Hogyan tehetem jóvá? 1988 nyarán a csirkeudvaron volt egy vagány tyúk.
...aki egy szerencsétlen, pipi hátába csipkedett. Napokon belül elvesztette tollazatát, és kisebesedett a háta.
Az unokatesommal úgy döntöttünk (11 évesek voltunk), móresre tanítjuk, hogy a gyengébbet nem bántjuk. Kifigyeltük, hogy bár minden tyúk belecsipked, azért van ott egy, amelyik gyakrabban kóstol a hátába.
Elkezdtük kergetni, olyan fél óra múlva a tyúk összeroskatd, és kimúlt.
Ez egy régi történet, és most már sajnálom az esetet. A nagynéném azonnal elvágta a nyakát, és kopasztó vizet forralt, ugyanis, ha a nagymamánk megtudja a tyúk-vágás valódi okát kaptunk volna a fejünkre.
Van egy lány, fura, felkavaró érzéseket kavar bennem, lehetséges, hogy ő a halálta kergetett tyúk?
Minden előremutató választ köszönettel fogadok.
*kimaradt.
Nagyon megijedtünk, nem tudtuk ez lesz a következménye.
mi volt ebben a problema
a tyuk bunosebb volt mont a tobbi
es ezert ti bosszut altatok
bar nem tudom mit is akartatok mert a tyuk magatol halt meg a kergetesetek miatt
kerdes mit tettetek volna vele...
az mar ami a ti igazi bunotok meg igy gondolatban is, de gyerekek voltatok es csak a bosszu torvenyet ismertetek
miert volt olyan nagy gond egy kartekony tyuk kimulasa?
de valamit a nagyitok vagy egyeb csaladtagotok rosszul csinalt
helytelen ha a tyukok egymast kopasszak...
igy senki sem volt buntelen az egesz esetben legkevesbe ti, ha csak nem ma is csak a bosszu torvenyet ismeritek
a lany korban a tyuk halala utan szulethetett?
tyukbol ember azzonal aligha lehetne igy ez kizarhato lehetne szamodra
mit akarsz a lannyal? baratkozz vele ha meg nem akkor nem ennyi
de ne halalrakergetett tyukkent gondolj ra
netan ha a tyuk alatt mint lanyt, not ertesz
es kergethetneked tamad mert tetszik
de azert ez teljesen mas dolog
#3 Nehéz szavakba önteni, lehet tévedtem.
#4 A válaszodat megfontolom.
#5 Nem vagy te csirketolvaj?
#1 Oké. Holnaptól.
#6 Elég jó irányból közelítetted meg a kérdésem.
Nem akartuk elkapni a tyúkot, csak kergettük. Szerencsétlen tyúk, nem tudtuk, hogy ez lesz a következménye a kergetőzésnek. Nem akartuk bántani, amíg kergettük, addig nem bántotta a baromfiudvar egyik elesett társát, de mai fejjel tudom, hogy a tyúk igazán nem tehetett, arról amit tesz, a tyúkésszel nem várhattuk el tőle, (sem a többitől, hogy majd az egyik kiáll bajtársa mellett) Hozzáteszem nekünk sem volt sok eszünk.
Nem a tyúkot sajnáltuk, hanem a tettünk következményét. A nagymama és a vessző, ismered?
Igazad van, ez mindig megesett. A nagyi különválasztotta, a sebesültet, és hintőporozta.
Szerintem csak tenni akartunk valami hősiest, megvédeni. Akkor az lett volna a leghelyesebb, ha kiemeljük onnan a kopaszhátút, és nem kergerjük a "vagánykodót".
Mi is lesüllyedtünk a tyúk szintjére, hiszen fittebek voltunk nála, erősebbek.
A lány 23 éves, szóval nem.
Megnéztem tényleg nem lehet tyúkból ember, de tyúkeszű még lehet bárki.
Nem gondolok rá tyúkként, ez csak azért merült fel bennem, mert eszembejutott, hogy megkéne " kergetni".
Ez a történet ma jutott eszembe, mivel tegnap olvastam egy kérdést, hogy mi az amit tettél nagy baromságot. Csak néztem a kérdést, semmi sem jutott eszembe.
#9 #Kerdezo
nagyjabol ertjuk egymast
Nem a tyúkot sajnáltuk, hanem a tettünk következményét. A nagymama és a vessző, ismered?
gyerekkent talan a buntetestol felsz es ez gatol valakinek a megteteleben vagy ettol felsz
de helyes szereto szemlelet ha a tyukot sajnalod, halott tyukot sajnalod
megkéne " kergetni"
ugy ahogy en utaltam ra? tetszik vagy baratsagbol?
vagy csak szorakozasbol?
mert ha tyukos esettel osszefuggo lenne akkor ez a lany valakit vagy valakiket bant vagy valami hasonlo es ezert kergetned ahogy a tyukot is, "addig se tegye amit nem szabad"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!