Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mit gondolnak a reinkarnáció...

Mit gondolnak a reinkarnáció hívők az abortuszról?

Figyelt kérdés
Van erről álláspont?

jan. 28. 21:29
1 2 3 4
 11/38 Grimfox ***** válasza:
54%
Ez csak magánvélemény, mert ezt nem lehet könnyen átlátni, de attól függ, mi az oka az abortusznak. Ha az anya élete, egészsége forog kockán, mint például az erőszak áldozatainál, az orvos összességében jót tesz ezzel. Viszont ha valaki az n+1-edig abortuszát végezteti, mert nem bír az ágyékával, az csak semmibe veszi az életet, az orvos pedig elvégzi a piszkos munkát. Ez már nem gondolom, hogy összességében előnyös. Az orvos maga nem okoz szenvedést az embriónak, legalább is olyat nem, amit az képes lenne megtapasztalni. Amikortól pedig már képes lenne megtapasztalni, tilos az abortusz, nem végzik el. Fejből nem tudom, hányadik hétig végzik.
jan. 29. 18:17
 12/38 A kérdező kommentje:

6: de mi a karmája ebben az esetben? Mit tapasztalhat meg ennyi idő alatt?

8: mégis ezt írod: “a terhességmegszakítás miatt” nem tudja teljesíteni karmáját. Akkor valamilyen kihatása csak van a szülőkre, orvosra.

jan. 29. 18:17
 13/38 A kérdező kommentje:
11: köszi! A szabályokat én tudom kb, hogy mikor meddig lehet, ilyesmi. Nem okoz fájdalmat a magzatnak, vagyis nem tudom okoz-e, más egy 8, más egy 12, más egy 18 hetes magzat (12 az alap, de bizonyos esetekben tovább is lehet). Annyit értek, hogy nem mindegy az ok: betegség, erőszak nyilván más. Na de lényeg: mégis az orvos vet véget az életének, pl egészséges magzat és anya esetén is.
jan. 29. 18:25
 14/38 anonim ***** válasza:
74%

12 szerintem ilyenkor csak megmarad a karmája az előző életeiből amit ebben a családban meg tudott volna élni de mivel az anya úgy döntött hogy abortusz lesz, így megy tovább egy hasonló családba

Legalábbis ez lenne a logikus

Engem személyesen érint ez a dolog mert lett volna egy testvérem akit elabortáltak

Nem betegség miatt, az anyám nem akarta

Ugye ő mint testvérem soha nem létezhetett élő emberként de ha tényleg van lélek akkor az a lélek aki a testvéremé lett volna ment tovább egy másik leszületésbe.

Mivel sokszor eszembe jut, így sokszor elgondolkodom hogy vajon “hol lehet a lelke”

Rossz karma biztos volt körülötte mert eleve nekem is van sok, az anyámnak nem tudom okozott e így bármilyen rossz karmát.

Max annyit hogy én minèl idősebb lettem annál inkább rájöttem hogy mennyire beteg a család és többször megmondtam neki hogy engem is el kellett volna vetetnie

És pont itt lép be a keleti ember aki szerint úgyis élnék…

jan. 29. 18:50
 15/38 A kérdező kommentje:
14: ez most megérintett. Ölelnélek, bár utálok ölelkezni, de meg nem is biztos, hogy igényled. Nehéz lehet ez, mert, bár nem született meg, mégis hatással volt a te karmádra. Mint egy árnyék. Szép dolog, hogy gondolsz erre, mi lehet a lelkével. Sajnálom, nem lehet könnyű. Remélem el tudsz távolodni mindentől, ami rossz és lehúz téged.
jan. 29. 18:57
 16/38 Grimfox ***** válasza:
54%

Van kihatása, de nem feltétlen olyan, mint amire számítanák az alapján, hogy végül is egy sarjadó életet oltanak ki. Ha egy olyan környezetbe születik a gyerek, ahol ha megtapasztalja a karmáját, csak súlyosbítani tudja a rosszat, a jót pedig nem tudja megélni, az senki számára nem előnyös. Ha egy másik családba születik, megeshet, hogy ott a jó karmáját is meg tudja tapasztalni, nem csak a rosszat, és tud javítani a saját helyzetén hosszú távon. Persze ez mind csak feltételes mód, filozofálás. Nem hiszem, hogy bárki is ilyen léptékbe át tudná tekinteni mások karmáját.

Igen, nagy eséllyel más a magzat részéről a tapasztalás szintje még pár nap eltéréssel is. De szenvedést még akkor sem tud tapasztalni, amikor már van kezdetleges idegrendszere. Pláne nem olyan rövid idő alatt, amíg a beavatkozás tart.

