Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A Holt-tengeri tekercsek...

A Holt-tengeri tekercsek reinkarnációról szóló írásait hol lehet magyarul v. angolul elolvasni?

Figyelt kérdés

2012. júl. 21. 00:39
1 2 3
 11/22 Dinye ***** válasza:
31%
Most nem azért de hol jelenti ki Jézus hogy van reankarnáció?? a bibliában biztos hogy nem, pedig beszél a halál utáni életről és ez elég fontos téma ahoz hogy ne hagyják ki a szent irásból.A pokolról visszont annál többszőr beszél, szóval ha igaz lenne a reankarnáció akkor mivégre lenne pokol? :) amugy meg sola scriptura csak az irás szavait fogadd el, tartozkodj a tévtanítóktól mint ahogy Jézus is intett tőlük.
2012. júl. 23. 10:34
 12/22 anonim ***** válasza:
24%

Kedves Dinye

Ami a bibliában meg van irva sem tükrözi az igazságott.

Constantinus császár (Kr. u. 306-337) idejében az erőszak már értelmetlen lett volna, mert az új vallás betagozódott a római társadalomba, a keresztényüldözés már a birodalom fönnmaradását is veszélyeztethette volna.

Ezt ki kopiroztam neked .Mert pont itt lett jo részben az igazi biblia megváltoztatva.Mert külömbözö egyezségeket kötöttek ami a romai biradalomra nézve is jo.

Pontosan,hogy jézus tanitotta azt,hogy van reinkarnácio.Csak sajnos utána már nagyon sok nem valos vagy csak az emlékekre hivatkozo irások maradtak fent jo részben.Egy kicsit utana olvasol pl eszénusok milyen valási gyülekezet is volt.Akkor rá kell ébredned ,hogy nagyon hasonloak a budha tanitás nézeteivel.Jézus pedig hozzájuk tartozott.

2012. júl. 23. 12:29
 13/22 anonim ***** válasza:
48%

Kostantin császár kora előttről is rengeteg Újtestamentum részlet maradt, 200 körül már teljes szövegű evangéliumok maradtak fent.

Ezek a szövegek rengeteg teológiai jellegű változást, módosítást dokumentálnak, de a reinkarnáció az valahogy sehogy sincs bennük.

2012. júl. 23. 13:03
 14/22 anonim ***** válasza:
11%

[link]

Ehez csak anyit füznék hozzá mindenki azt hisz el amit akkar.

Én viszont tudom ,hogy van ez nem kérdés részemröl.

Már láttam dolgokat amik bizonyitják,számomra.

2012. júl. 23. 13:54
 15/22 A kérdező kommentje:

A reinkarnációról és a karmáról én nem is úgy gondolkodok, mint az indiai hinduisták, mert az már egy teljesen elvadult elmélet. A fénylények itt a Földön csak emberként!!! születhetnek meg mindig, és nem csótányként meg pocokként, meg Vénusz légycsapójaként...

Mindenki több életnyi kegyelmet kap Jézustól, hogy megismerhesse, de azért kell a Földön megismerni, mert a szellemvilágban nem tudjuk bizonyítani hűségünket Jézusért. Különben ha csak egy életünk lenne, aztán menny meg pokol, akkor hogyan értelmezhetnénk Isten végtelen kegyelmét. Csak akkor szabadulunk fel a reinkarnáció terhe alól, ha Újjászületünk még itt, földi testünkben.

----------------------------------------

7-es: Köszönöm az ajánlást, ez a Daszkalosz egy igaz ember lehet.

10-es: az a "Pista bácsi" nem révületben prófétált, teljesen komplett és éber volt mindig, mikor Jézus hangját is hallotta szívében. Hozzánk is szól Jézus, a lelkiismeretünkkel, persze ezt a mai világban a sok hazudozás, csalás és képmutatás és önzés miatt nagyon is sikerül elnyomnia minden embernek, miközben felnő. A Hang tanítások pedig összeegyeztethetők a négy evangéliummal. Itt lehet utána olvasni: [link]

11-es: ez hülyeség, mikor mondta Jézus, hogy csak az írást fogadd el. Egy csomó apokrif irat van, ami nagyon is értékes erkölcsi tanításokat tartalmaz. Ne az emberek okoskodásaira adj - esetleg azért mert jól hangzik - csak Jézus bölcsességére!

