Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért születhet egy lélek...

Miért születhet egy lélek magyarnak?

Figyelt kérdés

Ha lehet mellőzzük az egymás/mások szidását a hozzászólasokban. Bár, valahol ez is válasz a kérdésre. 😅

A kérdés NEM politikai, ezért is nem abban a témakörben tettem fel. Aki azzal szeretne foglalkozni megteheti, csak NEM ez alatt a kérdés alatt.

A trollokat töröltetem.

2023. nov. 23. 19:15
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

Kicsit kibővítem:

Mihez segítheti hozzá az, amit magyarként, Magyarországon megélhet, tapasztalhat? Hol és miben tud fejlődni ez által? Hogyan tudja meghaladni azt a karmát, ami miatt ide született?

De bármilyen megközelítés jöhet...

2023. nov. 23. 19:18
 2/22 anonim ***** válasza:
50%
Milyen főbb problémákat látsz a magyarsággal? Talán ezeket kellene először azonosítani és körbejárni.
2023. nov. 23. 19:22
 3/22 A kérdező kommentje:
En arra lennék kíváncsi, hogy mások hogy látják. NEM a problémákat, hanem hogy mi miatt születhet egy lélek magyarnak. A probléma meg nehézség, az csak ennek egy következménye/lehetséges megjelenési formája.
2023. nov. 23. 19:28
 4/22 A kérdező kommentje:
Plusz nem csak probléma jön ezzel hanem valahol valamilyen előny is.
2023. nov. 23. 19:28
 5/22 anonim ***** válasza:
53%

"Hogyan tudja meghaladni azt a karmát, ami miatt ide született?"

De az a "karma" itt van, nem? Mi az? Mik azok? Mit, miket kell most meghaladnia a "magyarságnak"?

2023. nov. 23. 19:53
 6/22 anonim ***** válasza:
36%

Nincs ilyen, hogy magyar lélek.

Megszületsz, de legalábbis felnevelkedsz egy magyar családban, azért tudsz magyarul mert mindenki magyarul beszélt hozzád és körülötted, az iskolában pedig a fejedbe verik a magyarság történelmét és kb ennyi.

Ezek nem lélekből jövő dolgok, ezek tanult dolgok.

Ha most szülsz egy csecsemőt, teljesen mindegy, hogy milyen országban, magyarként, de csak és kizárólag németül beszélsz hozzá, akkor az ő lelke német lesz? Mert hogy azon túl, hogy az egyik szülője magyar, sok köze nem lesz az országhoz. Az iskolában tanul 1-2 általános dolgot az országról, mint ahogy te is tanultál Németországról, Olaszországról, Oroszországról, és ennyi.

Tehát akkor a beszélt nyelv miatt lesz a lelked magyar?

2023. nov. 23. 19:53
 7/22 A kérdező kommentje:
Nem írtam sehol hogy a lélek magyar. Pont hogy, úgy fogalmaztam, hogy a lélek magyarnak születik. Értsd: a lélek olyan emberbe születik le, aki magyar.
2023. nov. 23. 20:00
 8/22 anonim ***** válasza:
72%

8

De én meg ezt kérdeztem, hogy mi határozza meg azt, hogy ki magyar?

Te úgy lettél magyar, hogy magyarul beszéltek hozzád, meg amikor kinyitottál egy gyerekeknek szóló könyvet, akkor a Hund vagy a dog helyett az volt odaírva, hogy kutya.

A beszélt nyelv miatt lesz valaki magyar?

Ha pedig már tapasztalás, akkor visszautalnék például a Sebestyén Balázsos interjúra, vagyis hogy nem mindegy, hogy Borsodba születsz vagy Budapestre. Nem mindegy hogy Putnokon kell felnevelkedned, vagy Győrben.

Magyarországon ugyanúgy megélik az emberek a poklot meg a mennyországot is, írom mindezt teljesen politika mentesen. Valaki a jóba születik bele, valaki a nyomorba, de hogy mi köze ennek ahhoz, hogy ezt a nyelvet tanulta a szüleitől és az iskolában, azt nem értem.

