Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek a reinkarnációban?...

Hisztek a reinkarnációban? Legyen szó emberi vagy állati lélekről. Lehet hogy a cicám visszajött hozzám?

Figyelt kérdés
Az a fura dolog történt velem, hogy tavaly elütötték a kedvenc cicámat, egy tigris mintaju kislány cica volt. Már első nap tudtam mikor eltűnt, hogy nem jön haza. 3 nap múlva találtam rá az utcában egy árokban. Rengeteget sírtam utána, ennyit még egyik állatomért sem, még egy pici tetoválást is csináltattam az emlékére. Igazából magam sem értettem, miért viselt meg ennyire. Később a testvére (fekete) szült 3 kiscicát, az egyik pontosan ugyanolyan bundával született, ugyanolyan csíkjai voltak,a bal hátsó lábán ugyanott egy fehér folt, ugyanúgy köldöksérves, lány... És a belső tulajdonságai is teljesen megegyeznek, kézben bújós, amúgy tart mindentől és mindenkitől a gazdáin kívül, autók közelében konkrétan pánikrohamot kap. Szerintetek lehetséges lenne hogy visszajött hozzám? Őszintén szólva ijesztő a hasonlóság.

2023. nov. 24. 20:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Utolsó : igen, én is erre gondoltam, hogy túl sok minden stimmel, illetve különbséget nem is látok a 2 állat között.

Bár én inkább hajlok a lélek halhatatlanságában és reinkarnáció létezésében való hit felé de el tudom fogadni, ha valaki az ellenkezőjében hisz.

Viszont ha már le kell élnem egy életet itt a földön talán jobb úgy élni, hogy abban hiszek, hogy van tovább és találkozom azzal akit szerettem, mint azzal a gondolattal hogy a halállal megszűnök létezni és nincs semmi utána. Szerintem ez egy idő után mindenkiben átkattan...

2023. nov. 25. 12:02
 12/16 anonim ***** válasza:
28%
Ha benti lett volna a macska akkor most nem kellene ezt itt megkérdezned
2023. nov. 25. 12:27
 13/16 LeonScottKennedy ***** válasza:
49%

"Semmi nincs ezen a világon, aminek a működését 100%-osan ismerjük."

Akkor erre még reagálnék, ha már valaki más is kiragadta.

A tudományban valóban nem bizonyítunk semmit 100%-osan. Modelljeink vannak, amikkel a lehető legpontosabban próbáljuk magyarázni a valóságot. Amikor tényekről beszélünk, illetve a tudomány fő elméleteiről (evolúciós elmélet, gravitációs elmélet, atomelmélet stb) akkor a bizonyosság, amiről beszélünk, az "proven beyond reasonable doubt". Azaz minden ésszerű kétségen túl bizonyítottak. A tudósok ezt mondják ahelyett, hogy xy 100% tuti.

A lélek pedig egy falszifikálhatatlan állítás, ezért eleve teljesen tudománytalan --> haszontalan. A lélek és reinkarnáció még a filozófiában is eléggé kihalt koncepció, mert nem sok értelme van filozofálni valamiről, ami falszifikálhatatlan.

2023. nov. 25. 12:33
 14/16 anonim ***** válasza:
58%
Hiszek a reinkarnációban,de a kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni a cicával kapcsolatban.
2023. nov. 25. 14:09
 15/16 anonim ***** válasza:
85%

12

Cicaimádó vagyok. De a macska nem a négy fal közé lett teremtve. A vadászösztönt, a mozgás, csavargás iránti vágyat, kíváncsiságot nem lehet kinevelni belőle. Valamennyire lehet pótolni a kinti szabaddságot a szigorúan szobai cicáknál, de hát az kb olyan mint rabnak a luxus cella.

Az enyém benti volt, csak az erkélyre jutott ki. Így élt le csóri 13 évet. Aztán mégis végzett vele egy gyors lefutású májbetegség. Pedig a széltől is óvtuk. Mennyi minden kimaradt az életéből szegénynek. A tanyasi macskáink is 10 évet leéltek minimum, pedig folyton csavarogtak világgá, sokat verekedtek, a fülük meg lett tépázva, de leéltek egy normális, szabad macska életet.

2023. nov. 25. 18:35
 16/16 A kérdező kommentje:
15.igazad van. Nálunk nincs nagy forgalom, falu szélén van az utcánk, nagy kutyák nincsenek a közelben senkinél, félig kinti félig benti cica volt(télen bent) és én sem akartam volna bezárni a szobába...sajnos így is ez lett a vége, de addig a napig boldog élete volt.
2023. nov. 25. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!