2012. júl. 23. 23:58
 16/22 Dinye ***** válasza:
66%

kedves 15/15 én nem azt irtam hogy Jézus azt mondta hogy sola scriptura :( hanem hogy ovott a hamis tanitásoktól. Az apokrif iratokkal meg csak annyi a gond hogy nem Isteni kinyilatkoztatás részei, azaz nem egyeztethető össze biblia könyveivel, nem beszélve azokról amik a VII. században keletkeztek. Pl Jézus gyermekként megölte egy szavával játszótársát mert az neki szaladt majd az őt beáruló embereket vaksággal verte meg, ezek után József meghuzta a fülét hogy ilyet nem szabad csinálni:(.

Én a helyedben maradnék a bilbiánál. Mert a Timótheus II 4. részben ezt olvashatod

3.

Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;

4.

És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.

2012. júl. 24. 06:57
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A Holtengeri tekercseknek óriási irodalma van, magyarul is több könyv szól ezekről, amelyeket szakértők (és nem fantasztaák és megszállottak) írtak. Ezeket érdemes átböngészni. De ezekben reinkanációról szó sincsen. Nézz utána személyesen:

Vermes Géza: A qumráni közösség és a holttengeri tekercsek története. Bp. 1998.

Komoróczy Géza: Kiáltó szó a pusztában - a holttengeri tekercsek. Bp. 1998.

Fröhlich Ida: A qumráni szövegek magyarul. 2000.

Ezek a könyvek további források címeit is felsorolják (pl. az angol nyelvűeket is). Az újabb kutatásokról pl. érdekes híreket közöl az interneten a "Nyelv és Tudomány" honlap.

Ngyon óvatosan kell ezelni a leírásokat, mert számos szerző a világképe és világnézete szerint taglalja a szövegeket! BQ.

2012. júl. 24. 10:29
 18/22 anonim válasza:
31%

Sziasztok!

Nem tudom miért mondjátok, hogy az evangéliumban Jézus nem beszél a reinkarnacióról. :-) Elég ha olvassuk. Bár Szent Jeromos a maga állítása szerint több részt is kiszedett a szövegből fordításakor, ami szerinte nem volt egyeztethető az akkori egyházi felfogással. De még így is vannak részek. Íme:

"És megkérdezték a tanítványai: miért mondják hát az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljőnnie? Ő pedig az felelte: Illés csakugyan eljön előbb, és mindent helyreállít.De én azt mondom, hogy Illés immár eljött és nem ismertétek meg őt..." (Mt: 17,10-12)

"...Jézus beszélni kezdett a sokaságnak Jánosról... Ő az, akiről meg van írva, íme, elküldöm követem előtted, aki elkészíti előtted a te utadat... És ha el tudjátok fogadnia: Illés ő, aki eljövendő. Akinek van füle a hallásra, hallja meg!" (Mt:11,7-15)

Szerintem elég egyértelmű. Keressetek rá Illésre, még más részek is vannak. Meg ógörögben sokkal jobban kijönnek.

2012. júl. 25. 09:40
 19/22 anonim ***** válasza:

Jánosé az egyik legmisztikusabb evangélium. (De nem a legkoraibb, mert az Márk.)

Már a bevezetőjében úgy beszél Jézusról, mint örökké létezőről, az Igéről, aki testet öltött most, de már a teremtésnél Istennel volt.

A korai kereszténységnek voltak olyan (szintén kiszorított, eltűnt) irányzatai, melyek szerint Jézus egyszerű halandó volt, akit Isten a fiává fogadott. Csak hogy a kérdés komplexitását érzékeltessem.

A fenti idézet szóval sem beszél arról, hogy az egyszeri embernek reinkarnálódó lelke lenne, csak arról, hogy Isten Igéje örök, és már korábban is járhatott itt.

Vagy valami ilyesmi. Amúgy kő ateista vagyok, és csak annyira izgat a Biblia, hogy mennyi ellentmondás, és erőszak van benne, illetve hogy a korai kereszténységnek hányféle irányzata volt. De ez a reinkarnáció a Bibliában nekem is fáj.

2012. júl. 25. 10:25
 20/22 anonim ***** válasza:
88%
A példabeszédekben az örökkévalóság az eszméről szól, nem konkrét személyekről. Nem kell mindent szó szerint érteni és félremagyarázni. Örökké megmarad az a szellemiség amit a tanítók örökül hagytak. A szeretetet,a toleranciát, az élet, a föld, a természet és a tiszta gondolkodás tiszteletét, stb, stb, stb. Nincs benne semmi egyéb, csupán a sok félremagyarázás miatt összezavarodott az emberek elméje. Az üldöztetésekből visszatérés pedig a gondolat és tanítások visszatértéről, továbbéléséről szólnak, nem konkrét személyekről.
2012. júl. 25. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!