassága miért ilyen alacsomy. Így már tudom. Adtam zöldet!
A kérdezőnek egy kis extra; az, hogy pl kék a szeme egyeseknek is egy ősrégi genetikai hiba. Azt olvastam egyszer, hogy régebben, mint genetikai rendellenesség jelent meg, hogy valaki kék szemmel született, most meg már teljesen normális.
Ugyanúgy, ahogy ez is megjelent abban a korban, megjelenhetett a törpenövés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!