A karmánál fontos, hogy ki mit tesz, de az is sokat nyom a latba, mit miért tesz. Ha egy magánorvos abortuszra szakosodik a magánklinikáján, és jól megszedi ebből magát, az például biztosan nem előnyös karma. Ha egy önkéntes orvos elmegy fejlődő országokba az elmaradott népességen segíteni, és elvégez néhány abortuszt, mert másként csak éhhalálra szülné az anya a gyereket, az már sokkal vitathatóbb. A karmát a lélek meg fogja tapasztalni így is, úgy is, csak az nem mindegy, hogy milyen környezetben történik ez, és hogy van e esélye változtatni rajta. Az éhezés Magyarországon egészen más, mint az éhezés Kongóban. Itt egy egész életet le lehet élni nélkülözve, de van esélyed, hogy kitörj belőle kemény munkával. Ott majdnem biztos, hogy ha éhségbe születsz, akkor éhen halsz, anélkül, hogy bármit javítottál volna a helyzeteden, és újra ugyanoda kerülsz majd, mert a szenvedéssel csak gyarapítod a karmád.

Ezért gondolom, hogy nagyon fontos az is, hogy miért test valaki valamit, nem csak az, hogy mit tesz. Az élet kioltásának ténye marad, de egészen más színezetet kap a karma.

jan. 29. 19:02
 17/38 anonim ***** válasza:
68%

15 nem akartam a saját irányomba terelni a kérdést, csak eszembe jutott ez a dolog újra, főleg ha ez a téma, mert amióta elfogadom a lélek létezését azóta sokszor eszembe jut

Igazából a saját magam értéke is csökkent azóta a szememben mert úgy vagyok vele ha pont az én testvérem nem élhet akkor az én életem értéke is csökken

Sok rossz karmája biztosan lett volna, mivel nekem is van, sőt mióta foglalkozom ezzel már biztos vagyok benne hogy az én lelkem nem csak random született le oda ahova hanem szerintem specifikusan várta ezt a családot, helyzetet, testet…

Az is biztos hogy egykének kell lennem hogy a magány karma teljesüljön, van egy féltestvérem akinek a nevét sem tudom, az anyámnak volt egy vetélése, plusz ugye az abortusz, aztán amikor újra férjhez mert már nem lett gyereke pedig akart… azért ennyi minden nem jön össze csak úgy

Eredeti kérdésre a válasz pl egy ilyen helyzetben is amit most itt leírtam valószínű a reinkarnáció hívők is azt mondanák hogy jobb a magzatnak ha nem tapasztalja meg ezt a családot, helyzetet

jan. 29. 21:01
 18/38 A kérdező kommentje:

16: nos hát igen. Sőt, gondolom a saját karmánkat is igen nehéz átlátni. Nem véletlen van annyi inkarnáció. Amúgy te hiszel ebben? Én ezt inkább csak érdeklődés szintjén kérdeztem. Ugyanakkor azt gondolom, ha van valamilyen túlvilág, nekem a reinkarnáció szimpatikusabb meg logikusabb emberi ésszel felmérve.

17: elnézést, én se akartam elvinni feléd, vagy indiszkrét lenni. Biztos, hogy nem véletlen történtek ezek a dolgok éppen így. Túl sok az egybeesés, mintha egy irányba vezetnének a dolgok. Mindenesetre remélem, hogy sikerül ezekből a tapasztalásokból előrelépned, ami a karmát illeti. Remélem így kell mondani.

Egyébként szerintem a kor valamennyit segít, legalábbis én ezt tapasztalom.

jan. 29. 22:36
 19/38 Grimfox ***** válasza:
67%
Én is azért gondolkodok reinkarnációban, és karmában, mert logikusabbnak tűnik, mint más túlvilágképek, vagy épp a teljesen materialista szemléletmód. Ha valamilyen módon képet kapnék a halál utáni tényleges állapotról, és az eltérne, nem ragaszkodnék ehhez, de amíg csak érvelésre hagyatkozok, addig a reinkarnáció, és karma tűnik logikusnak.
jan. 29. 23:21
 20/38 anonim ***** válasza:
71%

18

Nem voltál az, nem azért mondtam, pont hogy inkább én osztottam meg sokat, csak ahogy irtam nagyon ide illett s személyes tapasztalatom…

. Túl sok az egybeesés, mintha egy irányba vezetnének a dolgok.

Igen és sajnos rossz irányba.

Ezért is félelmetes ha elmész a karma és reinkarnáció irányába, mert felismered hogy az egész életed átöleli a negatív fajta…

jan. 29. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!