Mi a karma?

Figyelt kérdés
2017. jún. 17. 15:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
A dolgok körforgásának a rendszere. Magyarán szólva: "amilyen mértékkel te mérsz, ugyanazt kapod vissza a sorstól".
2017. jún. 17. 16:16
 2/16 thoomas26 ***** válasza:
100%
A tetteid következménye, visszahatása. Minden gondolat, szó és tett, amit mások irányába kiadsz magadból, ugyanolyan előjellel vissza kell, hogy hasson rád. Vagy most, vagy következő életedben. Annak megértésével és elfogadásával, amit másoknak okoztál, tudod kiegyenlíteni a karmádat, nem megértésével, nem elfogadásával pedig újat generálsz magadnak. Amit fontos még tudni, a karma olyan, mint a gravitáció. Akkor is hat, ha éppen nem hiszel benne, vagy akár bődületes nagy baromságnak tartod.
2017. jún. 17. 16:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
egy dokumentumfilm a karmáról: A nevem Earl
2017. jún. 17. 17:03
 4/16 anonim ***** válasza:
76%

#2-es válaszolóval annyiban egyetértek, hogy a karma tetteid következménye, visszahatása.

Ezzel: "Annak megértésével és elfogadásával, amit másoknak okoztál, tudod kiegyenlíteni a karmádat, nem megértésével, nem elfogadásával pedig újat generálsz magadnak." már kevésbé tudok egyetérteni.

Nem a megértésre, és elfogadásra kell törekednem, mivel ez aktivitást, cselekvést feltételez részemről, ami ismét karmát teremt. Megítélésem szerint a megoldás a nem-cselekvés, nem-reagálás. A karmikus kihívás addig ismétlődik számomra, amíg reagálok rá - mindegy, hogy negatívan, vagy pozitívan. A pozitív karma sem jobb, mint a negatív. Egyedül a nulla karma jó karma, ami a nem-reagálásnak a következménye.

A gondolatmenet nem az én találmányom, nem én vagyok ilyen okos. De a filozófia, amelynek ez a karmafelfogás része, lenyűgöző.

2017. jún. 17. 17:52
 5/16 anonim ***** válasza:
Kedves 4! Már a válaszoddal jó karmát csináltál. Fontos, hogy a vikarmáról az akarma szintjére emelkedjünk, ami nem jelent passticitást, mert a lélek eredeti természete a cselekvés.
2017. jún. 17. 19:45
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

A lélek nem végez cselekvést, mivel:

"A hamis ego által megtévesztett szellemi lélek önmagát hiszi a tettek végrehajtójának, pedig valójában az anyagi természet három kötőereje végzi azokat. (Bhagavat-gítá 3. fejezet 27. vers)"

De még mélyebb értelemben lélek nem is létezik, egyedül az Önvaló létezik. Tehát, se lélek, se cselekvés, se karma nem létezik-

2017. jún. 17. 20:21
 7/16 anonim ***** válasza:
Kedves előző! Mit értesz azon, hogy lélek? Én a jivát, ami a legfelsőbb egész parányi potenciális része (ha már a Bhagavad-gitánál tartunk a mamaivamsa szó pont erre utal 15.7.)
2017. jún. 17. 23:01
 8/16 anonim ***** válasza:
27%
Egy kitalált fikció.
2017. jún. 17. 23:27
 9/16 anonim ***** válasza:
Kedves #7, én semmit nem értek lélek alatt, mert nem létezik. Egyedül Önvaló létezik, minden más szószaporítás.
2017. jún. 17. 23:38
 10/16 anonim ***** válasza:
És mi a különbség az önvaló és a lélek között? (ha tudsz esetleg forrást idézni, nagyon megköszönném😍)
2017. jún. 18. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!