Hisztek a reinkarnációban? Legyen szó emberi vagy állati lélekről. Lehet hogy a cicám visszajött hozzám?
Utolsó : igen, én is erre gondoltam, hogy túl sok minden stimmel, illetve különbséget nem is látok a 2 állat között.
Bár én inkább hajlok a lélek halhatatlanságában és reinkarnáció létezésében való hit felé de el tudom fogadni, ha valaki az ellenkezőjében hisz.
Viszont ha már le kell élnem egy életet itt a földön talán jobb úgy élni, hogy abban hiszek, hogy van tovább és találkozom azzal akit szerettem, mint azzal a gondolattal hogy a halállal megszűnök létezni és nincs semmi utána. Szerintem ez egy idő után mindenkiben átkattan...
"Semmi nincs ezen a világon, aminek a működését 100%-osan ismerjük."
Akkor erre még reagálnék, ha már valaki más is kiragadta.
A tudományban valóban nem bizonyítunk semmit 100%-osan. Modelljeink vannak, amikkel a lehető legpontosabban próbáljuk magyarázni a valóságot. Amikor tényekről beszélünk, illetve a tudomány fő elméleteiről (evolúciós elmélet, gravitációs elmélet, atomelmélet stb) akkor a bizonyosság, amiről beszélünk, az "proven beyond reasonable doubt". Azaz minden ésszerű kétségen túl bizonyítottak. A tudósok ezt mondják ahelyett, hogy xy 100% tuti.
A lélek pedig egy falszifikálhatatlan állítás, ezért eleve teljesen tudománytalan --> haszontalan. A lélek és reinkarnáció még a filozófiában is eléggé kihalt koncepció, mert nem sok értelme van filozofálni valamiről, ami falszifikálhatatlan.
12
Cicaimádó vagyok. De a macska nem a négy fal közé lett teremtve. A vadászösztönt, a mozgás, csavargás iránti vágyat, kíváncsiságot nem lehet kinevelni belőle. Valamennyire lehet pótolni a kinti szabaddságot a szigorúan szobai cicáknál, de hát az kb olyan mint rabnak a luxus cella.
Az enyém benti volt, csak az erkélyre jutott ki. Így élt le csóri 13 évet. Aztán mégis végzett vele egy gyors lefutású májbetegség. Pedig a széltől is óvtuk. Mennyi minden kimaradt az életéből szegénynek. A tanyasi macskáink is 10 évet leéltek minimum, pedig folyton csavarogtak világgá, sokat verekedtek, a fülük meg lett tépázva, de leéltek egy normális, szabad macska életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!