Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnáció. Van, aki szerint...

Reinkarnáció. Van, aki szerint az egyén dönti el, hogy mit akar csinálni a következő inkarnációban. Igaz lehet ez?

Figyelt kérdés

2021. dec. 23. 04:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
57%

Van egy indiai történet, ahol egy szent jutalmul kívánhat az istentől (nem emlékszem, de gondolom Krsnától) hogy milyen legyen a következő három élete, és azt kívánja, hogy mind a három életében szegény legyen.

Jézus mondta talán, hogy könnyebb egy tevének átjutni a tű fokán, mint gazdag embernek bejutni a Mennyek országába.

Szidhárta herceg hatalmas ősi vagyonba született, és amikor megértette milyen csapda ez, mindent otthagyott, és kolduló szerzetesnek állt, és Buddha lett belőle.

A vagyonnal, a hatalommal nagyon kell vigyázni, hatalmas kereszt/teher lehet....de persze vannak akik ezt tudatosan válasszák. A lélek nem csak fejlődhet, hanem annak is több iránya lehetséges.

2021. dec. 24. 09:23
 12/20 SZücsöm ***** válasza:
64%

8 Szövegértés? Nem azt írtam hogy CSAK 1 valamiben. Továbbá ha értően olvasnál akkor észrevetted volna hogy azt a kijelentésemet is megtoldottam egy "szité-vel".(Tehát ennyi erővel semmiben se vagyok biztos)

Értsd, nekem még ahhoz sincs pofám hogy ezt biztosra állítsam, nem hogy azt hogy mi hogy van, vagy hogyan működik a halál után, vagy hogy egyáltalán létezik e lélek. Ezt a privilégiumot meghagyom másoknak.👌

Továbbá amíg csak elméleti síkon zajlik a diskurzus addig elmegy a vírusos felvetésed. Csak ami te (feltételezem te az 5 ös vagy) az 5 ös hsz-edben előadtál az már rég túllépett a spekuláción. "Kb épp hogy térképet,lexikont nem adtál a túlvilághoz".

De még ha maradunk is a spekulatív kommunikációnál. Még ha bizonyított is lenne akár a létezése is a léleknek. Hogy lehet ilyen módon összehasonlítani a fizikai matériát egy örökkévaló metafizikai "létezővel"?

Az 1ik mérhető,tapasztalható,folyamatosan változó a másik mérhetetlen, gyengén szólva vitatható a tapasztalhatósága, és örök.

Amit te fejlődésnek nevezel az valójában csak változás. Az hogy fejlődésnek nevezed már egy általad hozzácsapott relatív fogalom/érték ítélet. A fizikai térben minden fizikai anyag egyfolytában változik. Ha ez a változás egy élő szöveten belül történik és oly módon követi a környezet változásait hogy ez segíti az életben maradásban akkor ezt nevezhetjük fejlődésnek. De ez a valóságban CSAK VÁLTOZÁS. Viszont ez legtöbbször "negatív" változással is jár ha más környezeti hatásokból tekintünk a változásra. Pl: a rohadt vastag bunda csak addig fog segíteni a túlélésben amíg csontfagyasztó hideg van. Ha beköszönt egy hirtelen nagy mértékű felmelegedés akkor csókolom.

De amúgy sikerült a kérdéseim mellett elmenve válaszolnod. Ezért felteszem még 1szer.

Hogyan definiálod a fejlődést? Mihez képest, merre kell fejlődni? Ki szabja meg hogy mi a helyes fejlődési görbe? Mi haszna van egy nem anyagi entitásnak/szubsztanciának, abból ha anyagi világból származó tudásokat,tapasztalatokat halmoz fel?

2021. dec. 24. 10:58
 13/20 anonim ***** válasza:
46%

Nem én a kalapból kihúzósban hiszek.

Leszületés előtt az előző élet alapján eléd tol egy angyal egy kalapot sok sok papír fecnivel. 1. Kalap faj. 2. tulajdonság 3. tálentum. 4. Családi háttér/körülmények.

Az egyetlen döntés hogy melyik családba.

Pl kacsa, bátor, mélyre merülő vagy perfekten repülő/manőverező. Egykeként (Mert egy állat a többi tojást kinyirta). És egy lessel teli tavon.

Nehéz élet, de rohadt izgalmas, meg stresszes.

Fedőneven, A Túlélő.

2021. dec. 24. 12:09
 14/20 anonim ***** válasza:
78%

A változást olyasminek gondolom, ami külső körülmény, szabály vagy hatás terméke, megtörténik veled, megtörténii nélküled....pl az öregedés.

A fejlődés egy tudatos irányba tett erőfeszítés.

Ez megjelenik a növényeknél, a fény felé törekvésében, és az állatoknál is, sőt,már korábbi szinteken.

A világ felépítéséből adódóan több dimenzióban épül fel, de adott dimenzióban tartozkodva, adott dimenzió anyagából felépülve a többi nem tanulmányozható.

A lélek fejlődése egy tudatos erőfeszítés, egyfajta keresés, fejlődési vágy, a dimenzióból való kifelé törekvés, ami nagyon ritka, hiszen minden érzékszervünk a környezetünket közvetíti, ami egy nagyon érdekes, nagyon színes illúzórikus valóság.

Nagyon nehezen veszi rá magát a lelkek túlnyomó része a befelé forduló keresésre, ezért iktatnak be leszületés előtt számos katalizátort, ami segíti felébreszteni a keresés iránti vágyat.

