Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Szerintetek, ha egy beteg...

Szerintetek, ha egy beteg baba születik egy családba, annak van valami fentről jövő mondanivalója? Nem biztos, hogy jól fogalmaztam meg a kérdést, de szerintem értitek!

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 11:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A szülsé közben is sérülhet. ha nem akar rendesen kijönni, beakad, vagy rossz pillanatban záródik a méhszáj vagy a vagina egy nyomásnál, abból oxigénhiány, vagy akár halál is lehet.

Olvastam a szüketnémavak tanmesét. Szép-szép, de nem gondolod, hogy onnantól fogva hazugság az életük? Hogy olyan dolgokat tesznek, amit más körülmények közt nem tennének? Hogy attól, hogy nagyon összetartónak látszanak, nem lesznek boldogok?

Sajnálom kérdező, biztos nem ilyen válaszokat vártál ( az előző is én voltam)

De ez összetettebb dolog, és akárhogy nézzük kisebb-nagyobb tragédia is, ami nem lerendezhető szép képzelgésekkel.

2010. máj. 20. 08:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerető családban vannak? korántsem, csak ha beteg a baba, a kevésbé (hm... nem is tudom..) inkább lemondanak róla, vagy megszakítják a terhességet, amint csak lehet.

Ugye ha indokolt, meg lehet a szokásosnál később is..

Attól, hogy szerető családok babócáiról olvasgatsz szép történeteket, nem csak náluk születnek...

2010. máj. 20. 08:36
 13/20 A kérdező kommentje:
Mindenki véleménye más és más és a maga módján elgondolkodtató! Én nem mondtam, hogy nem szenvedek, hiszen minden reggel úgy ébredek, és minden este úgy alszom el, hogy ez az egész egy buta álom és ha felkelünk egy egészséges babám lesz! Én sem tudok még mindíg beletörődni, sőt a baba tőlem örökölte ezt a betegséges így még nehezebb! Tudom, hogy sok baba van intézetben és tudom azt is, hogy sok orvos lebeszéli a szülőket és otthonba dugatja a gyerekeket:-(
2010. máj. 20. 09:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is betegen születtem, de 22 év alatt nem vontak le ebből semmilyen következtetést. Nem kell rögtök spirituális dolgokra gondolni.
2010. jún. 14. 09:51
 15/20 anonim ***** válasza:

Igazából azt kell eldönteni, hogy azt a babát, amit mesteséges, emberi szerekkel hagytunk megszületni, ami egyébként vagy születés előtt, vagy utána nem sokkal meghalt volna, van-e erő egy életen át gondozni, illetve esetleg, miután a szülők elmennek, van-e aki felügyeli.

Sajnos láttam már nemegy családot szétesni és tönkre menni egy beteg gyerek miatt.

Szurkolok nektek, ha a nehezebb utat választottátok. Lesz benne sok örömötök is, és sok nehézség.

Ilyen gyerkőcöknek csak egy dolgot kellene tiltani, ha felnőnek: hogy saját babát vállaljanak. Lehet hogy szívtelen, első pillantásra, de csökkenti a további betegek születését, ezt pedig szükséges szerintem, főleg ha két egészséges ember gyermeke is születhet betegen. Ha ők felnőttként vannak annyira tudatuknál, hogy megbírkózzanak a szülői felelősséggel, akkor örökbe fogadás lenne a jó megoldás.

