Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ti hisztek a halál utáni életben?

Ti hisztek a halál utáni életben?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a véleményekre, és indokokra is.
2012. júl. 19. 13:34
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

"Hiszek, ugyanis vannak dolgok amit nem tudok megmagyarázni pl., hogy miért utálom az egyik népcsoportot és miért imádok egy másikat. És még hosszú-hosszú listát tudnék írni ilyen dolgokról, de ez olyan amit sosem fogunk megtudni hiszen nem megmagyarázható."

Jézusom... akkora ostobaság ez, hogy fizikai fájdalmat okoz. Komolyan, a gyomorszájamnál szorít.

Miért utálod őket? Ha ilyen hülyeséget mondasz, akkor muszáj HINNED valamiben, hisz bárki próbál elmagyarázni bármit, úgysem fogod felfogni.

2012. júl. 24. 15:43
 32/49 anonim ***** válasza:
A földön valóban minden szemfényvesztés,vagyis illúzió,az Üzenet ennél bölcsebb nem is lehetett volna.Nehéz ezt felfognunk egy egyetemesen elfogadott látásmódból szemlélve,de a szemünk folyamatosan becsap minket,valahogy úgy,ahogy a róka mondta a Kishercegnek.Ha látni akarjuk az illúzió mögötti valódi dolgokat,valami egészen mással kell figyelnünk a történéseket.
2012. júl. 24. 20:26
 33/49 anonim ***** válasza:
Hogy én hiszek-e benne vagy sem, ezt igazából még én sem tudom, de sokat gondolkoztam már ezen. És (részemről) úgy gondolom hogy ha élet (mint menny és pokol meg hasonlók) nincsenek is, egyfajta reinkarnáció tényleg létezhet. Ha a növényeket megnézzük, az is "halála" után vissza kerül a földbe, majd abból később egy újabb növény nő ki, ami esetleg magában hordozhatja az előző virág pár részecskéjét. Így esetleg ahogy az ember meghal, a tudatát alkotó sejtek is valahogy belekerülhetnek egy másik, kialakulóban lévő emberbe és így valami átkerül az előző emberből az újba. Nem tudom hogy ez mennyire érthető vagy képtelenség, de eljátszottam már ezzel a gondolattal is...
2012. júl. 30. 17:17
 34/49 anonim ***** válasza:
* ha élet a halál után, bocs előző vagyok, csak elírtam.
2012. júl. 30. 17:18
 35/49 anonim ***** válasza:

igazából már az is gáz, hogy ebben csak hinni tudsz. tehát ez már egy gyanús jellemzője.

érdekes, hogy azoknak kell ezt megindokolnia, akik nem hisznek benne. holott ennek pont fordítva kellene lennie.

ennyi erővel én mondhatom azt, hogy a Föld körül egy elefánt kering. és mások dolga az, hogy bebizonyítsa hogy nincs igazam.

na meg ha lélekről beszéltek (de a szellemeket meg ehhez hasonlókat is ide sorolhatunk), akkor mondhatjuk hogy "kötelessége" elmagyaráznia annak aki állítja hogy létezik, hogy mégis mi annak az anyaga, hogy viselkedik, mik a jellemzői. ha erre értelmes választ tud adni, és persze egyértelműen bebizonyítani, akkor már nem is kérdés. (Persze nem fogja tudni soha.)

de egyébként csak addig ismeretlen természeti jelenségek vannak.

szerintem az már kiderült hogy én nem hiszek benne (hisz csak mese).

az viszont igaz, hogy ha meghalunk, akkor nem szűnünk meg létezni. de erre az élet szót helytelen használni szerintem. majd ha megrohad a tested, lebomlik, növény lesz belőled, megesz egy tehén mondjuk, az kisz@r stb akkor ez teljesen tudattalanul történik. szóval ha körbenézel, lényegében te vagy a fa, a bokor, a kis giliszta, a patkány, vagy mit tudom én még mi. egykor pedig egy csillag voltál, ami aztán felrobbant, az anyagait szétszórta a világűrben, és megindult ez az egész folyamat. és ebben nem hinni kell. a gravitációban sem hiszel. ez mind bizonyított tény. semmi kételkedésnek nincs helye benne.

