A háború az a liberális erkölcstelenség karmikus reakciója a nyugati társadalom számára, mely a spirituális törvények áthágása idézett elő?
Minap családi ebédnél Apáca nagyanyám vázolta ezt az elméletet. Elöljáróban annyi, hogy nagyon képzett tudományosan és bölcs is egyben. "Fényeske" a neve a rendben. Az elnevezés onnan ered, hogy "fényt" gyújt meglátásaival az emberek elméjében. Ezt hétköznapi nyelven úgy fogalmazhatnám meg, hogy olyan aspektusokat is meglát egy helyzetben, amiket csak kevesen. Ezt csak azért mondtam el, hogy képet kapjatok őróla.
Fényeske analógiát talált Szodoma és Gomora bibliai története és a jelenlegi nyugati társadalom korlátlan, önmagát ünneplő hedonizmusában. Nem szeretném kifejteni, hogy mik azok amik alapján magára ismerhet a mai társadalomi lobbik, rétegek, mert nem szeretném a lelküket bántani azzal hogy emlékeztetem őket a spirituális Teremtő előtti mihaszna, nihillista életükre. Szerintem magukra ismernek ezzel. Szodoma és Gomora pusztulásanagyon nagyban hasonlított egy mai atombomba pusztításához. Nemrég mondta egy Elnök, hogy élesítette fegyverét. Milyen érdekes párhuzam az is, hogy az Úr milyen irónikus formákban jöhet el értünk. A vég óráját senki sem tudja. Ne ítélj hogy ne ítéltess!
1Fizikus
20.
Valamit félreérthettél. Távolabbi perspektívára utaltam, amit jeleztem is (ld. ha mi már nem is érjük meg), de még azt sem a közeljövőre értve.
Ma is élnek emberek, szellemileg középkori szinten (mindenféle kitalált hitvilágok, szerelmi kötést csináltat pénzért, kavicsok nézegetésével gyógyítja magát, lehetne sorolni).
De az emberiség globális tudása azért már nem a középkori szinten van. A tudás fejlődése nem a vallások térhódítását hozta magával, a fejlettebb világban.
A folyamatot tekintve, ahogy telik az idő, majd valamikor, elvileg a mainál is kevesebb vakhívő lesz bizonyára, illetve a különféle képzelgések, fantáziák, látomások főleg a mentális problémák körébe szorulhatnak vissza. Utóbbi bizonyára lesz a jövőben is.
Mi ömlik a tudósoktól ? Hatalomtól? Nincs Isten. A világ véletlenszerűen rendeződött össze anyaghalmazokból. Ráadásul mi is a legostobább majmoktól származunk. Nem kellett Isten a világ létrejöttéhez, hiszen az a semmiből egy pici pontból robbant fel 14 milliárd éve. Nincsen lélek sem. Nincsenek UFO-k sem. Mi vagyunk a legokosabbak. Rajtunk kívül nincs semmi. Semmilyen felsőbb szellemi lény. Légy ateista
Most őszintén : ha 60 év után eltűnsz úgy ahogy vagy akkor minket jónak lenni? Semmi értelme. Lehetsz bankrabló, gyilkos, bűnöző hisz semmi jelentősége sincs. Ez a nihillizmus, hogy nincsen semmilyen felsőbb lélek, szellemi lény. Egyébként mondják ezt olyan sátánisták, akik pedofilok és gyerekeket áldoznak fel lásd Epstein sziget, cabal bukása, bohemnian groove
Ha az iskolák normálisan tanítanának, teljesen felesleges dolgok helyett hasznos dolgokat, akkor lenne önismereted.
Tudnád, hogyan működsz.
Értenéd, mik azok a dolgok amik magasabb életminőséget, boldogságot, örömökben teli, jó életet biztosítanak neked.
És mik azok, amelyek nem.
Pl.
Én nem láttam még boldog bűnözőt. Olyat igen, akik gyermekkori traumák, a figyelem és szeretet hiánya miatt állandó megfelelési kényszert éreznek, és nem a maguk jobb életéért, hanem mások megbecsüléséért, elismeréséért és figyelméért áldozzák fel a saját esélyüket egy jobb életre.