2010. jún. 14. 13:27
 16/20 anonim válasza:
Azt illik megkérdezni hogy milyen betegségben szenved a kicsid? Mert akkor szeretném megkérdezni. Engem is elvitt majdnem egy kór 2 évesen, de kigyógyultam belőle, viszont semmi nem történt a családomban ekapcsán, sőt, millió fényképem van kiskoromról de arról az időszakról egy sincs, és senki nem mesél semmit, szóval valójában fogalmam sincs mi történt velem, de családon belül semmi jó nem történt utána.
2010. jún. 22. 23:55
 17/20 A kérdező kommentje:
A kisfiamnak egy nagyon ritka genetikai rendellenessége van. Ezzel kompley és összetett fejlődési rendellenessége. Mondanak minden hülyeséget, hogy nem életbizotsítás a gyerek meg ilyenek, de mi tudjuk, hogy élni fog és nem lesz semmibaj. Szépen fejlődik lassacskán, de annál biztosabban. És háááát egy gyönyörű édes kis manó imádom őt!!
2010. jún. 24. 12:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Rosszul csinált valamit az a szegény anyuka..vagy csak a genetika ilyen.
2010. jún. 28. 15:59
 19/20 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy rosszul csinált valamit az a szegény anyuka? Nem értem ne haragudj..
2010. jún. 29. 14:09
 20/20 anonim válasza:
Most bukkantam rá erre a kérdésre, mert egy dolgozatot írok a témában. Fogyatékos emberekkel foglalkozom hosszú ideje. Soha nem hallottam senkitől, hogy kár volt erre az életre születni, ha fogyatékosan kell leélni. Van, aki intézményben él, és van, aki a családban. A szülők persze hamarabb elmennek többnyire, mint a fogyatékos gyermekük, akit esetleg egy életen keresztül kellett ápolniuk. Ha a spiritualitást most figyelmen kívül hagyom, akkor is azt gondolom, hogy amilyen helyzetben vagyunk, annak a mesterévé válunk, ha engedjük, hogy tanítson minket a helyzetünk. Interjút készítettem egy zenésszel, akinek siket fia született, egy festővel, akinek a koraszülött gyermeke megvakult, egy professzorral, akinek értelmi fogyatékos gyermeke született, és egy védőnővel, akinek a fogyatékos gyereke fiatal felnőttként halt meg, de nem a fogyatékossága miatt, hanem rákban. A zenész felfedezte a zenén kívül, ami eddig meghatározó érték volt értékrendjében, hogy lehet a kommunikációnak a beszéden, zenén kívül más formája is értékes. Rátaláltak az érintésekre, a csend szavára, közös utakat jártak be, belső utakat együtt. A fiú bár nem lett zenész, de tanítóvá vált. Egy értelmi fogyatékos gyermek sok esetben jobban kimutatja az igazi érzelmeit. Mer dühös lenni, és gyermekien mer örülni. Nincsen benne a teljesítményre sarkalló kényszer. A vakok például belső utakat bejárva, önmagukban belső utakat keresve, önismeretre szert téve "látóvá" válhatnak, ha bevállalják a folyamatot. A védőnő pedig fogyatékos gyermekének finom érzékeny lelkületét, másokra való odafigyelését, higgadtságát, őszinteségét tartotta önmaga számára is követendő példának. Ha fogyatékos gyermek születik, jó, ha egy kicsit dolgozunk a veszteséggel, és elgyászoljuk a fejünkben élő egészséges gyermeket, akit elképzeltünk, mielőtt beteg gyermekünk született volna. Érdemes átgondolni, mi az, amit elveszítettünk, de mi az, amit pedig ehelyett nyertünk. Fontos, hogy reálisan tudjuk megítélni gyermekünk képességeit, és a valóság talaján álljunk. Valami elveszett, ám jó megfogalmazni a magunk számára, hogy ugyanakkor mi az, ami helyette megszületett. Én szeretek fogyatékos emberekkel dolgozni. A mozgássérült nem rohan a világgal együtt, az értelmi fogyatékosnak van ideje szeretni a teljesítmény-központúság helyett, a vakok a szívükkel láthatnak jól, a siketek pedig nagyobb egymásra figyelést tanúsítanak kommunikáció közben, hiszen nem lenne értelme átkiabálni a szobán egymásnak, egymás szemébe kell nézniük, hogy értsék egymást. Kívánom, hogy sikerüljön minél jobban megfogalmaznod kedves kérdező, hogy te mit kaptál, neked mit tanított meg kicsinyed.
2012. dec. 11. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!