Szerintetek, ha egy beteg baba születik egy családba, annak van valami fentről jövő mondanivalója? Nem biztos, hogy jól fogalmaztam meg a kérdést, de szerintem értitek!
A szülsé közben is sérülhet. ha nem akar rendesen kijönni, beakad, vagy rossz pillanatban záródik a méhszáj vagy a vagina egy nyomásnál, abból oxigénhiány, vagy akár halál is lehet.
Olvastam a szüketnémavak tanmesét. Szép-szép, de nem gondolod, hogy onnantól fogva hazugság az életük? Hogy olyan dolgokat tesznek, amit más körülmények közt nem tennének? Hogy attól, hogy nagyon összetartónak látszanak, nem lesznek boldogok?
Sajnálom kérdező, biztos nem ilyen válaszokat vártál ( az előző is én voltam)
De ez összetettebb dolog, és akárhogy nézzük kisebb-nagyobb tragédia is, ami nem lerendezhető szép képzelgésekkel.
Szerető családban vannak? korántsem, csak ha beteg a baba, a kevésbé (hm... nem is tudom..) inkább lemondanak róla, vagy megszakítják a terhességet, amint csak lehet.
Ugye ha indokolt, meg lehet a szokásosnál később is..
Attól, hogy szerető családok babócáiról olvasgatsz szép történeteket, nem csak náluk születnek...
Igazából azt kell eldönteni, hogy azt a babát, amit mesteséges, emberi szerekkel hagytunk megszületni, ami egyébként vagy születés előtt, vagy utána nem sokkal meghalt volna, van-e erő egy életen át gondozni, illetve esetleg, miután a szülők elmennek, van-e aki felügyeli.
Sajnos láttam már nemegy családot szétesni és tönkre menni egy beteg gyerek miatt.
Szurkolok nektek, ha a nehezebb utat választottátok. Lesz benne sok örömötök is, és sok nehézség.
Ilyen gyerkőcöknek csak egy dolgot kellene tiltani, ha felnőnek: hogy saját babát vállaljanak. Lehet hogy szívtelen, első pillantásra, de csökkenti a további betegek születését, ezt pedig szükséges szerintem, főleg ha két egészséges ember gyermeke is születhet betegen. Ha ők felnőttként vannak annyira tudatuknál, hogy megbírkózzanak a szülői felelősséggel, akkor örökbe fogadás lenne a jó megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!