2021. dec. 24. 12:31
 15/20 SZücsöm ***** válasza:
85%

"1" a probléma. A vírusok nem tudatotsak. Az evolúciós változások nem tudatosak. Ott bizony külső körülmények váltják ki a változást. Lényegtelen hogy fejlődik,visszafele fejlődik,változik az illető. Mindig egy külső körülmény miatt "kell" változni. Ha ezt tudatosan képes véghez vinni egy élőlény (a Földön kb csak az ember, tehát a növényes példáddal is vitatkozhatnék hogy mennyire számít az ösztön és az evolúciós fejlődések végterméke tudatosnak) akkor gyorsabban, jobb eredményekkel lehet véghezvinni a folyamatot.

A probléma a fejlődés "címkével" az hogy egy pozitív folyamatra utal. Amivel nincs baj csak ha már ezotériás szempontból vizsgáljuk a témát és a mélyére nézünk akkor nincs olyan hogy + vagy - dolog ÖNMAGÁBAN. Ezeket a jelzőket a megfigyelő társítja hozzá a "jelenségekhez" saját preferencia és külső behatások alapján.

Értsd. rettentően pozitív dolog a békés természet, mindaddig amíg nincs háborús helyzet, nem akarnak megverni az utcán stb. Itt a külső "környezeti tényezők" foglyák meghatározni hogy érték e a jámborság.

A dimenziós résszel meg ismételten csak annyi a probléma hogy állítasz és nem spekulálsz. Ilyen témában ez nem normális dolog, kivéve ha az állításaidat bizonyítani tudod.

És ismételten. Mihez képest, merre kell fejlődni? Ki szabja meg hogy mi a helyes fejlődési görbe? Mi haszna van egy nem anyagi entitásnak/szubsztanciának, abból ha anyagi világból származó tudásokat,tapasztalatokat halmoz fel?

2021. dec. 24. 14:33
 16/20 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
18%
Isten Igéje alapján reinkarnáció nem létezik. A biológiai testünkben van a lelkünk (érzelmi, értelmi, akarati részekkel) és az eredendő bűn miatt a halott szellemünk. Ebben az állapotban a biológiai halál után a pokolba kerül a tudatunk a lelkünkkel együtt, majd egy idő után testben jelenik meg az ember az Atya előtt ítéletre, majd onnét a második halál az "osztályrészük". Aki elfogadja Jézus Krisztust megváltójának, megtér, víz- és Szent Szellemben alámerül, lehetőséget kap arra, hogy Őt követve, tanítványaként örök életet kapjon. Ők a biológiai haláluk után szellemi testet kapnak, mely az Isten országába való bejutást teszi lehetővé. Tehát egy testbe Isten egy lelket teremtett, aminek nincs más lehetősége csak a pokol, vagy az örök élet dicsőséges testben.
2021. dec. 26. 08:14
 17/20 SZücsöm ***** válasza:
Ómen!
2021. dec. 26. 09:47
 18/20 anonim ***** válasza:

9. A Lélek vállalja, esetleg a test nem!

Más választását nem kell érteni, elég, ha a sajátunkra rájövünk!

Sokkal többről van szó, mint pár évtizednyi szenvedés.

Ha segít, gondolj egy színházra. Vagy inkább egy óvodára/iskolára, vagy katonai kiképző központra.

A színházban a szereplők a darab után esetleg nevetve mesélgetnek egy kávézóban. A színpad marad.

Vagy az iskolában egyre feljebb lépsz, a termek maradnak. Másnak is tanulnia, tapasztalnia "kell".

Egy kiállításon lehet, hogy beülök egy régi csotrogányba kíváncsiságból, vagy szakmai érdeklődésből... stb. Attól még nem nőttem össze vele, tudom, hogy kiszállok (valószínűleg elég hamar, )

Egy nyomorék, vagy halva született esetleg csak "besegít" valakinek. pl. az Anyjának...annyi minden lehet (itt a földön épp most 7,5 milliárd-féle, de ebből Én egy vagyok, az Én szemszögem számít nekem, a többi színfal...és ez nem önzőség. Sőt!)

2022. jan. 3. 12:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Ezen elmélet igazsága szerint, aki sorsára panaszkodik, az mind lökött elmebajos, hiszen ő választotta azt földre születése előtt!

A pszichiáterek pedig aljas emberek, akik azt akarják megváltoztatni, amit az egyén lelke leszületése előtt választott.

Ez az Isten által biztosított szabad akarat megsértése, azaz a Pokolba vezető út kezdete.

2022. jan. 3. 19:05
 20/20 SZücsöm ***** válasza:

18 Én még mindig arra lennék kíváncsi hogy egy nem anyagi létezőnek (lélek) mi szüksége van anyagi környezetben "anyagi leckékből, tudásokból fejlődnie, tanulnia ha a létezésük valódi lénye nem anyagi? A halnak mi szüksége lenne a repülés mikéntjének vagy egy ikeás szekrény összerakásának a menetének az ismeretére ?

Hisz HA a lélek 1. Valóban létezik. 2. Valóban rendelkezik tudattal 3. Rendelkezik szabad akarattal :akkor miért kéne bármit tanulnia a földi létből? Az anyagi sík/lét nem az ő természetes közeg, természete, "lényének mivolta".

Ha mind 3 feltétel adott lenne akkor én 1 dolgot tudok elképzelni: Nem akarunk unatkozni. Se több se kevesebb.

Ha csak az első 2 az adott akkor pedig nincs beleszólásunk csak benne vagyunk a körforgásba.

Ha csak az első az adott akkor az én szempontjából alig különbözik a dolog a materialista elképzeléstől. Hisz akkor a léleknek nincs jelleme, egója stb. Ez annyit tesz hogy az individuum teljesen elpusztul. Az "energialökethez" majd párosul 1 új biorobot új énnel.

Ha semelyik akkor elérkezünk a materialista elképzeléshez.

2022. jan. 3. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!