Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Vámpírok, vajon létez (tek) nek?

Vámpírok, vajon létez (tek) nek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok Alkonyat fan... rendes vámpír rajongó vagyok. A kérdés,hogy léteztek vagy léteznek e?

Évezredekkel előtt is tettek róluk említést.

2010. júl. 14. 13:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A Strigoj legendája, olyan hullák akik éjszakánként kikelnek sírjaikból és a halandók vérét isszák.

Az egésznek nem ez az alapja, a második században is voltak feljegyzések róluk. AZ előtt meg a görögök között a Bacchánsok voltak a vámpírok.....persze csak azért mert ők igazi nihilisták voltak....és ezt akkoriban sem tolerálták és köztük is voltak ilyen betegek.

A betegség ma is jelen van,nagyon nagyon ritka.De már gyógyszerezéssel és étrendel kontrolálják.

Az olyan dolgok,hogy elég a napon, meg nem alszik....hát.

A napsütés dolognak van alapja mert a beteg bőre napfény hatására kisebesedik és olyan lesz mint az égési sérülés. A többi butaság.

Igen, nagyon jó filmeket lehet látni és történeteket lehet olvasni ebben a témában.

De ez az Alkonyat....pffff.

Teljesen elrontja az eddigi filmes és regényes vámpírok hírnevét.

2010. júl. 14. 15:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Sokat gondolkodtam én is ezen, de meg fogom venni az egyik válaszoló által ajánlott könyvet. Sok olyan lény szerepel nagyon sok műben, amire épp így kíváncsi lennék. Pl. griff, főnix, kentaur, unikornis.
2010. júl. 14. 15:40
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát. Ha azt vesszük hogy Vlad Tepes miket csinált, akkor egy igazi vámpír hozzá képest egy kis aranyos bárányka lenne. Amúgy az egyik hozzászóló, aki fikázta azt, hogy hova tűnt a betegség és a többi. Nos, előbb járj utána. Én láttam ilyenről képeket, mert utánajártam. Létezik ínysorvadás, és a vámpírok a koporsóban dolog azért jött, mert sok ilyen halottat akiket szörnynek hittek ugye a koporsóba is karóztak (azt hiszem így volt, viszont az ezután következő rész igaz), amely nyögő hangot adott ki, pedig csak a levegőt préselték ki szerencsétlenből :).
2010. júl. 14. 16:35
 14/16 anonim válasza:

én vagyok a könyves válaszoló :)

érdemes megvenni, és nem is drága ( ha jól emlékszem, 2000.- ) a Libriben vettem, Markus Heiz írta, azt hiszem.

közvetlenül a kérdésre válaszolva, nem tudom eldönteni, hoszen azért valjuk be, túlzásnak tűnik várni a köpenyes, zsabós grófot, azonban valami alapja kell, hogy legyen. pl. a szellemekben ennyire nem kételkednek az emberek, sőt vannak akik látni vélik őket. akkor miért ne létezhetnének vámpírszerű lények, akár vámpírok is?

2010. júl. 14. 16:37
 15/16 anonim válasza:

még mindig a könyves vagyok.

meg ott vannak szegény albínó emberek is, ami nem ritkán párosul a fényérzékenységgel... hófehér bőr, vörös szem, és érzékeny a napra? hát, nem irígylem őket :)

2010. júl. 14. 16:40
 16/16 anonim válasza:

Üdvözletem!

Már a Sumérok idejében is léteztek vámpírhoz hasonlító lények. Ezt több bizonyíték is alátámasztja.

Azonban nagy valószínűséggel mára kihaltak...

Kihalásuk feltételezhetően a 16. vagy a 17. században következhetett be. A vámpírokról kevés dolgot lehet tudni ugyanis sokan összekeverték 1 betegséggel. Amit biztosan tudhatunk, hogy a vámpíroknak nem volt önkontrolljuk, még az is feltételezhető, hogy lelkük sem volt. Mára össze van keverve a történetük... hiedelmekkel,legendákkal,mesékkel.

2014. febr. 10. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!