Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Aki az ukrajnai háborúban...

Aki az ukrajnai háborúban önkéntes, az elévülhetetlen érdemeket szerez vele?

Figyelt kérdés
Most azt hagyjuk, hogy melyik fél milyen, mert csak elbeszélnénk a lényeg felett! Ami pedig: az elesettek és üldözöttek védelme, a megtámadottak megsegítése. Régebben olyat olvastam, hogy pl. aki tűzoltó, az 5-6 életre szerencsés körülményeket intéz magának. És aki az életét adja az áldozatokért?
2022. máj. 30. 21:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Ósdi babonák
2022. máj. 30. 23:03
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Az Ukránok tudják mi az élet eszenciája és ezért meg is halnak. A túl világon folytatják majd úgy is.
2022. máj. 31. 02:22
 3/11 anonim ***** válasza:
42%

Első vagyok. Pff... gratulálok a lepontozóknak, csak mert nem hiszek a babonákban...

A "túl világ" az "túlvilág". Egy szó, nem kettő. Az "eszencia" pedig "esszencia".

2022. máj. 31. 08:16
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

A pokolban esetleg, ugyan úgy mint a terroristák.

Aki azért harcol, hogy faji alapon akar kiírtsanak egy népet, nem érdemel semmi jót. És az sem, aki a népírtást támogatja.

2022. máj. 31. 09:02
 5/11 Grimfox ***** válasza:
85%
A humanitárius akciókban résztvevők, menekülteket befogadók, őket segítők mindenképpen. De aki embert ölni megy, hogy Ukrajnát védelmezze, az ugyanúgy embereket öl, mint az oroszok, az ukránok, vagy a texasi lövöldöző. Az emberi élet kioltása, pláne egy agresszív konfliktus során nem hoz érdemeket, legfeljebb az életében kap érte valamilyen elismerést. Aki harcban esik el, nem az éldozatokért esik el, hanem a harc folyományaként. Aki egy menekültkonvoj kíséretetében hal meg, mert lebombázzák, az az áldozatokért adta az életét. Aki agresszió nélkül segít, az jót tesz. Aki harcolni megy, az önként vállal rossz karmát. Az emberölést, és az emberölés szándékát nem igazán írja felül a világi cél, amiért ezt elkövette.
2022. máj. 31. 09:34
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudni.

A Bibliában benne van a Ne ölj, de benne van az is, hogy az ember engedelmeskedjen a törvény akaratának, a bűnösöket halálbüntetés sújtja, a háborúban gyilkolni kényszerülők feloldozást kaphatnak, ha igaz ügy miatt öltek. De mi az igaz ügy? Mindenkinek más.

Szabadon fordítva: a történelmet a győztesek írják, tehát az megy a mennybe, akit ők igaznak mondanak.

2022. máj. 31. 09:57
 7/11 A kérdező kommentje:

De miben különbözik ez, mintha valakit az utcán megtámadnának, és segítenék neki?

Rossz példa, mondok egy jobbat: ez olyan, mint Kyle Rittenhouse esete, ő is védelmezni ment másokat. Szóval ez így még nagyobb érdem, mint az utcás példa, amikor is csak véletlenül történik vele mindez. Mi lenne ilyen emberek nélkül? Ha hagyjuk az anarchiát kibontakozni, csak mert nem akarjuk bemocskolni a kezünket, az mennyivel jobb?

Háborúban egyébként sincs ölés, csak élőerő leküzdése. Szerintem fel kell lépni az agresszorok ellen, mert ezáltal jövőbeli életeket mentünk meg. Az oroszok egyértelműen tolerálhatatlan viselkedési mintát mutatnak. Ha egy buszon valaki ordibál, másokat fenyeget, de engem közvetlenül nem érint, attól én még miért ne léphetnék fel ellene? Rám is fenyegetést jelenthet. Mitől lenne ez ugyanolyan, mintha egy másik random ember ellen lépnék fel?

Én ezt úgy fogom fel, mint egy nagy közös kertet, amiért mindenki felelősséggel tartozik. A gazt ki kell gyomlálni, különben idővel felemészt mindent, mi pedig éhen halunk. Nem hinném, hogy a gyom ugyanolyan értékes, mint a paradicsom és paprika.

2022. máj. 31. 10:35
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a katonák nem maguktól mennek, hanem kötelezve vannak, azt nem tudom hogy ott muszájból ölnek e vagy sem
2022. máj. 31. 10:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Izgat ez az ölés-dolog, és keresed rá a mentséget?
2022. máj. 31. 11:11
 10/11 anonim ***** válasza:
56%
Egyszerű vagy, mint a százas szög,
2022. máj. 31. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!