2012. júl. 30. 21:33
 36/49 Antimod ***** válasza:

"az viszont igaz, hogy ha meghalunk, akkor nem szűnünk meg létezni. de erre az élet szót helytelen használni szerintem. majd ha megrohad a tested, lebomlik, növény lesz belőled"

A testedből biztosan az lesz, azt felhasználja majd az anyatermészet. De akkor kb. annyi közöd lesz hozzá, mint a levágott hajadnak és körmödnek, amikről most sem tudod, hol vannak.

;)

2012. júl. 31. 09:00
 37/49 Antimod ***** válasza:

Na, javítsunk egyet a reggelre való tekintettel:

De akkor kb. annyi közöd lesz hozzá, mint a levágott hajadhoz és körmödhöz, amikről most sem tudod, hol vannak.

2012. júl. 31. 09:00
 38/49 A kérdező kommentje:

Az ateista filozófia-professzor arról beszél a tanítványainak, mi a problémája a tudománynak Istennel, a Mindenhatóval. Megkéri az egyik új diákját, hogy álljon fel, és közöttük a következő párbeszéd alakul ki:

Prof: Hiszel Istenben?

Diák: Teljes mértékben, uram.

Prof: Jó-e Isten?

Diák: Természetesen.

Prof: Mindenható-e Isten?

Diák: Igen.

Prof: A bátyám rákban halt meg, annak ellenére, hogy imádkozott Istenhez, hogy gyógyítsa meg. Legtöbbünk törekedne arra, hogy segítsen másokon, akik betegek. De Isten nem tette ezt meg. Hogyan lehetne akkor jó Isten? Hm?

Diák: (a diák hallgat)

Prof: Erre nem tudsz választ adni, ugye? Kezdjük elölről, fiatalember. Jó-e Isten?

Prof: Jó-e Sátán?

Diák: Nem.

Prof: Honnan származik Sátán?

Diák: Istentől?

Prof: Így van. Mondd meg nekem, fiam, van-e bűn ebben a világban?

Prof: A bűn mindenhol jelen van, nemde?

Prof: És Isten teremtett mindent. Így van?

Prof: Tehát ki teremtette a bűnt?

Diák: (a diák nem válaszol)

Prof: Vannak-e betegségek? Erkölcstelenség? Gyűlölet? Csúfság? Mindezen szörnyű dolgok léteznek ebben a világban, ugye?

Diák: Igen, uram.

Prof: Tehát, ki teremtette mindezeket?

Diák: (a diák nem felel)

Prof: A tudomány állítása szerint 5 érzékünk van, melyekkel felfogjuk és megfigyeljük a dolgokat magunk körül. Mondd meg nekem, fiam! Láttad-e már valaha Istent?

Diák: Nem, uram.

Prof: Mondd meg nekünk, hallottad-e már valaha a te Istenedet?

Diák: Nem, uram.

Prof: Érezted-e már valaha a te Istenedet, megízlelted-e a te Istenedet, vagy érezted-e már a te Istened illatát? Különben is, volt-e már valamilyen kézzelfogható tapasztalatod Istenről?

Diák: Nem, uram, attól tartok, nem.

Prof: És mégis hiszel benne?

Prof: A tapasztalati, igazolható, bemutatható bizonyítékok alapján a tudomány kijelenti, hogy a te Istened nem létezik. Na, erre mit mondasz, fiam?

Diák: Semmit. Nekem csak a hitem van.

Prof: Igen. A hit. Pontosan ezzel van problémája a tudománynak.

Diák: Professzor, létezik-e a hő?

Prof: Igen.

Diák: És létezik-e a hideg?

Prof: Igen.

Diák: Nem, uram. Nem létezik.

(Az események ezen fordulatára az előadóterem elcsendesedik.)

Diák: Uram, lehet sok hőnk, még több hőnk, túlhevíthetünk valamit, vagy még annál is jobban lehet fehér hőnk, kevés hőnk, vagy semennyi hőnk. De nem lesz semmink, amit hidegnek hívnak. 273 fokkal tudunk nulla alá menni, ami a hő nélküli állapotot jelenti, de annál lejjebb nem mehetünk. A hideg nem létezik. A hideg szót a hő nélküli állapot jellemzésére használjuk. A hideget nem tudjuk lemérni. A hő: energia. A hideg nem az ellentéte a hőnek, uram, hanem a hiánya.

