Hogyan lehet Krisna tudatos életmódot gyakorolni hétköznapi embernek?
Az ilyen életmódok általában áldozatokkal, lemondással járnak. Ha nem tudod önmagadtól beépíteni az életedbe, ha nem akarsz lemondani bizonyos személyes javakról, akkor ne csináld. Ismerek olyat, aki ott hagyta a családját, és elment Somogyvámosra, ahol a közösség segítségével egyszerűbben tudta gyakorolni ezeket a dolgokat.
Viszont a krisnások is csak hétköznapi emberek, nem többek attól, csak betartanak bizonyos alapelveket. Nem azt mondtam, hogy hagyd ott a családodat, de nyilván ilyen esetben úgy is lesz olyan, amit nem fogsz tudni megvalósítani. Ha a családod fontosabb (fontosabb kell, hogy legyen), akkor velük úgy sem fogod tudni teljesmértékben megvalósítani.
Ifjabb koromban engem is megtaláltak ezek a Krisnás dolgok, akkor még nyitott voltam ilyen újdonságokra.
Utólag azt mondanám, hogy marhaság az egész (tehén a nagy szent állat ugyebár).
A mi keresztény-alapú* kultúránkban szerintem nincs értelme ilyen majomkodásoknak.
*Nem az ájtatos-vallásos maszlagokra gondolok, csak mint kulturális beállítottságra.
Arról nem beszélve, Krisna-tudatú egykori osztálytársammal szoktam is találkozni. Könnyű vele találkozni az utcán, mert a hajléktalanságig vitte a karrierjében. Igaz, előbb volt kicsit bolond, utána lett Krisnás.
Ezzel nem akarom sugallani természetesen, hogy a Krisnás szekta bevonzza a bolondokat (is?).
De tudok egy másik figurát, akit bevonzottak, az sem tiszta teljesen.
Engem nem tudtak bevonzani, pedig kezdetben szimpatizáltam velük, tapasztalatlan fiatalként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!