Egy testben 2 lélek?
Nem. Olyan esettanulmányt viszont olvastam már egy hipnoterapeutától, hogy egy lélek több testtel rendelkezik. Pontosabban ezt úgy képzeld el, hogy egy fejlettebb lélek képes arra, hogy megossza az energiáit és párhuzamosan 2 életet él, a gyorsabb fejlődés reményében. Hipnózisban közölte a nő, aki az USA-ban élt, hogy "van még egy élete" ugyanebben az időben, ő egy férfi és Kanadában él.
Erről a dologról más hipnoterapeuta könyvében is olvastam már, szóval szerintem ez lehetséges.
Ha a 7. hozzászólásodban az "elvesztett iker szindrómára", más néven "eltűnt iker szindrómára" gondoltál, akkor annak az a lényege, hogy a terhességek kb. 10 %-a ikerterhességnek indul, de ezek jelentős részében egyik magzat idővel elhal. Egyes pszichológusok szerint ilyenkor az életben maradó másik, akivel már lehetett fizikai, illetve bizonyos fokú lelki kapcsolata, megélni ezt a veszteséget tudat alatt, és ez a később megszülető gyerek, illetve felnövő ember személyiségére is hatással van.
Itt olvashatsz a témáról részletesebben, ha érdekel:
Ha pedig valakit esetleg komolyabban érdekel a téma, Dr. Angster Mária írt erről egy könyvet, több, mint 20 esettanulmányt feldolgozva:
Első, nem skizofréniának, hanem tudathasadásnak hívják. A tudathasadásos két külön személyként érzékeli a saját valóságát. A skizofrén pedig kétféle valóságot érzékel, ugyanazon személyként.
A kérdésre válaszolva: nem, nem lehetséges. Mármint "ezoterikus értelemben" nem. Csak pszichológiaiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!