(Az előadóteremben ekkor már egy gombostű leejtését is meg lehetne hallani.)

Diák: És mi van a sötétséggel? Létezik-e a sötétség?

Prof: Igen. Hogyan beszélhetnénk az éjszakáról, ha nem lenne sötétség?

Diák: Ismét téved, uram. A sötétség valaminek a hiányát jelzi. Lehet kis fényünk, normális fényünk, nagy erejű fényünk, villanó fényünk, de ha sokáig nincs fény, akkor nincs semmi, s azt hívjuk sötétségnek, így van? De a valóságban a sötétség nem létezik. Ha létezne, még sötétebbé tudnánk tenni a sötétséget, nemde?

Prof: Tehát, mire akarsz rámutatni mindezzel, fiatalember?

Diák: Uram, azt akarom ezzel mondani, hogy a filozófiai eszmefuttatása hibás.

Prof: Hibás? Meg tudod magyarázni, miért?

Diák: Uram, ön a kettősségek talaján mozog. Azzal érvel, hogy van az élet, utána pedig a halál, van egy jó Isten és egy rossz Isten. Az Istenről alkotott felfogást végesnek tekinti, mérhető dolognak. Uram, a tudomány még egy gondolatot sem tud megmagyarázni. Elektromosságot és mágnesességet használ, de sohasem látta egyiket sem, arról nem is szólva, hogy bármelyiket megértette volna. Ha a halált az élet ellentéteként vizsgáljuk, akkor tudatlanok vagyunk arról a tényről, hogy a halál nem létezhet különálló dologként. A halál nem az élet ellentéte: csak annak hiánya. Most mondja meg nekem, professzor: azt tanítja a diákjainak, hogy majmoktól származnak?

Prof: Ha a természetes evolúciós folyamatra célzol, akkor természetesen igen.

Diák: Látta-e már valaha az evolúciót a saját szemével, uram?

(A professzor mosolyogva megrázza a fejét, kezdi látni, mi lesz a vita kimenetele.)

Diák: Mivel eddig még senki sem látta az evolúciós-folyamatot végbemenni, sőt, azt sem tudja bizonyítani, hogy ez egy folyamatos történés, azt jelentené mindez, hogy ön a saját véleményét tanítja, professzor? Akkor ön nem is tudós, hanem prédikátor?

(Nagy zajongás támad az osztályban.)

Diák: Van-e valaki az osztályban, aki látta már valaha a professzor agyát?

(Az osztály nevetésben tör ki.)

Diák: Van-e itt valaki, aki hallotta már a Professzor agyát, érezte, megérintette azt, vagy érezte az illatát? Úgy tűnik, senki nem tette. Tehát, a tapasztalati, állandó, kimutatható bizonyítékok megalapozott szabályai szerint a tudomány kimondja, hogy önnek nincs agya, uram. Ne vegye tiszteletlenségnek, uram, de hogyan adhatnunk így bármilyen hitelt az előadásainak?

(A teremben síri csend. A professzor a diákot nézi, arca kifürkészhetetlen.)

Prof: Azt hiszem, hit alapján kell elfogadnod, fiam.

Diák: Erről van szó, uram! Ember és Isten között a HIT a kapcsolat. És ez mindennek a mozgatója és éltetője.

A diák... Albert Einstein volt.

2012. júl. 31. 10:29
 39/49 A kérdező kommentje:

Két kis magzat beszélget egy anyaméhben:

- Te hiszel a születés utáni életben?

- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami azután következik.

- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?

- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.

- Hát ez ostobaság! Méghogy lábon járni!. És szájjal enni! Nevetséges, hiszen mi a köldökzsinórunkkal táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór túlságosan rövid.

- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.

- De hát onnan még soha senki nem tért vissza! A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.

- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.

- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?

- Hát..., mindenütt. Körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.

- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.

- No, de néha, mikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!

2012. júl. 31. 10:29
 40/49 A kérdező kommentje:
Ez a két történet jutott eszembe. Mért is annak kell bizonyítani aki hisz?....
2012. júl. 31. 10:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!