Nem bántásból, de jól látom, hogy férfiként sokkal magasabb szintre lehet jutni például a meditációk által, mint női testben? Ezért van szinte csak férfi aszkéta, jógi, guru stb. különleges képességekkel ( sziddhi)?
A testnek ehhez semmi köze. Tulajdonképpen a női test alkalmasabb is kell hogy legyen, mert bizonyos önmegtartóztatásokra a női testet könnyebb rászoktatni. Szellemi oldalról kell megközelíteni a témát. A nők hajlamosabbak érzelmi oldalról, empátia, és intuíció alapján közelíteni a témához. Ezzel tulajdonképpen könnyebb elindulni, de nehezebb rajta túllendülni. A férfiak megközelítése nehezebb kezdést biztosít, de mire ezt meg kell haladniuk, már hozzászoktak, hogy eldobjanak dolgokat, amik elavulttá váltak.
Szociális irányból megközelítve nagyon kevés szellemi vezető hajlandó nőket is tanítani egy bizonyos szint fölött. Egyszerűen szokásból.
Egyszer olvastam egy olyant, hogy a nőknek azért nehezebb elérni egy meditációs állapotot, mert az ösztöneik nem engedik. Ami hasznos volt az evolució során, ha sír a baba akkor nyomban ugorjon stb. A férfiakat, ahogy figyeltem, a legtöbbjük csak, ha úgy elvan, már akkor egy olyan állapotban van, hogy, csak a tudatára figyel.
Viszont olyanról is hallottam, hogy a nőknek azért megy könnyebben, mert mensteuáció időszaka előtt sokkal intuitívabbak lesznek a spirituális dolgokra.
Nő vagyok, de a férfi agy müködése sok hétköznapi helyzetben helyénvalóbb. Nem biztos, hogy csak ilyen beidegződött előítéletes oldala van ennek, de, hogy van ilyen is az biztos.
Egyetértek, igen kitértem a meditációra. Egyetértek amiket leírtál, hogy az okok amiket felsoroltam csak akadály, amiket le kell küzdeni. Olyasmit akartam megfogalmazni, hogy ezek a dolgok kihatással voltak arra is, hogy ne lehessenek ugyanolyan arányban nők jógik stb, amit a kérdező felsorolt.
Bár lehet ebben sincs igazam, és annyi a valós dolog belőle, hogy ezek az evoluciósan kialakult dolgok, akkor még aktívak voltak, és nem nagyon lehetett túlemelkedni rajta.
A nők általában könnyebben ráéreznek, a férfiak meg előbb megértik.
Mindkettő hasznos és mind kettő kell csak valamelyiket tanuljuk a másik meg adott
....elvileg bal agyféltekés világban élünk s ezt férfias aspektusnak ítélik meg. a női jobb agyféltekés pedig a spirituálisabb.
hááát...én elég sokmindent elértem nőként a meditációkkal...aligha találok olyat aki szintén ki tud lépni a testéből, ismerné a kapu őrzőjét, a földönkívülieket v aki feltudta emelni a kundalinijét....
bár a világon rengeteg igazságtalanság van a nőkkel szemben. s soha de soha sem lesz igazságosabb....soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!