Mikor "keletkezik " a lélek? Amikor már megtermékenyült a petesejt? Vagy amikor már dobog a baba szíve?
Mindenkié onnan jött.
Az első szellentéssel lélek keletkezik a kisbabáknál , ám mivel én tegnap szuper bablevest ettem így tudok még plusz lelkeket gyártani.
Kérdező neked akciós áron adom a lelket.
Inkarnációs elméletek szerint a lélek öröktől fogva létezik. A test nem más, mint adott lélekre hangolt egyfajta sajátos "rádió adóvevő". Az egyedi DNS kód az "antenna". Az átvitel (csatolás) annál erősebb, minél több sejt tartalmazza az adott DNS-t. Megfogantatáskor egyetlen sejt létezik, a lélek és a test kapcsolata még gyenge. Ahogy a sejtek száma szaporodik, egyre jobban kötődik a lélekhez és a test egymáshoz. Mikor az élet kialszik a testben, fokozatosan szabadul fel a lélek is.
Megdönthetetlen bizonyíték nyilván nincs semmire, ez a terület inkább hit kérdése. Ugyanakkor vannak ezt alátámasztani látszó jelek - amik nem keverendők össze a tudományos bizonyítékkal.
Úgy tartják, ezért van az egypetéjű ikrek közti gyakori telepatikus kapcsolat, vagy innen a halál utáni hetekig tartó és egyre gyengülő jelenlét érzet a hozzátartozókban.
Nyilván ezek szerint amíg egyetlen ép DNS is található a testben, egy igen gyenge csatolás mindenképp fennmarad, vagyis a halál a születési folyamat elnyújtott reciproka.
Érdemes az arányokba is belegondolni, hogy egy pici baba testtömege hogyan aránylik egy halottnak tartott test még ép sejtjeihez képest. Érdekes gauss görbe írja le a feltételezett folyamatot ahogy a lélek egyre többet érzékel a világból születés előtt, majd eltávozáskor pedig mind kevesebbet és kevesebbet
Ezért égetik el egyes vallások hívői minél gyorsabban a testet: felgyorsítják, megkönnyítik az átmenetet.
A középkori boszorkány vagy fekete mágus/táltos, stb. égetéseknél a tisztítótűz is e felfogás szerint "hatott"
a tudatlan, ismeretlentől tartó és hiszékeny embereknél.
Egyes lelki betegségekre, mint pl. többszörös személyiség szintén egyfajta választ ad: több hasonló rezgéskulcsú lélek kapcsolódik időnként egyazon testhez.
Mielőtt lelkes vitába szálltok többen velem - én sem tudom a tutit. Ez is csak egy lehetséges elmélet, nyilván vannak erősségei és gyengeségei is. Remélem többfélét elmondanak a majd többiek, ami színesíti a képet. A szellentés pl. jópofa volt, de az inkább a szellemre, mint a lélekre alliterál. :)
<Szívátültetés után mindenkinek megváltozik a személyisége. Ez mitől lehet?>
Előttem szóló magyarázata szerint az elhunyt szívének/egyéb szervének eredeti lelke is hozzákapcsolódott a testhez. Ez megmagyarázná a jelenséget - amennyiben az valóban létezik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!