Ez tényleg így van vagy így lehet? Szellemek. Bibliai idézet.
Máté 12:43-45
Mikor pedig a tisztátalan szellem kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresve, és nem talál:
Akkor ezt mondja: Visszatérek az én házamba, a honnét kijöttem. És oda menvén, üresen, kisöpörve és fölékesítve találja azt.
Akkor elmegy és vesz maga mellé más hét szellemet, gonoszabbakat ő magánál, és bemenvén, ott lakoznak; és ennek az embernek utolsó állapotja gonoszabb lesz az elsőnél. Így lesz ezzel a gonosz nemzetséggel is.
Miért kéne elhinni bármit, ami a Bibliában van?
Először is azt kéne bizonyítani, hogy léteznek szellemek, utána lehet tanulmányozni a viselkedésüket. Mivel az első még senkinek nem sikerült, így el is vetheted az egész baromságot.
Sztem itt a szellemre úgy gondol, mint ami elhagyja a testet halál után.
"Visszatérek az én házamba, a honnét kijöttem"
Halál után a TISZTÁTALAN szellem visszaterne a mennybe/paradicsomba.
"És oda menvén, üresen, kisöpörve és fölékesítve találja azt." De nem olyan gazdagnak es paradicsombelinek meg mennybelinek találja.
Az utolsó részt, hogy összeáll más hasonló szellemekkel akik ugyanezen mentek keresztül, nem nagyon értem. A 7es szám esetleg a főbűnökre utalhat??? Passz.
Lényeg, hogy ez megint a vallásos riogatás, hogy ha nem vagy tiszta, erkölcsös, szent, olyan amit a biblia ír, akkor aztán neked hujjjujjjujjj.
Apcsel 16:16
"Történt pedig egyszer, hogy amikor az imádkozás helyére mentünk, egy szolgálóleány jött velünk szembe, akiben jövendőmondó lélek volt, és jóslásával nagy hasznot hajtott gazdáinak.
Követte Pált és minket, és így kiáltozott: "Ezek az emberek a Magasságos Isten szolgái, akik az üdvösség útját hirdetik nektek!
Ezt több napon át is művelte. Pált azonban bosszantotta ez. Ezért megfordult, és ezt mondta a léleknek: "Parancsolom neked Jézus Krisztus nevében, hogy menj ki belőle!" És az még abban az órában kiment belőle."
Itt is egy jövendőmondó szellem/lélek szállta meg a lányt. Ezek nem démonok. Szellemekről és halott idézésről is van szó a bibliában. Lehet az ilyen kiűzött szellemekre utal.
Így van.
Ezt legegyszerűbben elmagyarázni amolyan modern hasonlattal lehetne.
tegyük fel valakit megszáll egy szellem vagy egy tisztátalan lélek. Az ember ilyenkor elég fura dolgokat tesz. Mondjuk például drogozni kezd. Aztán egyre többe kerűl neki a cuccozás és valahogy erőt vesz magán és leteszi a drogot és saját erejéből le áll vele. Pár napig csont józan vagy akár pár évig, de a tisztátalan lélek idővel visszatér belé, ha csak résnyire nyitva hagyja az ajtót, akkor ismét feltámad az emberben a sóvárgás. Emlékszik rá az ember, hogy mennyibe kerűlt neki a cuccozás, ezért elkezd iszogatni és nőkkel mulatja az időt, amire ráeszmél, hogy mi van, már nem egy tisztátalan szellem él benne, hanem több. az ember próbálkozik, leteszi a piát, nem jár már prostihoz, mert anyagilag teljesen legatyásította magát, de a sóvárgás, a kalandvágy újból feléled benne.Aztán lesz egy kis pénze, nyer egy kis összeget a lottón, mondjuk lesz egy négyese. rendbe rakja magát, majd a pénzén ismét drogozik, iszik, nőzik, sőt, már szerencsejátékozik is, hogy visszaszerezzen mindent. Na ebben a hasonlatban elnevezhetem a démonokat alkoholnak, drognak, szerencsejátéknak, szexfüggőségnek, ...stb.
tehát ebben az esetben igaz.
Viszont a lényeg az általad idézett szövegben ez:
"És oda menvén, üresen, kisöpörve és fölékesítve találja azt."
és a legfonosabb szó ebben a mondatban, hogy: "üresen"
Az üres házba simán bemegy a betolakodó.
A megoldás, pedig, hogy mindig legyen valaki a házban. erre pedig egy valaki alkalmas: Jézus Krisztus, mert tőle írtóznak ezek a szellemek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!