Eloszor is bocsanat hogy ekezeteknelkul irok. A kerdesem az lenne: Az jelenthet valamit ha folyton a kozepkorba vagyodok vissza? Folyton azt erzem hogy valamiert kotodok oda mitha valami lett volna ott egy elozo elet. Lehetseges?
" Az élet és a halál problémáját is másféleképpen élték meg, hiszen a halál a mindennapi életük velejárója volt. Általánosan elmondható, hogy a gyermekek fele meghalt 5 éves kor alatt, az asszonyok tekintélyes része nem élte túl az első szülést, és szinten minden társadalmi rétegben alacsony volt a várható élettartam. Megfékezhetetlenek voltak a gyógyíthatatlan betegségeket terjesztő járványok. Ezen kívül gyakori volt az éhezés, így a legyengült társadalom védtelen volt a járványokkal szemben. A városok higiéniai hiánya is rendkívül magas volt, mindez köszönhető volt a kor egészségügyi tapasztalatlanságának. Az egyház kezében lévő betegápolás sokáig szinte minden betegség gyógykezelésére az "érvágást" alkalmazta."
Így is vágyódsz, vagy csak tetszik a kor művészete?
Mert nekem nagyon tetszik pl. a gótikus stílus. Ha nyernék a lottón, egy az egybe építtetnék magamnak egy olyasmi, kisebb várszerű lakhelyet. De magára a többi korabeli dologra nem vágyom, és nem hiszek a reinkarnációban.
Én meg sci-fi jövőbe vágyok ahol űrhajókkal utazhatok a csillagok között. Akkor előző életemben jövőbeli űrkalandor voltam?
Egyébként a kérdésed nem egyértelmű. Most a középkorba vágysz vissza, az akkori nyomorba? Vagy csak a reneszánsz zene tetszik? Vagy csak a civilizációtól távolabb szeretnél élni? Mert a kérdésedből mindegyiket kinézem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!