Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A karmát ki találta ki? Ki...

A karmát ki találta ki? Ki teremtette?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen a karma is egy törvényszerűség, ami egy rendszerbe húzza bele az életet, hogy ne csak úgy történjen hanem legyen mindennek megfelelő következménye.

Viszont, mint minden rendszerben, ebben is van hiba.

Ki hozta ezt létre? Isten? Vagy miért így alakult ki?

Hogy lehet felülírni?

2023. ápr. 16. 10:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%

A Bibliai Mózesi törvények elferdített másolata, ami az emberek félrevezetésére szolgál. Ahogy gondolkodnak az ezoterikusok róla, ill. az ezoterikus tanok tudatos félrevezetéssel tanítják a tudatlan embereknek. A valódi célja: elrejtés. Szellemi elrejtés.

Teljesen más, és másképpen működik az amire karmaként te most gondolsz..

2023. ápr. 16. 11:31
 2/20 anonim ***** válasza:
0%

1+

"Ki hozta ezt létre?" A karma fogalmát, és ahogy most az ezoterikusok magyarázzák: sátán.

2023. ápr. 16. 11:32
 3/20 Grimfox ***** válasza:
64%

A Brahman(az egyetlen, legfelsőbb isten indiai megfelelője) hozta létre, amikor/az által, hogy nyugvó mivoltából előlépet teremtőként. Éppen ezért mindenre érvényes a karma, ami alatta létezik.

A karmát nem lehet felülírni, pont azért, mert mindenre érvényes, ami nem a Brahman. Akkor szűnik meg, amikor valaki végleg visszatér a Brahmanba/felismeri, hogy sosem különbözött.

(forrás-Védanta Szútra)

2023. ápr. 16. 11:34
 4/20 anonim ***** válasza:

Ne feledd, csak azt az embert tudják csapdába csalni, akinek nincs ismerete.

A lényeg: ha csapdába is estél, ki akarsz-e mászni a csapdából, vagy maradni a posványban, mert pillanatnyilag az a kényelmes neked?

Ez a te életed, a te döntésed és a következménye a te sorsod alakulása.

2023. ápr. 16. 11:35
 5/20 anonim ***** válasza:
27%

4+1+2

Egy hozzászóló.

ui: még valami neked kérdező. Grimfoxnak semmi-mert ő egy lezárt dolog már.

Mózes II. könyve 20. rész

1.

És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:

2.

Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.

3.

Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

Tehát amit Grimfox írt az kimerítette A bálványimádást és arra buzdítást, és annak elfogadását.

Masszív bűn:

Mert, hogy szankcionálja Isten ezt és ezeket a cselekedeteket:

II.Mózes 20-

5.

Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.

2023. ápr. 16. 11:40
 6/20 anonim ***** válasza:
27%

Egyébként kérdező, ha csak szétnézel Indiában-már tudod, hogy kit képviselnek+ hogy mi az amit Isten gyűlöl. Mert:

II.Mózes 20-

4.

Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak

India tele van bálvánnyal, masszívan működik a halott kultusz és méf sorolhatnám, hogy milyen szellemiségek egyik főhadiszállása India.

2023. ápr. 16. 11:51
 7/20 anonim ***** válasza:
22%

Még valami kérdező: sátánnak nem az a célja, hogy neked jó legyen, hanem pont ellenkezőleg.

Miért?:

Mert kezdettől fogva embergyilkos volt.

Jézus pedig mit mondott (Ószövben, aki a Tíz parancsollatot adta a Hóreben Mózesnek meg Krisztus):

Jn 10,10

A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek.

2023. ápr. 16. 11:57
 8/20 anonim ***** válasza:
27%

Kis kiegészítés:

János 10-

7.

Újra monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy én vagyok a juhoknak ajtaja.

8.

Mindazok, a kik előttem jöttek, tolvajok és rablók: de nem hallgattak rájok a juhok.

9.

Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál.

10.

A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek.

11.

Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.

12.

A béres pedig és a ki nem pásztor, a kinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jőni, és elhagyja a juhokat, és elfut: és a farkas elragadozza azokat, és elszéleszti a juhokat.

13.

A béres pedig azért fut el, mert béres, és nincs gondja a juhokra.

14.

Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim,

15.

A miként ismer engem az Atya, és én is ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért.

2023. ápr. 16. 11:59
 9/20 anonim ***** válasza:
78%
8#, Szerintem felesleges erőltetned a hittéritést, pont azt csinálod, amire a hithű keresztények törekednek, hogy elkerüljék, egóból cselekedni folyamatosan. Zavar, hogy máshogy gondolkodik valaki, mint te, nem a te nézeted vallja, nem fogod tudni más gondolkodását megváltoztatni, akármennyire is elviselhetetlen ezt látnod, a saját példádat tedd jobbá, a véleményed nem ér semmit, mint ahogy másé sem.
2023. ápr. 16. 13:28
 10/20 anonim ***** válasza:
20%
Az Isten, Urunk.
2023. ápr. 16. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!