Ha a mennyek orszagaban megirja a lelkunk a foldi eletunket, akkor miert van esely 3% megvaltoztatasara?
Es hova irjuk le foldi eletunket?A ''nagy konyv''-be?Es az nem telik be?
(Trollok kimeljenek,peldakat nem irok kire gondoltam)
A lélek halhatatlan, dubitus. Nem ír naplót, tervezetet, de halhatatlan.
" Folyamok futnak keletnek, nyugatnak
és megnyugodnak;
melyik melyik volt, nem tudja a tenger.
Én is megteltem már az örök eggyel:
egy az anyag s minden más csak ruhája,
lelkünk öltözik, ez a könnyü pára,
érzed-e, Szvétakétu?
Miért fogadjam el igaznak - bizonyítás/bizonyítási lehetőség nélkül azt, amit Szabó Lőrinc állít és te elhiszed neki?
.
A kérdéshez:
"Ha a mennyek orszagaban megirja a lelkunk a foldi eletunket..."
Miért pont onnan születnek ismételten le a földi életbe azok, akik itt nagyon rossz körülmények közt élnek?
Bűnhődésből nem lehet, hiszen a Mennyországba csak tiszta és jó lelkek kerülhetnek!
Jó és tiszta lélek ugyan miért akarna nyomorba, családja kiirtását átélni visszajönni?
A tömegmészárlások is azért voltak/vannak, mert a születendő lelkek ebben áldozatként akartak résztvenni?
"Miért fogadjam el igaznak - bizonyítás/bizonyítási lehetőség nélkül azt, amit Szabó Lőrinc állít és te elhiszed neki? "
Ez nem egy rendőrségi tárgyalás,kedves Dubitus, egy verset hoztam. Az embernek az igazságérzete működik- normális esetben,ha praktikus okokból nem nyomja el:D - és azt a verset érzed igaznak, amelyiket átélésben igaznak érzel. Normális esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!