Egy jómódú, szerencsés ember aki jó családba született, az azt fogja mondani, hogy jaj de jó magyarnak lenni, és csodás minden.

Aki meg az ellentétébe született, az azt mondja hogy bárhol jobb lenne, mint itt.

Mintha egy jóképű férfit megkérdeznél arról, hogy nehéz-e a csajozás. Nyilván azt fogja mondani, hogy nem nehéz, szórakoztató, stb.

Kérdezz meg egy rondát, aki egész életében ez miatt depressziós, esetleg vonat elé ugrik.

2023. nov. 23. 20:15
 9/22 A kérdező kommentje:

Értem én, de pont ez az. Amit te mondtál az alapján akkor nem is lenne értelme beszélni nemzetről, vagy ilyenekről, hogy csehek vagy hollandok vagy magyarok vagy üzbégek stb. Mert bármit amit az élet hozhat, pl gazdagság szegénység bármelyik országban, bármilyen nemzetiségként meg lehetne tapasztalni. Ezt írtad is.

De akkor is van valami, ami miatt egy lélek ha már meghatározott körülmények közé és családba születik le, akkor nem Amerikába születik le az adott körülmények közé, hanem Magyarországra ugyanolyan körúlmenyek közé (ha feltételezzük, hogy az adott körülmények nagyon hasonlóak.Ezért nem úgy írtam hogy 'gazdag' vagy 'szegény', mert ugyanaz a helyzet/körülmény egyik országban gazdag az a másikban szegény.).

Vagy ha veszünk egy 'magyar szegényt', meg egy 'magyar gazdagot', akkor ahogy mondtad, ugyanazt teljesen máshogy élik, meg. Mégis van bennük egy, ami uyganaz, hogy mindketten magyarok (most itt mindenki egészítse ki azzal, amit magyarnak gondol, mert ez is rengetegféle).

Szóval erre lennék kíváncsi, hogy az első esetben mi az, ami miatt a lélek ugyanazon körülmények esetében nem Horvátorszagba vagy Kanadába vagy Indiába születik, hanem Magyarországra/magyarnak.

A második esetben, meg hogy mi az az összekötő kapocs, ami különböző megélések esetén is ott van és országhoz/nemzethez köthető.

Valahogy próbáltam megfogalmazni, nem tudom mennyire sikerült...🙃

2023. nov. 23. 20:33
 10/22 anonim ***** válasza:

10

De akkor először azt kellene meghatároznod, hogy mitől magyar valaki. Például te. Te mitől érzed magad magyarnak? Vagy mitől lesz neked holland egy holland?

De ne sztereotípiákat írj mert azok nem igazak. Mikor idén mondták, hogy az osztrákok a világ (vagy csak Európa, nem tudom) legbarátságtalanabb népe, ami egy irdatlan nagy baromság és szimplán nem igaz.

Kulturális különbségek vannak nyilván, de a kultúra az egy téged körülvevő dolog, azzal nem tudsz mit kezdeni, ha bejön ha nem, az körülötted van. Ha minden nap erős pistát majszolsz és pálinkát iszol, akkor igazi magyar vagy, ha pedig nem akkor nem is vagy magyar?

Az meg hogy hogyan viselkedik egy nép, az meg már megint tanult dolog.

"Vagy ha veszünk egy 'magyar szegényt', meg egy 'magyar gazdagot', akkor ahogy mondtad, ugyanazt teljesen máshogy élik, meg. Mégis van bennük egy, ami uyganaz, hogy mindketten magyarok "

Igen, az a közös bennük, hogy 1 nyelvet beszélnek, semmi más. Ami egy tanult dolog.

Az emberek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a nemzetekhez, pedig nincsenek lényeges különbségek ha lecsupaszítod.

2023. nov. 23. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!