Aki az ukrajnai háborúban önkéntes, az elévülhetetlen érdemeket szerez vele?
Első vagyok. Pff... gratulálok a lepontozóknak, csak mert nem hiszek a babonákban...
A "túl világ" az "túlvilág". Egy szó, nem kettő. Az "eszencia" pedig "esszencia".
A pokolban esetleg, ugyan úgy mint a terroristák.
Aki azért harcol, hogy faji alapon akar kiírtsanak egy népet, nem érdemel semmi jót. És az sem, aki a népírtást támogatja.
Nem tudni.
A Bibliában benne van a Ne ölj, de benne van az is, hogy az ember engedelmeskedjen a törvény akaratának, a bűnösöket halálbüntetés sújtja, a háborúban gyilkolni kényszerülők feloldozást kaphatnak, ha igaz ügy miatt öltek. De mi az igaz ügy? Mindenkinek más.
Szabadon fordítva: a történelmet a győztesek írják, tehát az megy a mennybe, akit ők igaznak mondanak.
De miben különbözik ez, mintha valakit az utcán megtámadnának, és segítenék neki?
Rossz példa, mondok egy jobbat: ez olyan, mint Kyle Rittenhouse esete, ő is védelmezni ment másokat. Szóval ez így még nagyobb érdem, mint az utcás példa, amikor is csak véletlenül történik vele mindez. Mi lenne ilyen emberek nélkül? Ha hagyjuk az anarchiát kibontakozni, csak mert nem akarjuk bemocskolni a kezünket, az mennyivel jobb?
Háborúban egyébként sincs ölés, csak élőerő leküzdése. Szerintem fel kell lépni az agresszorok ellen, mert ezáltal jövőbeli életeket mentünk meg. Az oroszok egyértelműen tolerálhatatlan viselkedési mintát mutatnak. Ha egy buszon valaki ordibál, másokat fenyeget, de engem közvetlenül nem érint, attól én még miért ne léphetnék fel ellene? Rám is fenyegetést jelenthet. Mitől lenne ez ugyanolyan, mintha egy másik random ember ellen lépnék fel?
Én ezt úgy fogom fel, mint egy nagy közös kertet, amiért mindenki felelősséggel tartozik. A gazt ki kell gyomlálni, különben idővel felemészt mindent, mi pedig éhen halunk. Nem hinném, hogy a gyom ugyanolyan értékes, mint a paradicsom és paprika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!