Milyen babonaságokat ismersz? (van amelyik bizonyított nálad hogy nem csupán babonaság? )
pl. ha eltörsz egy tükröt, hét évig nem mész férjhez.
nekem pár évente sikerül egyet eltörnöm. mikor egyszer is eltörtem egyet, azt hiszem rá egy évre, vagy talán kettőre férjhez mentem..:)
de viszont nekem a fekete macskás mindig bejön. de lehet ez csak a pozitív energiának köszönhető. úgy fogom fel, ha látok egyet, és balról jobbra jön át, akkor iszonyatos szerencse történik. ez kétszer megtörtént, és be is vált.
ha fordítva jön, akkor nem fogalkozok vele, csak annyit mondok, hogy most nem lesz irtó szerencsém:D
viszont bejött egyszer egy másik is, nem szabad felmosni aznap vendég után, mert kimosod a lakásból, és soha többet nem jön. egyszer egy barátnőm után felmostam, soha többet nem jött. csak én mentem, aztán elköltözött nagyon messzire..:(
Ha a sót kiszórodik akkor veszekedés lesz de megúszhatod ha a kiszórodott sóból egy csipetnyit átdobsz a bal vállad fölött.
kéményseprő:szerencsét hoz,asztal sarkon ülni:nem mész ferjhez.
kaktuszt gyüjteni:egyedül maradsz
Indulás elött visszafordulni:szerencsétlenség valamiben
sok van,de én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.
Azért van amelyiknek van alapja...
A só kiborulása tényleg kisebb veszekedést hozhatott magával. Hiszen régen luxuscikk volt a só, keményen adóztatták. Olyan mintha ma valami drága dolgot tenne tönkre, szórna széjjel valaki. Ilyenkor azért előfordul egy rövidebb összezörrenés sokszor a legjobb családban is hirtelen felindulásból.
Szóval a só kiborulása miatti babona valahova ide vezethető vissza. Persze ma már semmi jelentősége, a vállon átdobálás meg aztán tényleg logikátlan marhaság. Inkább abból lehet veszekedés szerintem, ha a kiömlött só mellett még a hátam mögé is dobálok belőle, hagy legyen sóval beszórva a konyha. :D
14:29
szeretem nagyon a kaktuszokat, gyűjtöm is, és magról is "nevelek" kaktit. És eközben már lassan 2 és fél éve együtt vagyunk Barátnőmmel és nagyon jól kijövünk egymással és szeretjük egymást. :)
még jó, hogy a kaktuszgyűjtés egy nem működő babona :D
én nagyon babonás vagyok,még amikor szakközépbe jártam ahányszor átment előttem a fekete macska,annyiszor kaptam rossz jegyet a suliba!!Tükörtörés,hát nálunk összetőrt és rá nemsokra el kellett költöznünk:(
Én is gyűjtöm a kaktuszokat,de a barátommal lassan 3 éve együtt vagyunk:)Végre valami ami engem nem érint:)
a létrásat még én se hallottam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!