Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek, ha egy ember...

Szerintetek, ha egy ember öngyilkos lesz, utána újjászületik?

Figyelt kérdés
Nekem az az elméletem, hogy öngyilkosság után pokolra kerülünk, de nem örökre, hanem 1000 évre. Ezután újjászületünk, és ugyanabba az élethelyzetbe kerülünk, ami miatt előző életünkben öngyilkosok lettünk. Mi a véleményetek erről?
2016. nov. 21. 15:10
1 2
 11/17 anonim válasza:
8: Írhatok neked üzit?
2016. nov. 21. 20:57
 12/17 anonim ***** válasza:

#10-nek vagy nekem?

Privát dolgon kívül bármit. De ott más fog fogadni.

2016. nov. 21. 21:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Sokminden lehetséges. Néhány vallás szerint vagy a mennybe jutsz, vagy a pokolba. A karma szerint az öngyilkos lelke a gyilkosság után teljes tudatánál van. Látja hogy mi történik körülötte, de ő viszont nem tudja ezt befolyásolni. Az első és legfontosabb dolog, a léleknek szembe kell néznie a tettének következményeivel. Ha volt családja akik gyászolják, akkor átéli azok fájdalmát. A lélekben megmarad minden érzés és gondolat ami a halála pillanatában vele volt. A halál után ezek rendkívül felerősödnek és ha negatív érzelmek voltak (csalódás, keserűség, bűntudat, harag, gyűlölet stb.) akkor ezek a léleknek további iszonyatos fájdalmat okoznak és itt még nincs vége.

A lélek egy köztes helyen marad a fizikai és az asztrál sík között, amit káma-lokának hívnak. Vágyak helyének is hívják. Az illető életében beteljesületlen vágyak, álmok most előjönnek, és további szenvedésre ítélik a lelket. A természetes módon történt halál esetén ez szintén megtörténik, de ezek az érzések fokozatosan múlnak el, amíg az illető élete pereg visszafelé. Ilyenkor adódnak az illető karmájához a jó illetve a rossz dolgok, amiket életében tett.

"A káma-loka pozitív élményei egyben azt is jelentették, hogy kapcsolatba tudott kerülni ennek a szférának az erőivel, felvette belőlük magába mindazt, amire szüksége lesz újratestesülésekor, az elkövetkező életében. A kínzó élmények viszont szeparálták, társtalan magányra ítélték, s ebben a periódusban képtelen volt arra, hogy a körülötte lévő erőkkel feltöltse magát. Az új életben ez, mint hiány fog jelentkezni, tehetetlenség, kudarc, betegség okozójává válhat.

A káma-loka végén az emberi kapcsolatok érzelmi és morális elintézetlenségei már tisztán összegyűltek. Várni fognak a tovább haladóra, amíg újra a Föld felé fordulva visszatér, s belőlük is építeni kezdi eljövendő életének karmáját."

DE MÁS A HELYZET AZ ÖNGYILKOSSÁG ESETÉN! Mivel az illető karmája nem tűnik el a test halálakor, ezért az vele marad és a léleknek még annyi időt kell itt eltölteni, amennyit a karmája diktál (pl. ha valaki 20 éves korában lett öngyilkos, viszont 80 éves korában kellett volna eredetileg meghalnia, akkor 60 évig itt marad a Földön). Ezalatt az idő alatt az illető folyamatosan szembesítve lesz azokkal a dolgokkal, amik az öngyilkosság elkövetésére vették rá, amit újra és újra el fog követni. Ezalatt iszonyatosan fog szenvedni, elsősorban a saját lelkétől (ill. az abban tomboló negatív érzelmektől, ezen pedig ő már nem változtathat).

Ha nagyon sokára véget ért ez az egész kálvária, a lélek kap egy új esélyt hogy rendesen ledolgozza a karmáját egy másik életben. Természetesen az előző élet negatív, ledolgozatlan karmáját is hozzátoldják, ami az illető életét újra tönkre teheti. Ez a folyamat pedig több életen keresztül is folytatódhat, amíg a rossz karma el nem tűnik.

2016. nov. 21. 22:54
 14/17 A kérdező kommentje:
Lucifer-666! Igazad van, hogy sok rossz van, amiért bűnhődni kell. De, ha valaki nem bírja már tovább és csak feladja, ezzel nem árt senkinek, csak magának (nyilván nem kellemes a halál pl. begyógyszerezés esetén hányás ilyesmi, vagy ha a vonat elé lépsz, akkor biztos fáj, hogy átmegy rajtad), de biztos, hogy halálunk után is szenvednünk kell miatta?
2016. nov. 22. 13:50
 15/17 A kérdező kommentje:
Bár lehet, sőt biztos is, hogy Lucifer-666-nak van igaza, mert én is rengeteg nagyon durva bűnt követtem el, amiért lakolnom kell.
2016. nov. 22. 14:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Az élet egy körforgàs, ha megölöd magad ha nem. Nincs semmi 1000 év , se pokol.

Addig fogsz élni-halni míg ki nem kerülsz a körforgásból.

És kikerülni csak úgy tudsz ha minden érzésnek ellen tudsz állni és a hibáidat, cselekedeted helyre nem hozod.

2016. nov. 22. 16:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem az az elméletem hogy ez egy f a s z s á g, a pokol nem létezik, ha pedig meghalsz akkor meghalsz. Ja.
2018. júl. 19. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!