Ateistának lenni nem azt jelenti szerintem, hogy mellőzzük az empátiát és váljunk pszichopatává, egy érzelmek nélküli gondolkodó biológiai géppé. Mert az nem fog senkit boldoggá tenni. A pszichopatákat sem, de mivel nekik amúgy sem lenne esélyük a boldogságra, legalább sikeresek próbálnak lenni. Más nem marad nekik életcélként.
Ez már a pandémia idején is felmerült, hogy az iskolában oktatni kellene, a diákok képesek legyenek szűrni a mai információáradatból a különféle konteós álhíreket, érzékeljék a realitásokat, persze ezzel párhuzamosan a reáltárgyak megértését, fizika stb.
Ebbe persze beletartozna, hogy semmiképp se higgyenek ezoterikus / spiritiszta átverésekben, szerelmi kötés és hasonló babonákban, képzelgésekben.
Tehát ez lényegében a valóság, a realitások felméréséről szólna, ami a mai világban alapkövetelmény kellene, hogy legyen.
Ezzel az "elmélettel" annyi a gond csak, hogy a háború nem egy modernkori jelenség, sőt. Réges-régen az ókorban, középkorban és újkorban sokkal de sokkal többet háborúztak az emberek egymással mint ma és sokkal véresebbek is volt ezek a háborúk, különösen igaz ez Európára.
Pont akkor volt a legtöbb háború és viszály Európában amikor az egyháznak és vallásnak a legnagyobb hatalma volt a kontinensen. A középkor időszaka alatt Európában nem telt el úgy év, hogy ne történt volna valahol a kontinensen valami helyi konfliktus vagy akár nagyobb háború. Az emberek életének mindennapos része volt akkoriban a háborúskodás és a harcoktól való menekülés, bujdosás és túlélés.
Ehhez képest az elmúlt 80 évben (a 2.vh óta) volt 2 nagyobb helyi konfliktus a kontinensen. Amelyek közel sem voltak olyan hatalmasak mint a középkori háborúk nagy része, mivel csak egyes régióit érintik/érintették Európának. Európa többi részén nem kell(ett) az embereknek az életüket félteni a délszláv háború vagy az orosz-ukrán konfliktus miatt. A középkorban/újkorban ehhez képest még a helyi konfliktusok is nagyon gyorsan eszkalálódtak a kontinens többi részére.
A 30 éves háborúnak (1618-1648) pl. becslések szerint 4 és 8 millió közötti volt az áldozatainak száma. Ez Európa akkori lakosságának 5-10%-át jelentette, ez összehasonlításképp olyan lenne mintha egy háború ma Európában 50 milliós áldozattal járna.
Aztán ott voltak a francia vallásháborúk, a napóleoni háborúk, a 100 éves háború és a 7 éves háború. Mind-mind milliós nagyságrendű áldozattal, ami akkoriban még óriásibbnak számított mert Európa lakossága még jóval alacsonyabb volt akkoriban. Ezek a háborúk %-os arányt tekintve nagyjából annyi áldozatot követeltek Európában mint az első és második világháború.
Vagy ezek a háborúk is a "liberális erkölcstelenség" karmikus reakciói voltak? 😂
A járványokról nem is beszélve. A COVID egy semmiség volt a középkori járványokhoz képest. A fekete halál időszakában Európa lakosságának minimum 30%-a veszett oda. A spanyol nátha is sokkal több halálos áldozatot követelt mint a COVID. Csak ezért említettem ezt mert sok vallásfanatikusnak valahogy sikerült a COVID kitörésének okát is sikerült összefüggésbe hoznia a "mai romlott világgal".
Hát az én véleményem az, hogy ha az ún. Teremtőnek bármiféle hatása is van a háborúk, viszályok és járványok alakulására a kontinensen, akkor nagyon elégedett lehet a mai emberekkel és társadalommal, mert az elmúlt 80 év a 2.világháború óta a legbékésebb időszak Európa történelmében. Eltelt 50 év Európában bármiféle háború nélkül, amit csak a délszláv háború szakított meg. Le merem fogadni, hogy ilyen hosszú háború nélküli időszakra soha nem volt még példa mióta emberek élnek ezen a kontinensen.
Persze, de ahogy máshol is fejtegettem, a COVID-járványt úgy tudtuk megfogni, hogy az informatikai rendszereknek köszönhetően a terjedés világszerte követhető, sőt matematikailag előre modellezhető volt.
