Vámpírok, vajon létez (tek) nek?
Nem vagyok Alkonyat fan... rendes vámpír rajongó vagyok. A kérdés,hogy léteztek vagy léteznek e?
Évezredekkel előtt is tettek róluk említést.
A Strigoj legendája, olyan hullák akik éjszakánként kikelnek sírjaikból és a halandók vérét isszák.
Az egésznek nem ez az alapja, a második században is voltak feljegyzések róluk. AZ előtt meg a görögök között a Bacchánsok voltak a vámpírok.....persze csak azért mert ők igazi nihilisták voltak....és ezt akkoriban sem tolerálták és köztük is voltak ilyen betegek.
A betegség ma is jelen van,nagyon nagyon ritka.De már gyógyszerezéssel és étrendel kontrolálják.
Az olyan dolgok,hogy elég a napon, meg nem alszik....hát.
A napsütés dolognak van alapja mert a beteg bőre napfény hatására kisebesedik és olyan lesz mint az égési sérülés. A többi butaság.
Igen, nagyon jó filmeket lehet látni és történeteket lehet olvasni ebben a témában.
De ez az Alkonyat....pffff.
Teljesen elrontja az eddigi filmes és regényes vámpírok hírnevét.
én vagyok a könyves válaszoló :)
érdemes megvenni, és nem is drága ( ha jól emlékszem, 2000.- ) a Libriben vettem, Markus Heiz írta, azt hiszem.
közvetlenül a kérdésre válaszolva, nem tudom eldönteni, hoszen azért valjuk be, túlzásnak tűnik várni a köpenyes, zsabós grófot, azonban valami alapja kell, hogy legyen. pl. a szellemekben ennyire nem kételkednek az emberek, sőt vannak akik látni vélik őket. akkor miért ne létezhetnének vámpírszerű lények, akár vámpírok is?
még mindig a könyves vagyok.
meg ott vannak szegény albínó emberek is, ami nem ritkán párosul a fényérzékenységgel... hófehér bőr, vörös szem, és érzékeny a napra? hát, nem irígylem őket :)
Üdvözletem!
Már a Sumérok idejében is léteztek vámpírhoz hasonlító lények. Ezt több bizonyíték is alátámasztja.
Azonban nagy valószínűséggel mára kihaltak...
Kihalásuk feltételezhetően a 16. vagy a 17. században következhetett be. A vámpírokról kevés dolgot lehet tudni ugyanis sokan összekeverték 1 betegséggel. Amit biztosan tudhatunk, hogy a vámpíroknak nem volt önkontrolljuk, még az is feltételezhető, hogy lelkük sem volt. Mára össze van keverve a történetük... hiedelmekkel,legendákkal,mesékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!