Ha valaki ( feltételes módban természetesen ) megölne egy gyilkost, azért kapna karmát?
Nos, kedves Kérdező, mit is tudtunk meg eddig?
A magadra vonatkozó személyes névmást nagy betűvel írod, a Védákat kicsivel.
Nem a többiek válaszában lévő -esetleges, de semmiképp sem rosszhiszemű- igazság érdekel, hanem az, ki ért veled ill. az "egy indiai vallásban lévő pappal" egyet.
Nem ismered az oko-okozat-következmény törvényt (idegen kifejezéssel a karma törvényét), de állítod, biztosan nem úgy működik, mint fentebb néhány hozzászóló állítja.
Nem tudlak komolyan venni.
8-as: "Nem mondhatsz ítéletet mások felett."
Mondta ezt ki is? Mert ez a legnagyobb ostobaság. Ezt azok a sunyi alakok terjesztik, akik hülyítik a népet, hogy "tegyen a gyűlölet ellen", és közben bomlasztják a társadalmat, züllesztik az erkölcsöket. Ha pedig valakinek ez nem tetszik, akkor jönnek az ilyen kamu jézusi tanításokkal, amiket Jézus sosem mondott.
"csökkenti a karmáját"
Az "indiai vallásban hívő pap" azt is megmondta, mit jelent a 'Karma csökkentése'?
A Karma: életeid során elkövetett/tett MINDEN cseleketed okozata!
Ebből következik, hogy a Karma csökkentése értelmetlen fogalom.
.
Másutt is kevered.
"megvédi a társadalom tagjait".
Fogalomzavar!
A Karma a Felsőbbrendű által meghatározott törvény, az ok-okozat törvénye.
A társadalmi törvények ember alkotta, megváltoztatható, nem örök érvényű előírások.
.
"indiai vallásban hívő pap mondta"
Milyen 'indiai vallásban hívő (ugyanis ott is többféle vallás van...) pap?
Egyáltalán, melyik indiai vallásnak van papja?
Ha pedig pap, akkor keresztény létére miért az indiai vallásban hisz?
.
Ne ragaszkodj téveszmédhez, mert az mentális betegség okozója!
11
"Nem ismered az oko-okozat-következmény törvényt (idegen kifejezéssel a karma törvényét), de állítod, biztosan
nem úgy működik, mint fentebb néhány hozzászóló állítja."
Az okozat törvényét a védák írják le, meg a fentti példát is, nincs miről vitatkoznom veled, ha ezt sem értetted!
12
"Hát ha karmát nem is kapnál érte egy csinos kis cellát a kaptában mindenképp. "
Nem mondanám, ugyanis könnyen lehet önvédelem, de nem is magamról beszéltem , Ahogy írtam nem szándékozom semmi módon törvényt sérteni, annyit írtam "ha valaki"( olvass vissza, ha tudsz ,mert ezzek kezdtem !)
Mondok példát a gyengébbek kedvéért : Jogos önvédelem, hivatalos kivégzés pld amerikában.
Tehát ha mondjuk valaki texasban egy gyilkost kivégez hivatalosan államilag vagy egy más személy megöli fegyverrel rá támadó gyilkost, az ugyanolyan mocskos tetű gyilkos, mint aki rá támadt a te verziód szerint!
Hát mit mondhatok erre a zseniális okfejtésre!? Egyedül találtad ki vagy kellett segítség?
( Ne válaszolj, költői kérdés! )
És végül, remélhetőleg utolsó sorban:
Tisztelt dubitus!
A hatalmas okfejtésed biztos lenyűgöz valakit, de ahogy látom nagyon fingod nincs a témáról, ezér a nyelvtani meg fogalmi részekbe próbálsz belekötni.
Inkább Dubj egy hátast !
írtad :"Másutt is kevered."
"megvédi a társadalom tagjait".
Semmit nem keverek,ha egy gyilkost kivégeznek pld texasban az nem árt többet, így a társadalom többi tagját megvédik.
Ezt nem a te kedvedért írtam le, mert nem te vagy az első okoskodó, akivel már beszéltem hanem azért, mert a többi téma iránt érdeklődő embert félre tudod vezetni.
A többi okfejtésedet tartsd meg magadnak, valószínűleg nem fogok rá válaszolni, nem érdemel annyit sem az alábbi válaszod után végképp :
"Ha pedig pap, akkor keresztény létére miért az indiai vallásban hisz?"
Hát ehhez már végképp nincs mit hozzátennem!
Ahogy a mondás tartja :
Ha tükröt tartasz mások elé, ne felejts magad is tükörbe pillantani !
Ez pedig egészen pontosan rád vonatkozik:
"Ne ragaszkodj téveszmédhez, mert az mentális betegség okozója! "
A további okoskodásaidat kamatoztasd más fórumon!
15
Remélem érted.
14
"Egyáltalán, melyik indiai vallásnak van papja?"
Agyam Elszall!
Ide bárki beírhat?! Azt gondoltam csak azok írnak, akiknek fogalmuk van ezekről azért!
Fejtsd mar ki 15 ös mi az a karma és hogyan működik pontosan, hogyan lehet megszüntetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!