Ehhez igazították a korlátozásokat, mikor kell maszk, mikor kijárási tilalom stb.
Így kihúztuk, míg relatív hamar elkészültek a védőoltások, ami a másik fegyvertény volt ellene.
Amúgy a spanyolnátha is hasonló tüdőgyulladásos nyavalya volt, de akkor még csak hideg borogatással tudták "kezelni", maszkot ismerték ugyan, de ilyen mennyiségben nem használták.
23# "Ha az iskolák normálisan tanítanának, teljesen felesleges dolgok helyett hasznos dolgokat, "
Így van, bár ez rád is ugyanígy vonatkozik. Régen tanítottak varrást technika órán. Tudtak a férfiak is stoppolni. De ugyanígy használtak satut, ráspolyt, reszelőt. Ma ostobasáogokat tanulnak ill amire úgysincsen ráhatásuk.
"Értenéd, mik azok a dolgok amik magasabb életminőséget, boldogságot, örömökben teli, jó életet biztosítanak neked."
Én ezt pontosan tudom, csak kivitelezhetetlenek. Tudja a háttérhatalom is ezeket a dolgokat és úgy alakította a rendszert, hogy véletlenül se legyen esélyed ezen dolgok meglélésére
"Én nem láttam még boldog bűnözőt. "
😂Nézd meg mi van Brüsszelben. Most pedig nagyon sokszor szólnak a hiradások mivel most alakulnak a frakciók. Nézd meg a Biden családot. Hát nem boldogok? Én még nem mosolyogni nem is láttam Ursula van der Leyent, de Khali asszonyságot sem. Minden polgármester, főpolgi, képviselő az EU-ban nagyon boldogok
"Ateistának lenni nem azt jelenti szerintem, hogy mellőzzük az empátiát és váljunk pszichopatává, egy érzelmek nélküli gondolkodó biológiai géppé. Mert az nem fog senkit boldoggá tenni. "
Egy fontos dolgot benne hagytál "szerinted". Igen szerinted. Az ateista nem törekszik a gátlástalanságra, csak az életben ezzel tudja elérni a céljait és mivel nincsenek erkölcsi fékjei, mint a vallásosnak aki Istenfélő így mindent hajlandó is végrehajtani céljai elérése érdekében
Hát nem tudom. Véleményem szerint az nem normális, hogy nem azért vesznek az emberek új szórakoztató elektronikai cikkeket, mert a régi elromott - ami gyakran történik meg a fogyasztói társadalomban - hanem mert kell a jobb. Megveszed a mobil egy évre aztán kidobot vagy eladod a szegényebbeknek, mert jön sokkal jobb. Egy közembernek, aki nem manager nincs is szüksége ilyen telefonokra, de neked kell mert menő. Kell az új plazma, GAMER, TV, laptop mert zsír.....legyünk őszinték ez nem normális
A másik aspektusa, hogy a gyártók szándékosan úgy készítik ezeket a tartós fogyasztási cikkeket, hogy elromoljanak gari után. A Szovjet Szaratov hűtő 40 évig ment. Végül nagyi halála után kidobtuk még teljesen jó állapotban, mert nem volt hova tenni. Sokat fogyaszt így nem cseréltük le arra ami volt. A mai hűtők tönkremennek 7 év alatt. Úgy van megcsinálva, hogy az érzékeny alkatrészek, csövek össze legyenek zsúfolva. Ne lehessen javítani. A mosógépben is gyengített alkatrészek vannak, hogy ne bírjon túl sokat. A női harisnyát is roncolóanyaggal kezelik, mert nem szakadna el sosem. Létezik 70 évig strapabíró villanykörte, de nem gyártják.....hogy vegyél másikat
Fontos megjegyezni, hogy az a szóraskoztató elektronika aminek a vásárlására rápörgették a népet, erősen környezetszennyező...
