Amikor rémálmaim vannak akkor rendszerint 3 és 4 között ébredek fel. Ennek mi az oka és milyen jelentősége van?
Én is rendszeresen ebben az időpontban ébredek fel. Ennek lenne jelentősége? Az ördögórája hogy jön ide??
Nem vagyok otthon ilyen dolgokba de most rámhoztad a parát mert mikor kisebb voltam (13-16) hangokat is hallottam éjszaka direkt felköltöttem a szüleim hogy halják e és ők nem hallották.
kínaiak szerint ez okozhatja ha mindig ugyanakkor ébredsz fel, bár itt nincs szó rémálmokról :) előttem szólóval egyet értek, hogy a rémálmokból mindenki felriad és akörül jutsz el az alvás olyan fázisába ahol álmodsz...
Pajzsmirigy alulműködés tünetei:
alacsony testhőmérséklet
hidegérzékenység, fázás
ödéma (vizenyős duzzanatok leggyakrabban a szemhéjakon, az arcon és a végtagokon)
„gumó a torokban” érzés, nyomásérzés a nyakban vagy nyakon, fojtogatásérzés
gyakori krákogás, köhécselés, magas hang (hangszálödéma)
depresszió, motivációszegénység, pánikrohamok
izomgyengeség, izomgörcsök,
hajnali 4 körüli ébredés,
száraz, törékeny bőr, viszketés, a beteg alig, vagy egyáltalán nem izzad,
száraz nyálkahártya,
törékeny haj és köröm,
erős hízás (de van, aki hízásképtelem),
emésztési zavarok, székrekedés
libidócsökkenés
menstruációzavarok
ízületi fájdalmak
koncentrációzavar
fáradtság
A kezdeti fázisban, amely évekig is tarthat, pajzsmirigy-túlműködési tünetek is jelentkezhetnek:
idegesség
ingerlékenység
nyugtalanság
kézremegés
alvászavar
izzadás
meleg, nedves bőr
farkaséhség és szomj
jó étvágy melletti fogyás
hasmenés
menstruációzavarok (szabálytalan vagy erős vérzések, a havi vérzés elmaradása).
Ha a listából több dolog is érint, érdemes felkeresni egy jó endokrinológust!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!