A földön szinte megszületünk , meghalunk! A családom római katolikus vallasu, voltam én is első áldozó , jártam templomba, 21 éves vagyok! Aztán közép suliba kerültem és az ilyen Hit gyülis suli volt és bele mentem a gyülibe , de ott sokat beszéltek a pokolrol nekem , és félelmet kaptam depressziót! :’( ma már jól vagyok hála Istennek! Én azt mondom nem tudjuk mi van halál után , igyekezzünk jók lenni , és Isten nem küld rossz helyre minket! A bibliát is emberek írták nem? Olyan életet elek hogy be fejeztem a sulit , van érettségim, dolgozok, nem cigizek, nem drogozok, nem dohányzom , szeretetre törekszem , jóságra , bekessegre! De minden parancsolatot nem lehet be tartani kell magán élet is, bulizás stb! Várom a. Válaszokat
2020. okt. 20. 18:23
1/4 anonim válasza:
A vallás métely. A buta emberek menekülése a vallás. Régen kellett, mert a tudomány nem tudott magyarázatot sok dologra (pl. villám), de ma már felesleges idiótaság. És sajnos divat ma vallásosnak lenni. Az ember biológiai lény, születik, él, meghal, elmúlik. Ennyi.
2020. okt. 20. 18:35
2/4 anonim válasza:
A vallás egyrészt a megnövekedett intelligencia hatása, mivel a régi kor embere, ahogy mi is, mindenre kereste a magyarázatot, a mögöttes tartalmat. Az elején még a Napot tartották istennek, mivel megfigyelték, hogy meleget és növényzetet ad. Mikor kiderült, hogy az csak egy égítest, szükség volt létrehozni egy másik felsőbb hatalmat, mert továbbra is rengeteg megmagyarázhatatlan dolog történt (tűz, halál stb.). Lényegében a vallás és a hit egy reakció az olyan dolgokra, aminek működését nem értjük. Másrészt megnyugtatja az embereket, ha azt gondolják, hogy az életük a halállal nem ér véget, mert ha nem így lenne, akkor kevés időnk lenne. A tudomány rohamos fejlődésével el fog tűnni a vallás, a jelenlegi statisztikai adatok is ezt mutatják (a fejlett országokban csökken a vallásosság, míg a fejlődőkben növekszik).
2020. okt. 20. 18:55
3/4 anonim válasza:
Az első jól elmonta a vallás egy métely. A biblia meg nem egy szerető istentől származik hanem az emberiségen élősködő parazitáktól. Ha van élet a halál után annál többet ne várj az ott lévő lényektől hogy az összes emlékedtől és tudásodtól megfosztanak, programoznak, majd visszavágnak emberi testbe. Ezt csak a kereszténység megkönnyíti nekik. Aki innen menni akar fent akadnak a van allen övön jókorá kárt téve bennük. Anélkül is begyűjtik a lelkeket. A sok meg nem tud magával mit kezdeni és visszaszületik mer nem ismer mást.
Igen a vallás a régi korok emberének a vívmánya. Célja az volt hogy a számára megmagyarázhatatlan természeti dolgokra magyarázatot adjon (villámlás, vihar, aszály stb...)
Manapság már inkább a lusta ember sajátja, aki valamit nem ért és nincs kedve utánanézni a dolgoknak vagy épp nem akarja jól berendezett álomvilágát megbolygatni a tényekke.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!