Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ti hisztek a halál utáni életben?

Ti hisztek a halál utáni életben?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a véleményekre, és indokokra is.
2012. júl. 19. 13:34
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
40%
Igen van élet a halálod után. Mások még élnek.
2012. júl. 19. 15:46
 12/49 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem is van.Olvasd el a Lekünk utjait vagy Az élet ez élet után.
2012. júl. 19. 18:25
 13/49 Antimod ***** válasza:
44%

"Az élet ez élet után"

Thorwald Dethlefsen? Az zseniális könyv, éppen most olvasom másodszorra. Nem csak emiatt a téma miatt érdekes.

2012. júl. 19. 19:11
 14/49 anonim ***** válasza:
44%

Én hiszek.

A lélekvándorlás szerintem létezik. Ehhez persze tudni kell, mi is az a lélek. A testünk persze meghal.

Az élet célja az, hogy megtaláljuk az igazi önmagunkat, lelkünket.

A lelket nem írhatom le, annyira csodálatos! Végtelenül jóságos, szeretetteljes.

Az igazi szeretetet nem sokan ismerik sajnos. Az hihetetlen, lelki. Nem tesz különbséget barát, ellenség, ember, állat között sem.

Ennek ellenére egy torz világot látsz, melyben elvakította az embereket a mohóság, hatalomvágy, énközpontúság. És sajnos a legtöbben rájuk hallgatnak, bennük hisznek.

2012. júl. 19. 23:29
 15/49 anonim ***** válasza:
19%

Utolsó, azért írd le a lelket.

Szerintem azért butaság az újjászületés, mert nincs lélek. Amit léleknek nevezünk, tehát amik mi vagyunk, az a személyiségünk, az pedig az agyban alakul ki annak a hatására, ami születésünktől történik velünk. Akkora baromság, mindannyian egy ondósejt és egy petesejt vagyunk, a lélek, ha létezne és vándorolna, mégis mikor kerülne be az egészbe?

Inkább Christopher Hitchens-t, Richard Dawkins-t olvassatok. Van már elég bugyuta ember a világon.

2012. júl. 20. 00:04
 16/49 anonim ***** válasza:
A lélek nem ismer időt, nincs múlt, jövő, csak az örök jelen. Elgondolhatod, mi az az örök jelen, de gondolattal soha nem közelíted meg! Leírni nem lehet. Hihetetlen, misztikus dolog az igazi jelen. Tapasztalni kell, mert különben hihetetlen.
2012. júl. 20. 00:51
 17/49 anonim ***** válasza:
0%
A lélek amúgy születetlen, nincs kezdete, és nincs vége. Persze lehet, ez túl maszlag, na de akkor mi az élet értelme?
2012. júl. 20. 01:05
 18/49 anonim ***** válasza:
46%

A halál az élet végét jelenti, szóval nem.

Abban viszont hiszek, hogy a tudat folytonossága nem szakad meg a halállal, csak átalakul, átlényegül valami mássá. Eggyé válik az ember az őt alkotó világegyetemmel, a lelke beolvad a közösbe és a nagy egység részeként létezik tovább.

2012. júl. 20. 01:33
 19/49 anonim ***** válasza:
0%
Akkor Buddhista felfogásod van. Én hiszem azt, hogy az igazi én megmarad. Az igazi személyiség.
2012. júl. 20. 01:53
 20/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már jó pár éve halt meg egy hölgy akit pótmamámnak tekintettem. Ő sokat foglalkozott ezotériával, jól "kezelte" a tarot, és cigány kártyát stb... váratlanul meghalt nagyon megviselt, de abban is biztos voltam, hogy üzenni fog. Álmodtam vele, és amit mondott nekem, hogy egy dolgot jegyezzek meg jól, itt a földön minden csak szemfényvesztés! Már 33 éves vagyok, és még mindíg nem vergődtem ezzel a mondattal zöldágra, mert elég sok mindent bele lehetne magyarázni... én hiszek abban , hogy halál után van "élet" nem az a fajta amit most életnek nevezünk, de van. Én úgy gondolom, hogy addig addig születünk le egymás után amíg a tökéletességet nem érjük el, és ha az megvan akkor olvadhat össze a lelkünk valami nagyon jóval. Tudom, hogy így leírva gyerekes, de mégis ezt érzem...
2012. júl. 20. 06:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!