Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Meglehet nézni Indiában ahol...

Meglehet nézni Indiában ahol a legelterjetebb a reinkarnáció milyen fejletségi szinten vannak. 100an erőszakoltak meg egy kislányt meg az anyját nyilvánosan ráadásul elakarták tusolni. Mit szoltok hozzá?

Figyelt kérdés

2023. júl. 22. 08:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%

Attól hogy rossz emberek, még hisznek benne.

Pl. az indiai tech support scammerek is hisznek nagyrészt és eléggé megüti őket, ha a cselekedeteikről és a reinkarnációról kérdezed őket.

Bár nagy részük inkább csak belenyugszik, hogy ők ezt érdemelték ki vagy valami hasonló.

2023. júl. 22. 14:19
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ezáltal a reinkarnáció közvetve hozzájárul az emberek félrevezetéséhez és önző, romboló életmódjukhoz, ami végső soron a sátán céljait szolgálja."

A hivatalos kereszténység a második konstantinápolyi zsinaton (553) ítélte el tételesen a reinkarnációt.

Addig voltak olyanok, mint Valentinus (100-150), Baszilidész (117-138) vagy az első teológus, Órigenész (185-253), akik hittek benne. Meg persze olyanok is, akik nem.

2023. júl. 22. 16:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Inkább erőszakoljanak meg engem ezren is, mintsem meg legyek kínozva, mint sok országban, ahol kereszténység van.

Remélem érzed az első mondatomból, hogy nincs összefüggés.

Különben is, csak úgy hinni valamiben, amit nem is értesz, és nem éled, nem jelent számodra semmit, nem számít. Ha mind reinkarnációban "hitt", akkor az nem egy filozofikus megértés útján került oda, csak egyszer kamaszként úgy volt vele, hogy "ja meghalok.., utána mi van? Megkérdem anyám.", az meg ezt mondta neki, ő meg elképzelt valami hülyeséget és élt tovább. Ha az a 100 ember ide születne, vagy akárhova, ugyanilyenek lennének, mert ha hinne a pokolban ami a keresztény egyház hiedelme, akkor ugyancsak azt se tudná mi az, amit mond, amikor azt mondja, hogy pokolban hisz, ahogy most azt mondja, hogy a reinkarnációban hisz.

"Azt gondolom, hogy a reinkarnáció hitével sok ember vakon követi a sátánt"

Jól gondolod, és ez igaz minden hitre ezen a bolygón. Ha valaki a természetben hisz, akkor is, ha kereszténységben, akkor is, ha muszlim, zsidó, stb, akkor is.

Ez nem a vallás miatt, hanem a "sok ember" miatt van. Ezen a bolygón divat vakon követni szinte mindent, ami független a születési helyedtől, és az ott lévő népszerű vallástól.

"A reinkarnáció elbizonytalanítja az embereket az örök élet bizonyosságában"

Nem a reinkarnáció teszi ezt, hanem az emberek hibás meglátása a reinkarnációról. Az igazi reinkarnáció a mennyországban végződik, ahol örök létezés vár rád, de ez most mindegy.

Nem "az embereket", hanem sok embert. Megint "sok ember" ahol tartunk avagy vissza ugrottunk az első mondatodra, amit bemásoltam, hogy sok ember, nem pedig vallás.

"Az emberek elveszítik a szilárd morális alapot, mert hisznek abban, hogy újra és újra visszatérhetnek a földre, így nem érzik fontosnak az erkölcsi életet."

Ez 1., a te nézőpontod. Az én nézőpontomban pont az, aki elveszti a morális alapot, aki azt hiszi, csak egy élete van, és nincs is lehetősége kijavítani a hibáit, sőt egy langymeleg élet után mennyország vár rá, szinte ok nélkül.

Erősen valószínűsítem, hogy mindkettőnk nézőpontja együtt igaz, kiegészítve valamivel, amit te sem látsz és én sem látok.

