Karma téma. Mi vonatkozik arra az esetre, ha valaki önhibáján kívül rengeteg ember halálát okozta vagy okozza? Több ⤵️
Biztosan ismeritek azt az anekdotát, hogy xy elmegy a jóshoz, aki azt mondja xy-nak, hogy több millió ember halálát fogja okozni. Ezen xy megdöbben. Hazafele úton lát egy gyereket, aki ki van kötözve a vasúti sínhez. Kiszabadítja. Megkérdezi a gyereket, hogy mi a neve? A válasz az, hogy Adolf Hitler.
Tehát hasonlóan értem, hogy önhibáján kívül okozza valaki mások halálát. (Pl Egy olyan embert szabadított ki, aki később milliók halálát okozta.)
De itt most nem az anekdota volt a lényeg, az csak egy példa volt arra, hogy hogyan okozhatja egy cselekedet hosszútávon mások halálát.
Tehát azt csak egy példának írtam, még egyéb variációk is szóba jöhetnek, az csak egy változat.
Ezért kérlek benneteket, hogy ne a példára reagáljatok, hanem vonatkoztassatok el attól.
És mi van olyankor, ha valaki milliárdok halálát okozza tudtán kívül?
És mi van akkor, hogyha öntudatlan volt, amikor tette, de időközben rájött, hogy mi az ábra, de akkor már nem tudta visszafordítani???
Tehát itt már rendelkezett féligmeddig tudással.
A szellemi hierarchia szerint nagyobb probléma ha valaki "nem tudja mit cselekszik",mert a tudatlanság önfelejtésnek számít és nagyobb bünti jár érte..
Másrészt mindenkinek megvan a maga szerepe a nagy szőttesben...ha nem lett volna hitler nem tanultunk volna belőle..
Ez ennél sokkal komplexebb.
Ha a példát nézzük, akkor aki kiszabadította Adolfot, csak abban a pillanatban volt hatással rá, és csak addig amíg kiszabadította. Utána Adolf a megmentett életével azt csinál amit akar, jóra vagy rosszra használja. Így ez az életmentés is olyan mintha barmilyen más embert mentene meg valaki, akiből nem lett tömeggyilkos.
Ha midnenkire rá lenne írva, hogy mi lesz belőle, válogatnál emberéletek között. Őt megmentem, őt nem mentem meg. Őt se mentem meg, de őt igen stb. Viszont így a jóra való valtozás/változtatás lehetőségétől vonná meg a "megmentő" azt akit nem mentett meg. Ilyen esetben meg a megmentőt lehetne előszedni, hogy nah, ha megmented, akkor vele még 100 ember életét menthetted volna meg.
Teljesen értelmetlen, mert a megmentő nem a megmentett életét éli, a döntéseit nem befolyasolja azzal, hogy valakit megment.
Akit megmentenek, azon = saját magán múlik hogy a megmentett életét mire használja. Tulajdonképpen aki megmentette, a lehetőséget adta meg neki. A lehetőséget a további választásra/választásokra, esetleges valtoztatásra. De csak megmenteni tudja és ezzel a tovabbi lehetőséget megadni neki. Helyette nem tud választani. És a megmentett választása esetleges valtoztatása a sajat felelőssége.
KARMA NEM LÉTEZIK!!!
Számtalan ember ártott már nekem, kisebb nagyobb aljasságokat elkövettek ellenem, átvertek, hazudtak nekem, kihasználtak stb...
Tudod mit kaptak vissza az élettől? Semmit! Élik világukat boldogan mint Marci hevesen. Nincsen karma ez egy b@romság.
szoval inkabb ha temad nezzuk akkor ralep valaki egy lepkere es erre egy honap mulva emiatt kitor egy vulkan ami milliok/millardok vesztet okozza
nagy bunti jar a lepkenek, orokke lepkekent fog ujjaszuletni es rutul er veget minden elete
ja a taposonak meg a milliardoknak semmi kozuk ehez ok sajat maguk fejlodnek majd vagy sulyednek kovetkezo eleteikben
akik meghalnak lesz kovetkezo eletuk szoval nem esnek ki a korforgasbol, csak ha el nem jott az idejuk a megszabadulashoz
Ez egy f-ság Ha olyan példát írsz amitől el kell vonatkoztatni az nem írja le hogy mit akarsz mondani.
Adolf Hitler megmentése nem rossz cselekedet Adolf Hitler sem okozta senki halálát közvetlenül.
Ha valaki közvetett módon próbál hatást gyakorolni elkerülheti a közvetlen befolyást amivel elkerülheti a felelősségre vonást. Pedig ha úgy nevezik hogy közvetlen felettes akkor igenis felelős azért hogy hogyan befolyásolja a beosztottjait.
Meg kell vizsgálni a befolyás irányát, mértékét, célját.
Ha Adolf Hitler parancsba adta a népírtást (civilek megölését)
Azért Adolf Hitler közvetlenül felelős
Adolf Hitler megmentése továbbra sem bűn mivel közvetett felelősség nincs
Ha a katonák 'Láger pásztorok' saját elhatározásukból tesznek cifra dolgokat az más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!