* * *
a fő baj, hogy a gazdaság végtelenül akar növekedni egy véges felszínen, véges erőforrások között. Mivel a felszín és az erőforrások egy objektív adottság, olyan gazdasági rendszer kellene kitalálni, amely nem akar öncélúan növekedni. Ez tehát egy új modell lenne. Annyiban nem is új, hogy léteztek már korábban is stacionárius gazdaságok, amelyek jóval kevésbé terhelték a környezetüket.
a kapitalizmus igényli a tömeget amíg hasznot húzhat belőle. De ha a tömeg szegényedik, akkor ez egy haszontalan teher lesz. Márpedig amit most látok, az az, hogy a tömeg szegényedik. Hallatom már olyat is, hogy : "haszontalan evők" ... mégpedig nem kis ember szájából :D
"Véleményem szerint az nem normális, hogy nem azért vesznek az emberek új szórakoztató elektronikai cikkeket, mert a régi elromott ... hanem mert kell a jobb."
Szerintem meg teljesen az. Nem sokra mennék informatikusként egy 286-os géppel, amit most egy nap alatt csinálok meg azon több hónapig tartana.
"A Szovjet Szaratov hűtő 40 évig ment."
Igen, és most örülhetsz a 40 foknak nyáron, mert környezet pusztító volt. Az áram díjáról meg ne is beszáljünk, amíg 10 fillér volt egy kilowatt addig jó volt, ma már a havi fizetésem elmenne villanyszámlára. A modern készülékek energia takarékosak. Sok milliárd embernél a sok milliárd Szaratov padlóra küldené a világ áram hálózatát.
Akkoriban élt 5 milliárd ember a földön, ma 8. Ezért szükséges a változás. A fölművelésben pl. sok rosszat ír itt minden hagyomány tisztelő ember, de ha minden a régiben maradt volna, ma milliárdos számban halnának éhen emberek. Nem lenne áram csak a nagyvárosokban, e miatt mindenki oda költözne. Kiürülnének a mostaninál is nagyobb mértékben a falvak, a városokban 4 négyzetméteren lakna mindenki mert nem jutna több hely...
Persze, az igazi megoldás a születés szabályozás lenne, de ahhoz meg világ kormány kellene nem helyi kiskirály politikusok. Ám minden politikus a nacionalizmussal nyer választást, ezért esély sincs rá.
"Tudja a háttérhatalom is ezeket a dolgokat..."
Jó is lenne, ha létezne ilyesmi. Sajnos nincs, ezért káosz van, mert a helyi országos hatalommal rendelkező kormányok teljesen tehetetlenek a nagyvilág dolgaiban. Az EU ami elég jó kezdeményezés, de a problémák gyökerét ő sem tudja megoldani mert Afrikában és Ázsiában van. A helyi kormányok meg igyekeznek mindenkit babonássá tenni, vallásokat erőltetnek, agymosást gyermek korban, minél kevésbé felvilágosultak a szavazók annál könnyebb rémisztgetni őket és szavazatokat nyerni.
"Az ateista nem törekszik a ..."
Az ateista nem babonás. Ennyi.
Nincsenek benne félelmek. A vallások mindenféle nem létező fantasy lénytől való félelemmel operálnak. Nincs vallás, mely ne a félelmekre alapozna. Szörnyűek.
A halál utáni nem létező világban való további élet reményével kecsegtetnek, aminek semmi, de semmi alapja nincs. Kihasználja az emberekbe belekódolt halálfélelmet. És azt hazudja, ha valaki becsicskul a papságnak és az államnak, melyet a papság kiszolgál, akkor soha nem kell meghalnod. Az egész alapja,
valaki megszületett és vezérré vált. (Királyfi)
Teljesen alkalmatlan volt a vezetésre, nemcsak buta és idióta lett, de a félrenevelés miatt az empátia teljes hiányában szenvedett. Az ország állapota katasztrofális.
A normális emberek néha elgondolkodtak volna, hogy miért is dolgoznak pirkadattól virradatig, éhesen és fázva, mert a katonák beszedték az adót. Azért, hogy pár ember dőzsöljön és a többség éhezzen?
Na, ebből sok-sok lázadás, felkelés lett volan, a középkor nem tartott volna sokáig. Így hát kitalálták, hogy már gyermek kortól kondicionálják az embereket. Így született meg a vallás. A papok megígérték az embereknek hogy minél többet szenvednek a 40 év alatt ami az átlagéletkor volt akkoriban, annál jobb lesz majd utána. Mindenki tűrt és hajtott az uraságok jómódjáért. Mert majd jó lesz. És különben is, aki be mer lázadni, azt elviszi az ördög...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!