"Az emberek, akik hisznek a reinkarnációban, könnyebben elfogadják a gonosz és romboló erőket, amelyek a sátán munkáját képviselik"

Nem "az emberek", hanem "sok ember.

Igen, és ez a te nézőpontodból rossz.

Az enyémből jó, hisz pont így tudsz valamit megismerni, és túllendülni rajta, hogy elfogadod. Lásd, régen nem fogadták el a mentális betegségeket, így az emberek tagadták azt magukba( régi keresztény egyház istenkáromlásra felbuzdítása miatt). Míg ha a reinkarnációt nézed, akkor mondhatni nincs lehetőséged nem szembe nézni magaddal.., van, de ostobaság, mert úgy is szembe kell nézz vele, hogy egyszer a mennyországba( nirvana) juss, illetve ki erről a bolygóról, ami jó hely a mentális betegséged gyakorlására. Pont ha keresztény egyház hiedelmét vallod, akkor nem fogadod ezt el, és nem figyelsz rá, mert azt hiszed van 60 éved hátra, mintsem azt gondold, hogy addig lesz nálad a betegség, amíg ki nem dolgozod magadból, szabad akaratodból.

"amelyek a sátán munkáját képviselik"

Erre még egy jó példám is van.

Ha nem fogadod el, akkor ha megtámad téged egy démon, akkor azt hiszed, ő démonként kezdte és fogja befejezni, vagy nem tudom, de a lényeg, hogy csak el akarod küldeni, ő meg csak kínoz. Én ismerem a reinkarnációt, hisz a létezés elengedhetetlen része, mint ok-okozati eredmény, hogy tanulj és fejlődj. Én mikor megtámad egy démon, szeretem, mert tudom, hogy mielőtt démon lett, valami más volt, és egyszer lesz olyan fejlett, hogy ne legyen démon többé, és ugyanúgy a testvérem ő is, ahogy az a fa ott, hisz ő is létezik, és én is. Míg mások nem fogadják el, velük marad, én elfogadom, ezért elhagy engem, befejezi kínzásomat.

"Ezáltal a reinkarnáció közvetve hozzájárul az emberek félrevezetéséhez és önző, romboló életmódjukhoz, ami végső soron a sátán céljait szolgálja."

"Ezáltal", avagy azok által amik a te nézőpontjaid, a te elméd. Ezek, amiket írtál csak benned léteznek így. Ha te lennél reinkarnáció hívő, lehet így működne, igen, de ez nem "az emberek", hanem "sok ember", akik közül te is 1 lennél. De ugyanígy rengeteg reinkarnáció hívő van, akik nagyon jók, és ugyanúgy a te hited járulna hozzá az ő "félrevezetéséhez és önző, romboló életmódjukhoz".

Miért? Ahogy írtam, mert ez az egyénről szól, nem a vallásról. Az emberek a baj, nem a vallása. Most te oké vagy, mert azt hiszed, nem a reinkarnációt. Más meg azért jobb nálad, mert reinkarnációt hiszi, és rosszabb lenne, mint te lennél ha reinkarnációt hinnél, ha a te hitedet hinné. :DD

Ilyen ez az isten..., mindig mindenhol tökéletes és teljes.

2023. júl. 22. 20:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Bonyolult ez az élet. Megerőszakolni egy nőt? Borzalmas. A kérdés az melyik erőszaktevő viselné el, hogy az ő anyjával is ezt tegyék. Ha megérti valaki ezt, nem erőszakol meg mást. Ha nem érti meg, a reinkarnáció sem érdekli. Megerőszakolni egy nőt =

Megerőszakolni az édesanyámat. Ha ezt az egyenletet megérti valaki, megérti a reinkarnációt is. Én-ből van 8 milliárd mégis mindenki egyet ismer el, a sajátját, ez a gond. Tanulni kellene, hogyan? Van egy valóság és rengeteg magyarázat.

2023. aug. 11. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!