Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha valaki nem fél a haláltól...

Ha valaki nem fél a haláltól az fejlettebb lélek?

Figyelt kérdés

2021. aug. 13. 22:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%
Nem. Csak, egyszerű mint az ék.
2021. aug. 13. 22:03
 2/11 Grimfox ***** válasza:
75%
Nem. A halálfélelem hiánya még nem jelenti, hogy a lélek fejlettebb. Ha ezt az állapotot szellemi gyakorlatokkal éred el, és megértésen alapul, nem egyszerűen egy ösztön részleges hiányán, akkor nevezheted fejlődésnek.
2021. aug. 13. 22:05
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Ha az ember úgy érzi, sőt maga számára igazolni is tudja, hogy szinte mindent megtett, ami tőle várható volt, azaz ilyen szempontból nyugodt személyiség.
2021. aug. 13. 22:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom miért féljek tőle. szenvedéstől esetleg. hogy ne legyek rákos, vagy ilyesmi. de ilyeneken nem szoktam gondolkodni. a halálon sem. engem az élet érdekel.
2021. aug. 13. 23:06
 5/11 anonim ***** válasza:
42%
Az nem szereti igazán az életét, és a körülötte élő embereket. Hisz tudhatná, hogy fájdalmat okozna a szeretteinek, ha meghalna. Bár ez inkább öngyilkos jelöltekre érvényes, de aki halálos betegként se fél, az megszállottan hihet az újjászületésben.
2021. aug. 13. 23:15
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
de nem az volt a kérdés, hogy halálos betegen nem fél tőle
2021. aug. 13. 23:18
 7/11 anonim ***** válasza:
85%
Azt honnan tudja valaki, hogy nem fél tőle, ha eddig nem volt halálközeli helyzetben? Kijelenteni elég könnyű, hogy mondjuk én nem félek a haláltól. De amúgy is, ha csinálnánk egy felmérést, én úgy gondolom, nem azok lennének a legtöbben, akik félnek a haláltól. Hanem azok, akik a testi fájdalomtól, elviselhetetlen kíntól, leépüléstől, lebénulástól, amputációtól félnek.
2021. aug. 13. 23:27
 8/11 anonim ***** válasza:
25%
7 Halálközeli helyzetben pl. ha fuldokolsz vagy rádtámad egy medve,akkor szenvedsz,és persze félsz,mert a tested így reagál rá. Lelki síkon viszont teljesen lehetséges félni vagy nem félni a haláltól,ami számomra csak az ismeretlen szimbóluma. Mivel nem tudjuk valójában mi van az élet után,ha van bármi egyáltalán. Tehát szerintem aki nem fél a "haláltól",az az ismeretlentől nem fél. Rengeteg ember létezik viszont,aki csak a pontosan kiszámítható dolgokat tudja elviselni,ők biztosan félnek a haláltól
2021. aug. 14. 01:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

én félek, de nem tartok tőle. Így is úgy is eljön egyszer, elkerülhetetlen és még senkise élte túl.

Pontosabban, nem magától a haláltól félek, sokkal inkább attól, hogy hogyan és mikor. A bárhogy és bármikor nem túl megnyugtató dolog.

Hogy mi van utánna az nem érdekel. A reinkarnációban reménykedek, hogy újjászülethetek. S megtapasztalhatok egy új és másmilyen életet. Az izgalmas lenne... Ha véletlen megvilágosodnék sem lépnék ki a "körből". Azt sem zárom ki, hogy már egyszer megvilágosodtam, egy másik életben és akkor is így döntöttem.

Őszintén nem tudom, de a jelenlegi valómból kinézem. :)

Szerintem inkább realista amúgy, mint sem fejletteb lélek. Szerintem ez a rangsorolás humbug, és csak azoknak az embereknek szól akiknek fontos a ranglérta, hogy tudják hova helyezni magukat. hogy mondjam megsimogatja az egójukat, hogy ők öreg lelkek...

Kb ha ezzel jön valaki az olyan mintha azt mondaná, hogy Ő túllépett az egoján, de ezt mi még nem érthetjük, mert nem vagyunk azon a (rezgés?)szinten....

2021. aug. 14. 11:48
 10/11 Juliusz48 ***** válasza:
Fatalon még lehet félni a haláltól,viszont az emberek többsége nem számol vele. Egy bizonyos kor után már az embernek számolni kell vele, hogy nem él örökké. Az első lépés a szülők elvesztése. Aztán következnek a fizikai korlátok, majd eljöhet az az idő, amikor a fájdalmak meg a magatehetetlenség kapcsán, kívánja is az élet végét. Persze vannak vakmerőek, aki direkt kihívják maguk ellen egy kis adrenalinért cserébe. De az adrenalin végül is a halálfélelem izgalmának eredménye.
2021. aug. 17. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!