Ha a lelket meg lehet sérteni, akkor meg is lehet ölni. Tehát a lélek nem halhatatlan ?
"Vannak nézetek miszerint a betegségek egy része lelki eredetű."
Ezt úgy kell érteni, hogy a lelkiállapotod kihatással lehet a testi egészségedre is. Sőt van, hogy a lelkiállapotod váltja ki az adott betegséget. S nem a lélek mint olyan elpusztíthatóságáról van szó.
A lelki eredetű betegség azt jelenti, hogy a cselekedeteid, a jelenlegi helyzeted miatt a lelked "szenved", és hogy változtass, "ébredj", katalizátorként betegségeket indukál. (Betegségek a lélektől függetlenül is léteznek)
A lélek maga nagyon tartós cucc, de még tud sérülni. Ha életedben olyan szörnyű dolgokat teszel, ami elviselhetetlen szenvedést okoz a lelkednek, akkor két élet között rehabilitációra szorul, egy gyógyítási folyamatban vesz részt, amit alsóbb síknak, pokolnak, purgatóriumnak, gyehennának, stb. hívnak a vallások.
A lélek meg tud sérülni, -az egyedi vibrációs komplexum- ha a test az atomorobbanás energiafelszabadulasa során hal meg, ezután a lélek energetikai és információs rendszere összezavarodik, és külső beavatkozás nélkül nem tudja folytatni, évtizedekre kiesik a játékból.
A trichotóm szemlélet szerint az ember három részből áll: test-lélek-szellem. A szellem örök és halhatatlan, a lélek viszont csak egy életen át van velünk. Itt vannak a vágyaink, az akaratunk, az érzéseink és a gondolataink. A test halála után ez is feloldódik, csak az marad meg belőle, amit már áthatott a szellem.
869-ben a konstantinápolyi zsinaton eltörölték a hármas világképet, maradt a test és a lélek (dichotomikus szemlélet). A magyar Bibliafordításban már ugyanúgy léleknek fordítják a pneumát (szellem) és a pszükhét is (lélek).
(Csia Lajosnál láttam csak, hogy figyelt erre, és pontosan fordított.)
Szerintem is csak a szavak és a fordítások miatt van ilyen sok félreértés.
Én úgy tudom hogy a lélek a fejlődése során válik szellemé, ami nem a ghost, hanem a spirit. A szellem magasabb minőséget képvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!