Ha ezt manipulációs szinten ûzöd akkor a legszarabban. A megvilágosodás egy új tudatállapot állandósulását jelenti ami mentes a személyes névmások és az anyagi birodalom erõitõl. Te nagyon messze jársz. Ez a kérdés is az egod szüleménye ami igazolást keresett egy pillanatnyi állapotára. Mostanra gyanítom már nem is olyan fontos mint akkor amikor feltetted.
2021. márc. 27. 00:10
2/15 anonim válasza:
A világ is ugyanezt teszi. Igazolást keres (és aki keres talál) egy pillanatnyi állapotára. Persze ez mind hazugság mert amíg lefoglal egy felfedezés ami még az érzékelésed is eltorzítja, lemaradsz számtalan élményrõl amik boldoggá tennének.
2021. márc. 27. 00:15
3/15 anonim válasza:
Az érzelmeket csapdába csalni?
Szerintem még messze a megvilágosodás.
2021. márc. 27. 03:05
4/15 anonim válasza:
Majd az idő megmutatja.
2021. márc. 27. 07:32
5/15 Grimfox válasza:
Akkor a startvonalnál állsz. Félúton jársz nagyjából, ha már felülemelkedtél a vágyaidon, és érzelmeiden. Ez nem azt jelenti, hogy ha eddig 10 év alatt jutottál el, akkor még 10 év kell a célig. Nem időben, hanem eredményekben mérendő az út.
2021. márc. 27. 10:00
6/15 anonim válasza:
Ha nem gondolkodsz róla, akkor egy kicsit közelebb :)
2021. márc. 27. 10:29
7/15 anonim válasza:
Messze, nagyin messze. A kérdésed maga az ego.
2021. márc. 27. 11:14
8/15 anonim válasza:
Kedves kérdező, én a Szentírás alapján igyekszek hozzászólni kérdésedhez. A "megvilágosodás" helyett az "üdvösség" keresésére szeretném felhívni a figyelmedet. Az üdvösséghez, a megváltáshoz vezető útról nagyon szépen van írva ebben a csodálatos kötetben: [link] Olvasd ezt a könyvet, és sok kérdésre fogsz választ kapni.
Látom nem épp olyan közegbe írok, ahol a többség bármilyen úton is járna, na mindegy, persze ha kérdezek ego, ha meg nem kérdeznék akkor csak én találom ki magamnak hogy ilyen meg olyan szinten állogatok, mintha azt mondanánk hogy egy ápoló értéktelen ember egy orvoshoz képest, holott mindkettő értékes. Nagyjából 1,5-2 éve kezdtem ilyesmivel foglalkozni eddig cigi, pia, szexen járt az eszem csak és ha épp nem ittam azon gondolkodtam hogy mikor igyak vagy cigizzek, nem nagyon tudom a jelenbe lenni, holott materialista szemszögből is a jelent kéne megélni, persze nem úgy, hogy tönkreteszem magam, mert az nem lenne egy hosszú távú karrier.
2021. márc. 27. 12:44
10/15 anonim válasza:
A vágyak, és érzelmek a gondolatokból erednek. Ergó ha kivonod a gondolkodásból az energiát, akkor nem lesz vágy, vagy hozzá kapcsolódó érzelem sem. Erre valók a különféle meditációs technikák.
Alapjáraton ahogy felnő az ember a gondolkodással jön létre az azonosulás. A meditációban pedig a jelenlétre figyelünk. A tudat fókuszpontja tehát áthelyeződik a gondolatokról - a látszólagos semmire. Ezt gyakorolni kell sok helyzetben mire stabilan kialakul, de az úton haladva érezhetőbb hogy egyre kevesebb "dolog" viszi el a tudatot. Ezzel pedig a gyakorló kevesebb energiát veszít, és több marad a fontosabb dolgokra. Tehát érezhető valamiféle haladás is.
Amikor az azonosság a gondolkodásról - teljesen áthelyeződik az igazi önvalóra, jelenlétre, abszolútra - az maga a megvilágosodás. Ehhez azonban fel kell adni mindent, és aki eléri az már nem mondja hogy elérte. Hiszen nincs már ott senki aki elért volna bármit is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!