Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mikor "keletkezik " a lélek?...

Mikor "keletkezik " a lélek? Amikor már megtermékenyült a petesejt? Vagy amikor már dobog a baba szíve?

Figyelt kérdés
2019. márc. 13. 21:30
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A Tied abból a sötét büdös lukból jött az biztos!
2019. márc. 14. 19:20
 12/23 SZücsöm ***** válasza:
100%
7 senkinek sincsen fogalma a témáról. Találgatni mindenki tud vagy mantrázni egy népszerű elméletet de fogalma az senkinek sincs.
2019. márc. 14. 19:47
 13/23 anonim ***** válasza:
11%

Mindenkié onnan jött.

Az első szellentéssel lélek keletkezik a kisbabáknál , ám mivel én tegnap szuper bablevest ettem így tudok még plusz lelkeket gyártani.

Kérdező neked akciós áron adom a lelket.

2019. márc. 14. 20:12
 14/23 anonim válasza:
100%
Jó kérdés. Szerintem megtermékenyülés előtt is létezik a lélek. Csak nem emlékszünk. A fingósokkal ne törődj, tudod, mindenki azt adja a világnak, ami a lényege, ha nekik a fing, akkor a fing. Tiszteletben kell tartani. :)
2019. márc. 15. 07:23
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Inkarnációs elméletek szerint a lélek öröktől fogva létezik. A test nem más, mint adott lélekre hangolt egyfajta sajátos "rádió adóvevő". Az egyedi DNS kód az "antenna". Az átvitel (csatolás) annál erősebb, minél több sejt tartalmazza az adott DNS-t. Megfogantatáskor egyetlen sejt létezik, a lélek és a test kapcsolata még gyenge. Ahogy a sejtek száma szaporodik, egyre jobban kötődik a lélekhez és a test egymáshoz. Mikor az élet kialszik a testben, fokozatosan szabadul fel a lélek is.

Megdönthetetlen bizonyíték nyilván nincs semmire, ez a terület inkább hit kérdése. Ugyanakkor vannak ezt alátámasztani látszó jelek - amik nem keverendők össze a tudományos bizonyítékkal.

Úgy tartják, ezért van az egypetéjű ikrek közti gyakori telepatikus kapcsolat, vagy innen a halál utáni hetekig tartó és egyre gyengülő jelenlét érzet a hozzátartozókban.

Nyilván ezek szerint amíg egyetlen ép DNS is található a testben, egy igen gyenge csatolás mindenképp fennmarad, vagyis a halál a születési folyamat elnyújtott reciproka.

Érdemes az arányokba is belegondolni, hogy egy pici baba testtömege hogyan aránylik egy halottnak tartott test még ép sejtjeihez képest. Érdekes gauss görbe írja le a feltételezett folyamatot ahogy a lélek egyre többet érzékel a világból születés előtt, majd eltávozáskor pedig mind kevesebbet és kevesebbet

Ezért égetik el egyes vallások hívői minél gyorsabban a testet: felgyorsítják, megkönnyítik az átmenetet.

A középkori boszorkány vagy fekete mágus/táltos, stb. égetéseknél a tisztítótűz is e felfogás szerint "hatott"

a tudatlan, ismeretlentől tartó és hiszékeny embereknél.

Egyes lelki betegségekre, mint pl. többszörös személyiség szintén egyfajta választ ad: több hasonló rezgéskulcsú lélek kapcsolódik időnként egyazon testhez.

Mielőtt lelkes vitába szálltok többen velem - én sem tudom a tutit. Ez is csak egy lehetséges elmélet, nyilván vannak erősségei és gyengeségei is. Remélem többfélét elmondanak a majd többiek, ami színesíti a képet. A szellentés pl. jópofa volt, de az inkább a szellemre, mint a lélekre alliterál. :)

2019. márc. 15. 07:54
 16/23 anonim válasza:
72%
Szívátültetés után mindenkinek megváltozik a személyisége. Ez mitől lehet?
2019. márc. 15. 13:23
 17/23 anonim válasza:
100%

<Szívátültetés után mindenkinek megváltozik a személyisége. Ez mitől lehet?>

Előttem szóló magyarázata szerint az elhunyt szívének/egyéb szervének eredeti lelke is hozzákapcsolódott a testhez. Ez megmagyarázná a jelenséget - amennyiben az valóban létezik...

2019. márc. 16. 18:25
 18/23 anonim válasza:
100%
Az első válasszal értek egyet. Számomra ennek bizonyítéka a lányom születése. Álltam a buszmegállóban mikor az éterből valami repült felém és egyszercsak "belém csapott", sziven talált. Érdekes és kellemes érzés volt és nem is értettem mi ez. Pár hét múva kiderült, hogy várandós vagyok. Lehet a jelenséget magyarázni akárhogy de én azóta is azt hiszem, hogy a lányom lelke akkor költözött belém. Gondolom ezt annál inkább is mert sem azelőtt sem azóta ilyen érzésem soha többet nem volt. Azóta gondolom, hogy a terhasség egy olyan áldás amit nagyon meg kell becsülni
2019. márc. 18. 08:47
 19/23 A kérdező kommentje:
Utolsó! Megható, igen lehet a terhesség jele, de elvileg nem a buszmegállóban fogan , én beszéltem pappal ő azt mondta a megtermékenyülés pillanatától van a lélek. Én azért tettem fel a kérdést mert van egy 1 éves lombik babánk, és 2 megtermékenyült petesejt fagyasztva van. Sajnos anyukám leakar beszélni félti az egészségemet, és mondván neki még nincs szíve. Igen az csak 20. napon kezd el dobogni, de kis lelke ott van és tudom vár bennünket, pár hónap múlva indulunk értük, az egyetlen esély hogy testvére legyen....
2019. márc. 19. 09:33
 20/23 anonim válasza:
100%
Persze a gyerek nem a busz megállóban fogant, akkor jött az érzés, a fogantatás az utána következő pár napban történt. Visszaszámoltam
2019. márc. 20. 07:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!