Mi a helyzet a fanyűvővel avagy a magyar jetivel?
Inkább csak lecsengett. Valóban sokan ,,látták" ám erre gyakorlatilag 0 bizonyíték van.
Az északi-középhegység erdei egyszerűen túl kicsik ahhoz, hogy egy ekkora valami elrejtőzzön bármiféle nyom nélkül(se egy lábnyom, se egy szőr csomó vagy egy tetem nincs sehol). Egyébként is, ha egy van akkor kell lennie többnek is, több példány meg sokkal több nyomot is hagy maga után.
A szakemberek még azt a néhány hiúzt is nyomon tudják követni nagyjából, pedig az egy nagyon rejtőzködő és ritkásan élő állat. Szóval kb. 0 esélye van, hogy bármi mezei szöcskénél nagyobb faj észrevétlen maradjon a 21.századig.(Magyarországon úgy értem, mert pl:Szibéria vagy Amazónia őserdőiben még simán lehetnek felfefezetlen gerinces állatok is.)
Továbbá érdekes, hogy laikus emberek a falvak szélén vagy autóutak mentén elvileg már csomószor ,,látták", de erdészek, természetvédők és egyéb szakemberek akik sokkal többet járnak arra és sokkal elhagyatottabb területeken még egyszer se észlelték...
Ettől függetlenül lehet néhányan a szemtanúk közül, valami optikai csalódásnak estek áldozatul, a többi meg szimplán lódított. Kecskét is néztek már földönkívülinek(nem viccelek), szóval ennyit erről...
Köszönöm, élek, jól vagyok. Azért nem lehet látni mostanában, mert sokat gyakorizok.
Üdv, a fanyűvő jeti
Nem saját, csak itt máshogy nevezték el. A fanyűvő avagy der ritter illetve Grossman a középkorban azonos slendermannal. Ugyanúgy gyerekeket vitt el [link] van róla egyiptomi hieroglifa is és afrikában az emberevő faként ismerik.
Ő már itt volt az ember kifejlődése előtt is. Azt az alakot veszi fel, amit lát 3D-ben. Afrikában fát, európában öltönyös embert, középkorban csontvázakat, mert sok halottat nem temettek el. Magyarországon a medvét vette fel, mert sok a medve
Jól van amúgy. Él és virul. Néha megeszik egy egy embert azt ennyi
2-es vagyok. Annyit még hozzá tennék, hogy egy időben sokat olvastam a fanyűvő után, és el is gondolkodtatott a dolog, de végül nem találtam meggyőző bizonyítékot.
Olvastam olyat, hogy barlangokban élnek, ezért nem vesszük őket észre. Na már most valószínű, hogy pizzát nem tud rendelni és nem barlangi kőzeteken él, ergo elő kell jönnie táplálékot keresni. Ez naponta simán igénybe vesz több órát, mire elegendő mennyiségű táplálékot talál. Ennek folyamán pedig hátra kéne hagynia nyomokat.
A Mátra és úgy en bloc a Kárpát-medence nemzetközi viszonylatban egy agyonkutatott területnek számít, szóval egy emberméretű főemlős(legnkább ennek tippelik) már régen számon lenne tartva mint őshonos faj. Ha itteni nyoma nem is lenne, Szlovákia, Kárpátalja vagy Erdély területén biztos találtak volna valamit.
A szemtanúk beszámolói is csak sima bemondások, bemondásra pedig alap, hogy nem hiszünk el ilyesmit. Amik vannak fényképek, videók azok is erősen manipuláció gyanúsak, vagy olyan minőségűek, hogy bármit beléjük lehet látni.
Emlegettek valami Kék fény epizódot amiben találtak olyan csontvázat, ami akár fanyűvőé is lehet, de nem találom nyomát ennek az epizódnak simán lehet, hogy nem is létezik vagy csak belemagyaráztak valamit.
2-es, szóval...
Én kriptozoológus lennék és NAGYON NAGYON köszönöm ezt a választ, igazán jó volt egy összeszedett szkeptikus véleményt látni. Ezzel szemben viszont lennének ellenérveim. Terepre is aktívan járok, hallottam is olyan hangot, amut nem tudok beazonosítani, nyomokat melyek nem létezhetnének. Én el tudom képzelni egy ilyen állat jelenlétét, mivel a leírások alapján barlangi életmódhoz szokott, ételt raktároz és csak bizonyos holdciklusonként aktív ( hipotézis hogy a fényviszonyok vagy hormonháztartás miatt) Ráadásul csak éjjel mozog. A vadászos dolgot is kicsit cáfoln, hiszen egy vadász az utolsó dologként venne számításba bármi emberhez hasonló teremtményt vadászat közben, hiszen nem akarnak lelőni senkit. Emellett szeptikusok, legtöbben mint feltételezem és e mellett jól megszokott csapások, vadlesek mentén vadásznak. Elképzelhető hogy így is látták, de nem vernék nagy dobra mert a fegyvertartási törvények elég szigorúak és ha csak pszichózis gyanúja is merül fel, akkor azt már fel is függesztenék. A szemtanúkkal kapcsolatban pedig jelenleg is aktívan konzultálok egyel, ezek mellett pedig 2 olyan észlelési esettel találkoztam ahol többen is látták és a nyilatkozó szemtanúk évek óta váltig állították ugyan azt. Érdekelne ezzel kapcsolatban is a véleményed, hátha van valami amit nem vettem számításba
#7: Köszönöm, próbáltam összeszedni a legjobb érveket :)
Milyen nyomokat láttál? A hanghoz annyit tudok hozzá fűzni, hogy pl: a rókák vagy a sakálok elég érdekes hangokat tudnak kiadni, de akár egyes madarak is(főleg a hangutánzó fajok). Szóval elhiszem, hogy valami ismeretlen hangot hallottál, de jó eséllyel csak egy közönséges róka vagy hasonló hétköznapi állat szivatott meg.
Ezzel a raktározással az a gond, hogy elég sokat kell mennie ahhoz is, hogy a napi betevőt megszerezze nemhogy még későbbre rakjon el élelmet. A vadász-gyüjtögető népek és az emberszabású majmok(a legközelebbi rokon fajok) egyaránt sokat járkálnak kaja után. A télre gyüjtögető rágcsálók pedig egész ősszel csak halmoznak, ekkor a legkönnyebben észrevehetőek. Tehát ebből kiindulva szerintem a fanyűvőnek is le kellene buknia azért...
Abba inkább nem kötök bele, hogy nincs hasonló életmódú főemlős faj, mert internező főemlősre is csak egyetlen példa van:)
A vadászokkal kapcsolatban igazad van, ha csak a gyanú felmerül, hogy bekattantak jó eséllyel felfüggesztik a fegyvertartási engedélyüket és ha rálőnnének az emberszerű valamire ami véletlenül mégis egy ember akkor 10-15 év sitt is borítékolható. Az biztos viszont, hogy a szemtanúk jó része nem hiteles, pl:olyan helyeken is látni véltek fanyűvőt(Szigetköz környéke) ahol egy árvs barlang nincs 50 km-es körzetben, de még egy igazán kiterjedt erdő sem.
Egyébként ha gondolod szívesen folytatnám a témát privát üzeneten keresztül is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!