Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Milyen célt szolgál a karmának...

Milyen célt szolgál a karmának a létezése?

Figyelt kérdés

A célja nem lehet a fejlődés, mert a karmanak a létezeséből nem következik a fejlődés, nem jarul hozzá semmivel, és a karma nem-létezése se zárja ki a fejlődés lehetőségét.

Tehát a fejlődés és a karma egymástól függetlenek.

Akkor miert létezik a karma törvénye, mi célt szolgál?

tegnap 00:19
1 2
 1/19 Grimfox ***** válasza:
85%
Ugyanazt, mint Newton 3. törvénye. Kicsit lazán értelmezve. Minden hatást egy azonos erejű ellenhatás kísér. A karma cselekedet, és annak következménye. Ha lecsupaszítod róla a misztériumot, amit a vallásos környezet adott hozzá, akkor egy természeti törvény.
tegnap 00:49
 2/19 A kérdező kommentje:

A meghatarozast tudom.

Milyen célt szolgál? Mire jó? Kinek jó?

Ha csak úgy létezik, akkor miert lézltezik valami ok és cél nélkül?

tegnap 00:51
 3/19 Grimfox ***** válasza:
100%

Miért létezik bármi más természeti törvény? A világ működésében van szerepe. Főként az élőlények közötti kapcsolatokban. Nem jó, vagy rossz, csak szükséges.

Képzeld el, hogy bármit megtehetsz következmények nélkül. Jó lenne az bárkinek is? Lenne egyáltalán bármiféle élet, ha így működne?

Mivel a karma az ok-okozat törvénye, ezért a kezdetektől kell létezzen. Ne menjünk bele vallási témákba, az egyszerűség kedvéért sarkítsuk le arra, hogy amikor a világ létrejött, a karma is létrejött, mert a világ létrejötte egy történés volt, aminek következményei lettek. Amíg bármi is létezik, a karma is létezni fog. Bár tényleges karmáról, amit mi emberek tapasztalunk csak akkor beszélhetünk, ha élőlényekről, és azok cselekvéséről van szó.

tegnap 00:59
 4/19 anonim válasza:

,,A karma törvénye szerint minden tettünk visszahatást von maga után. Tetteink visszaható ereje utolér bennünket. (Visszahatás),,

Ezt talán egy átlagos példával (példákkal) a legegyszerűbb megérteni:

Ha valaki folyamatosan bánt téged (ok nélkül) te csak tűrsz neki és hagyod hogy dolgozzon a karma , akkor nagy eséllyel jön valaki aki majd őt fogja bántani, vagy történik valami váratlan rossz vele elég mondjuk csak egy kellemetlen dolog például egy nem kívánt pattanás egy fontos esemény előtt .. vagy mondjuk pont egy elő léptetés előtt kibukik hogy milyen ember és nem kapja meg a pozíciót … vagy bántja valaki a szegényebb embereket majd Ő maga is abba a helyzetbe kerül …

És itt lehet összekapcsolni a fejlődéssel szerintem … ha tanulsz a hibáidból.

Ha megtanulod hogy nem leszel jobb értékesebb ember ha bántod a másikat, ha elveszed ami nem a tiéd, ha rosszat kívánsz a másiknak. Ha fejleszted magad hogy úgy éld az életed és úgy viselkedsz másokkal ahogy Te is szeretnéd hogy mások viselkedjenek veled.

Ha adsz egy kis aprót az utcán kolduló néninek.. ha megdicsersz valakit , ha megfogod az ajtót vagy tartod a liftet, átadod a helyed a buszon….. egy napon Te is majd visszakaphatod azt a jót amit cselekedtél.

Én szerintem a fejlődés bennünk van és a karma segít jó útra térni.

Azaz a karma célja SZERINTEM hogy segítsen jó, jobb emberré válni.

Mit, mikor, hogyan cselekszünk..

tegnap 01:00
 5/19 anonim ***** válasza:
"A célja nem lehet a fejlődés, mert a karmanak a létezeséből nem következik a fejlődés, nem jarul hozzá semmivel, és a karma nem-létezése se zárja ki a fejlődés lehetőségét." Ezt a prekoncepciót mire alapozod?
tegnap 06:31
 6/19 anonim ***** válasza:
Nem cél, hanem így működik a világ. Valamilyen hatással vagy a környezetedre az vissza is hat rád a rajta bekövetkezett változás okán. Így működik
tegnap 10:17
 7/19 anonim ***** válasza:
Acélt.
tegnap 11:49
 8/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
2%

Csak emberek találták ki, nagyjából 3000 éve, amúgy nem létezik, semmi bizonyítéka nincs. Pedig ennyi év alatt már igazán lehetett volna, ha tényleg igaz lenne. De semmi, csak a vakhit.

Vagy legkorábban 3500 éve voltak rá közvetett utalások a Védákban.

Úgyhogy logikát ne keress benne, mert nincs is.

Az evolúciónak van logikája, aminek a karma és reinkarnáció fikciója pont ellentmond.

tegnap 12:33
 9/19 anonim ***** válasza:
A karma azt fejezi ki, hogy csak tőlünk függ, mi történik velünk: előző gondolataink és cselekedeteink váltak jelenlegi állapotunkká – s most, e pillanatban is jövőnk magjait ültetjük el.
tegnap 14:03
 10/19 anonim ***** válasza:

Állítólag az egész világegyetem azért jött létre, hogy a Karma megvalósulhasson, és az élőlények megélhessék a karmájukat.

Ez elég nyomós indok lenne, mondjuk az egy kicsit megmásítja sztem hogy még a legtöbb tudós is azt mondja hogy nem tudjuk hogy miért és pontosan hogyan alakult ki ez az egész amiben itt vagyunk.

Nem csodálom, hogy mindenki választ akar találni erre, én is rengeteget agyalok ezen és sokszor. Azt nem értem hogy akik ezerszer okosabbak nálam, ők hogy nem örülnek ebbe bele hogy nem tudják hogy mi ez az egész és hogyan vagyunk itt.

Nyilván ezért kellettek a válaszok, ezért hisznek rengetegen a karmában, mások meg Istenben. Mondjuk szerintem az evolúciót amire ugye van bizonyíték egyikkel sem lehet összeegyeztetni

tegnap 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!