Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van olyan személy aki foglalko...

Van olyan személy aki foglalkozik a karmával?

Figyelt kérdés
Kérném az ő segítségét az életcél,hivatás megtalálásában.Nagyon elvagyok keseredve.
máj. 19. 23:51
 1/5 Grimfox ***** válasza:
29%
Az életcél, és a hivatás is olyasmi, amit te jelölsz ki magadnak, nem eleve elrendelt dolog. A karma esetleg meghatározhatja, hogy miben vagy tehetségesebb, vagy mik a gyengéid, de nem predesztinálja, hogy mi célja az életednek, vagy milyen hivatást kell vállalnod. Ha valamit szeretsz, vagy valamiben jobb vagy, mint más dolgokban, arra érdemes erőt és időt fordítani, de ha abban, amit szeretsz nem vagy túl jó, az sem akadály. Csak több erőt, és időt igényel. A karma nem olyan fatalista módon határozza meg az életed, mint ahogy a sorsról, végzetről hiszik. Ha valamibe megfelelő mennyiségű energiát fektetsz, annak eredménye lesz.
máj. 20. 00:12
 2/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Eleve zsákutca, ha elhiszed a "karmát".

Valószínűleg a problémáid forrása egyfajta hibás gondolkodás, így nem is fogsz magadra találni, szerintem.

Annak idején magam is nyitott voltam ilyesmire, de visszatekintve csak egy kis kitérő volt, amit én fel sem vettem, azaz károm nem lett belőle, legfeljebb utólag komolytalan.

Egykori osztálytársam komolyan hisz benne, ő hajléktalanként kóborol az utcán.

máj. 20. 08:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én jósom csinált karmaoldást nekem szóval ő tudja ezeket
máj. 22. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:

2 hát ha az az egykori osztálytársad egy szenny volt akkor talán végre működne a karma

Mert az enyémeken nem látom hogy bármit visszakapnának a szenny miatt ami jött belőlük

Nem csodálom ha rengeteg ember ennyi súlyos bűnt megenged magának ha nem is kapnak belőle vissza semmit.

Bezzeg én…

jún. 6. 10:57
 5/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

4. Neki szimplán mentális problémái vannak, ami középiskolában még nem is volt nagyon feltűnő, csak később állt össze a kép jobban, hogy voltak furcsaságai, már akkor is.

Persze bármire rá lehet fogni, hogy ezt azért kapta születéstől kódoltan, mert előző életében hitlerkedett.

De ez butaság egyszerűen.

Nem nagyon lehet okosabbnak lenni a tudományos világnál, ezt csak képzelik az alacsonyabb képzettségű emberek és/vagy mentális bajos emberek.

Eleve, az ember is csak egy kiemelkedett állatfaj, ilyen alapon az állatoknak is járna karma. De az állatvilágban is ismeretlen a "korrektség" fogalma. Egyik állat megeszi a másik állatot, neki erre természeti jogosultságai vannak.

A karma ezért is egy természetellenes kitaláció, ami nem ritka a vallásokban, hogy természetellenes dolgokra kényszerítik az embereket. Cölibátus, esztelen prüdéria és még sok butaság.

A karma, mint fegyelmező eszköz nem haszontalan éppen, amennyiben a társadalmat jobbá, élhetőbbé teszi, de miért kellene ma már ehhez gyermekmesékkel traktálni az embereket? Viselkedj jól, különben elver a Mikulás a virgáccsal! Nevetséges.

-----------------

[link]

A karma áltudomány?

Válaszol: J. Dante

MBBS, Szmolenszki Állami Orvostudományi Egyetem

-----------------------------

1.) A karma nem elmélet, mivel nincs rá hiteles bizonyíték, a karma csak egy hipotézis (gondolat) lehet.

2.) A karma logikája hibás... és ennek bizonyítására menjünk el az idők kezdetére...

Az elején tegyük fel, hogy volt „X” és „Y” személy. Az idők kezdete óta, ez az első életük, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem volt karmatartozásuk az előző életből, tehát eddig nem bűnösök.

Ahhoz, hogy rossz karma keletkezzen, ártani kell valakinek. Tehát X-nek ártania kell Y-nak... és ez a probléma... mert itt felmerül a kérdés, hogy Y személynek miért kellett szenvednie? Mivel Y soha nem vétkezett, logikátlannak tűnik, hogy valami rossz történjen vele. (A karma szerint jó dolgok történnek a jó emberekkel, és rosszak a rossz emberekkel.)

Röviden, a karma tévedése az, hogy egy ördögi kör. Ha rossz a karmád, akkor „biztosan csináltál” valami rosszat az előző életedben, de a legelső életedben nem tudnál vétkezni anélkül, hogy ne bántsd a másikat, pedig annak nem is lehetett még rossz karmája, előző életéből.

3.) A karmának nincs értelme. Mi értelme a büntetésnek, ha nem érted, mit csináltál rosszul? Isten nem lehet ennyire bolond, még az emberek is tudják, hogy az elkésett igazságszolgáltatás elévül. Tehát az előző életből származó karma, amelyről nincs emléked, haszontalan. El kellene gondolkodni azon is, hogy valaki milyen szörnyű bűnt követhetett el előző vagy jelenlegi életében, amikor azt látjuk, hogy csecsemők halnak meg rákban, vagy embereket erőszakolnak meg, néha többször is, ugyanazon emberek.

4.) Vannak, akik látják a karmát, de biztosíthatom önöket, hogy ez lehetetlen. Az emberi elme hajlamos arra, hogy megtalálja a mintákat ott, ahol nincsenek. Ez nagyon hasznos volt a kőkorszakban, a vadállatok elleni túlélésben, vagy épp a tűzgyújtás megtanulásához, de ma már nem igazán hasznos.

5.) A karma olyan, mint egy Mikulás, amit csak azért találtak ki, hogy az emberek jól viselkedjenek. De ezért is van valós igazságszolgáltatási rendszerünk, ha korlátozott is a hatásfoka.

Következtetés: ha rosszat teszel, az univerzum "nem megy utánad”, de a földi igazságszolgáltatás igen, és ha az igazságszolgáltatás megbukik, akkor nehéz szívvel kell élned, rossz lelkiismerettel, vagy ami még rosszabb, „meglincsel a maffia” avagy Mob Justice (közösségi lincselés, megkövezés).

Őszintén szólva, én jobban szeretném, ha az igazságszolgáltatás megtalálna, nem pedig bűntudattal és attól félve élnék, hogy a maffia bosszút áll rajtam, élve eléget, vagy fára akaszt.

jún. 6. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!