Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi az a reinkarnáció? Hogyan...

Mi az a reinkarnáció? Hogyan képzeljem el?

Figyelt kérdés

2023. febr. 4. 11:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%

A nemtudás(pl a genetikai tudás: a kis ló azonnal tud járni) olyan mint egy folyó. Ebben a folyóban folynak a szanszkárák: késztetés, indíttatás, ösztönzés, ösztön, meghatározottság, feltétel, kondíciók végtelen számú egyvelege. Ebből a szanszkárákból összeáll egy tudat MAG. Ez még nem egy gondolkodó tudat, azért fontos, hogy tudat mag. Ez viszont nem indivídum. Miért? Mert a buddhista filozófia ezt folyamatosan tagadja és alá is támasztja. Olyan ez mint egy zsák ami tele van mindenféle gabonával. Az összetétele folyamatosan változik. Hasonlítható a faághoz is ami beleér a nem tudás folyamába és azon mindenféle mocsok fennakad és feltorlódik. Tehát egy számtalan lénytől örökölt késztetés halomról beszélünk. Majd folytatódik az összeállás a névvel és a formával. “Én ez vagyok és ezt csinálom.” Ebből a magból kifejlődik a psziché és a test. Amikor ez létrejön akkor 6 tapasztalati csatornán keresztül nyílik ki. Látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás, elme.

Kaptál választ konkrétan a kérdésedre? Nem? Hm… Összetett és múlandó dolgokat mondtam neked, nem kaptál semmi szépet, semmi örököt. Ha egyszer meditációra adod a fejedet mert azt mondod, hogy te igenis megakarod ismerni az univerzumot és a tudatodat. Vizsgáld meg, hogy igazat mondtam-e és tett fel a kérdést: Ezek a dolgok valóban így vannak, de akkor mi az ami mindezt látja? Utánna már tudni fogod te magad a kérdésedre a választ.

2023. febr. 4. 22:25
 22/26 Darius- ***** válasza:
51%
Roviden : Miutan meghalsz, elfelejtel mindent és egy masik testbe kerul a lelked.
2023. febr. 4. 23:12
 23/26 anonim ***** válasza:
35%
Röviden nem jó. Meghalsz? Ki hal meg? Mi hal meg? Ezért van félreértve a reinkarnáció.
2023. febr. 4. 23:24
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Sztem vannak testi nyomai a reinkarnációnak fóbiák stb. Mondjuk lelkileg felkell készülni ha kíváncsi vagy ki voltál előzőéletedben.
2023. febr. 7. 21:52
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
2023. febr. 14. 23:34
 26/26 anonim ***** válasza:
Ujjàszületès .A test meghal a lèlek nem ujjàszületik egy màsik testbe màs elèt stb .
2023. ápr. 21. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!